Como se debe ensenar la historia

Els grans períódes de la història

 • Period: 9999 BCE to 4000 BCE

  Prehistòria

  És el període més llarg de la humanitat. S'inicia amb l'aparició dels primers humans (fa uns 2,5 milions d'any) i acaba amb la creació de les primeres grans civilitzacions urbanes i l'eboració dels primers documents escrits (cap al 4000 aC).
  De tota manera la prehistòria té una durada diferent
  La prehistòria es divideix en dos períodes el de la pedra i el dels metalls. El de la pedra es pot dividir en dos períodes: Paleolític pedra antiga i Neolític pedra moderna.
 • 4000 BCE

  L'invenció de l'escriptura

  L'invenció de l'escriptura
  La invenció de l'escriptura de la qual no tenim data exacta, però que establim cap al 4000 aC, marca el pas de la prehistòria a l'edat antiga. Els primers documents escrits es van trobar a Uruk ciutat Mesopotàmia situada a prop de riu Eufrates (en el que avui es coneix com a Iraq).
 • Period: 4000 BCE to 476

  Edat Antiga

  És el marc cronològic de referència per a les cultures i les civilitzacions de la conca mediterrània i del Pròxim Orient que es van desenvolupar des de l'invenció de l'escriptura. Va ser un bon moment per a les civilitzacions de: Grècia, Mesopotàmia, Àrabs i sobretot Romà que va crear un imperi, però finalment va caure en mans dels Bàrbars. En la religió cristiana els anys és comencen a contar a partir del naixement de Crist l'any 0.
 • 1 BCE

  Naixament de Jesucris

  Naixament de Jesucris
  Jesús de Natzaret també anomenat Crist, Jesucrist o simplement Jesús va néixer en Betlem de Judea, el 25 de desembre l'any 1 aC sis dies abans del canvi d'era.
  És el símbol principal de la religió cristiana i treballava pel benestar de les persones i les seves igualtats, però està present en moltes religions. Per la majoria d'elles és el fill de deu
  Finalment Jesucrist va ser crucificat sobre l'any 30 per govern Poncio Pilato.
 • 476

  La decadència i l'esfondrament de l'Imperi Romà d'Occident

  La decadència i l'esfondrament de l'Imperi Romà d'Occident
  Va ser un procés llarg que finalment l'any 476 va acabar amb la destitució del darrer emperador romà pel cabdill d'un dels pobles bàrbars que havien envaït l'Imperi, fixen el pas de l'edat mitjana.
 • Period: 476 to 1492

  Edat Mitjana

  Inclou un període de mil anys, entre els segles V i XV, i caracteritza, bàsicament la història de l'Europa occidental.
  A l'acabar l'edat mitjana es va descobrir Amèrica i es va poder prosperar en tota l'Europa occidental.
 • 1453

  La conquesta de Constantinbole

  La conquesta de Constantinbole
  La conquesta de Constantinoble va ser l'any 1453 el dia 7 d'abril a mans dels turcs i es fa servir pel pas de l'edat mitjana a l'edat moderna.
  Va posar fi al últim imperi romà (el d'orient o bizantí).
 • 1492

  El descrobiment d'Amèrica

  El descrobiment d'Amèrica
  El descobriment d'Amèrica va ser l'any 1492, on per primera vegada els europeus van desembarcar a Amèrica. Cristòfol Colón era el que dirigia l'expedició i navegaven amb tres vaixells: la pinta, la niña i la Santa María, aquests vaixells van arribar el 12 d'octubre de 1492 a Guanahaní. Cristòfol creia que allò eren les índies, ja que ell pensava que si la terra era rodona i navegava cap a l'oest finalment arribaria a les índies, en canvi es va trobar amb un continent que el van anomenar Amèrica.
 • Period: 1492 to

  Edat Moderna

  Presenta com a tret distintiu l'expansió dels pobres europeus per altres continents. S'inicia al segle XV i s'acaba a finals del segle XVIII. Al final d'aquesta edat va haver-hi la Revolució Francesa que va passar perquè el poble estava fart de la monarquia i van acabar amb les desigualtats.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  La Revolució Francesa va tindre lloc l'any 1789 el dia 5 de maig i va acabar el 9 de novembre de 1799, s'utilitza per acabar l'edat moderna i donar pas a l'edat contemporània. El poble que estava fart de les desigualtats finalment van atacar al rei (Luis XVI) i la seva dona Maria Antonieta i van acabar amb tota la família real i els nobles. El lema de la Revolució Francesa era: Liberté, Égalité, Fraternité, en català: Llibertat, igualtat, fraternitat.
 • Period: to

  Edat Contemporània

  S'inicia a Europa cap al final del segle XVIII amb un conjunt de transformacions econòmiques anomenades genèricament Revolució Industrial, polítiques i socials, derivades de la Revolució Francesa.