eix cronològic música

 • Isaac Manuel Francisco Albéniz y Pascual

  Isaac Manuel Francisco Albéniz y Pascual
  Famós compositor espanyol, pianista, deixeble de Felipe Pedrell. Amb l'ajuda de William Murphy, el compositor i mecenes de les arts, Earl Murphy, va rebre una pensió el 1876 per estudiar al Conservatori de Brussel·les, completant els seus estudis el 1879.
  Tango Op.165 N.º 2
  Asturias
 • Pantaleón Enrique Joaquín Granados Campiña

  Pantaleón Enrique Joaquín Granados Campiña
  Més conegut com a Enrique Granados (Lleida, 27 de juliol de 1867 - Canal de la Mancha, 24 de març de 1916), compositor, pianista i pedagog espanyol. És conegut sobretot per les seves obres per a piano. Sobretot la Suite Goyescas (1911), sobre la qual també va compondre l'òpera homònima.
 • Manuel de Falla y Matheu

  Manuel de Falla y Matheu
  Manuel de Falla i Matheu ( Cadis , 23 de novembre de 1876 - Alta Gràcia , Argentina , 14 de novembre de 1946 ) va ser un compositor nacionalista musical espanyol i un dels compositors més importants de la primera meitat del segle XX One , amb Isaac Albéniz, Enrique Granados , Joaquín Turina i Joaquín Rodrigo, i un dels compositors.
 • Joaquín Turina Pérez

  Joaquín Turina Pérez
  va ser un compositor i musicòleg espanyol representant del nacionalisme a la primera meitat del segle XX. Manuel de Falla, Isaac Albéniz i ell van compondre les obres més importants de l'impressionisme a Espanya. Les seves obres més importants són Danses fantàstiques i La processó del Rocío.
 • Jesús Guridi Bidaola

  Jesús Guridi Bidaola
  Jesús Guridi Bidaola va néixer al número 36 del carrer Florida de Vitòria. El seu pare, Lorenzo Guridi i Area, era natural de Guernica (Biscaia) i la seva mare, Trinidad Bidaola Ledesma, de Pamplona (Navarra). Jesús va néixer al si d'una família de músics iniciada pel seu besavi Nicolás Ledesma, molt apreciat organista i compositor aragonès establert a Bilbao.
 • Frederic Mompou i Dencausse

  Frederic Mompou i Dencausse
  Mompou era un miniaturista a les seves obres, gairebé sempre breus i d'una música relativament improvisada. La seva obra s'ha descrit com a «delicada» i «íntima». Segons les seves paraules, era «un home de poques paraules i un músic de poques notes»
 • Joaquín Rodrigo Vidre

  Joaquín Rodrigo Vidre
  También conocido como el Maestro Rodrigo, fue un compositor español.