Musical

ELS MUSICALS El musical sorgeix com un gènere teatral que es representava en grans escenaris com el teatre de Broadway,a Nova York,o en els teatres de West End,a Londres, encara més tard s'inclourà també em el cinema

 • ELS ORIGENS

  ELS ORIGENS
  El teatre musical i el cinema,encara que en origen es tracte de gèneres diferents,sempre han anat molt units,aixi com pelicules que despres han estat representades en teatres musicals.
 • ANYS 30

  ANYS 30
  Els anys 30 es van veure afectats economicament per la Gran Depresió ,ja que es disposava de pocs diners per a gastar en espectacles dedicats al a l'entreteniment.Fred Astaire i Ginger Rogers, uns dels actors amb mes exit.
 • ANYS 40

  ANYS 40
  En aquesta decada musical cinematografic té una gran evolució i colorit.Amb el "El Magic d'Oz" sobre aquest nou estil.Irving Berlin va compondre cançons memorables.
 • ANYS 50

  ANYS 50
  Ha estat una de les millors èpoques d'aquest genere,ja que sorgiren alguns dels millors musicals.
  Destaquen"Un Americà a París"(1951)
  Brigadoon(1954)
 • ANYS 60

  ANYS 60
  Si fins ara els musicals tenien un caracter comic i desenfadat,en aquesta dècada deixen de tenir-lo i afronten temes mes cpmlexos i dramatics.
  West Side Story(1961) de L.Bernstein,basat en "Romeo i Julieta" es el musical que obre el camì.
  Ala fi dels anys 60,el musical Hair,un espectacle estrenat en Brodway
 • Antes 70

  Antes 70
  Andrew Lloyd Weber és un dels compositors mes destacats no sols d'aquesta decada,sino també de les posteriors,aporta un element fonamental pero a l'exitd'aquest genere:la espectacularitat,tanto els coreografies com l'escenografia.
 • Antes 80

  Antes 80
  Els macro-festivals i les operes rock van ser la gran influencia Dels musicals dels 80.La petja del pop i del rock,que ja es va fer notar amb éxito en alguna musicals de la década anterior,será la gran influencia de aquesta decada.
 • Antes 90

  Antes 90
  En els anys 90 sorgeix The Walt Disney Company que va realitzar musicals molt importants en
  pel-licules animales: La bella y la bestia,El rey lleo.Una Altra pel-licula a destacar en la qual se interpreten cançons originals que s'han convertit en gran classics.
 • El nou mil-lenni

  El nou mil-lenni
  Una de les ultimes tendencies en musicals es la de crear un argument pero incorporar cançons de un grup de pop/rock de éxito.A través de guió,es van interpretant els temes mes coneguts. Entre els mes destacats hi ha Mamá mía,amb cançons de Abba,we Will rock you del grup de queen etc.