Eix cronològic II Guerra Mundial (Erika Calderón)

Timeline created by facebooker_911433992944409
In History
 • Period: to

  La Segona Guerra Mundial (1939-1945)

  Va ser un conflicte militar global que es va desenvolupar entre 1939 fins a 1945. S'hi van veure implicades la major part de les nacions del món, incloses totes les grans potències, agrupades en dues aliances militars enfrontades: els aliats de la Segona Guerra Mundial i les potències de l'Eix.
 • Period: to

  Guerra Llampec o Blitzkrieg

  El blitzkrieg va ser una tàctica militar emprada per l'exèrcit alemany per aconseguir un progrés ràpid que impedís la fortificació de trinxeres com havia passat en la Primera Guerra Mundial.
  L'objectiu era sembrar el terror entre la població per mitjà de bombardeig indiscriminat de ciutats, nusos de comunicacions, tropes en retirada o columnes de refugiats civils.
 • Invasió d'Alemanya a Polònia

  Invasió d'Alemanya a Polònia
  La invasió de Polònia en 1939 va ser una acció militar de l'Alemanya Nazi encaminada a annexionar-se el territori polonès. La invasió, coneguda tècnicament com a «Operació Fall Weiss», es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquest mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la II República Polonesa.
 • Declaració de guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya

  Declaració de guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya
  El dia 3 de setembre del 1939, França, Gran Bretanya i alguns països de la Commonwealth van declarar la guerra a Alemanya, van ser l'origen del bloc de països (aliats) que va lluitar contra el feixisme (Eix)en la Segona Guerra Mundial. D'aquesta manera començar la primera fase de la guerra.
 • França i Països Baixos

  França i Països Baixos
  Van ser envaïts i obligats a capitular davant l'exèrcit alemany.
  Les tropes britàniques, arraconades van aconseguir ser reembarcades a Dunkerque tot i que havien perdut gairebé tot el seu material.
 • Invasió de Noruega i Dinamarca

  Invasió de Noruega i Dinamarca
  Les tropes alemanyes van atacar l'Europa septentrional, ja que la indústria alemanya necessitava el ferro de Suècia, Dinamarca i Noruega van ser conquerides amb rapidesa sense que la intervenció anglesa pogués impedir-ho.
  Mentre a la Gran Bretanya va dimitir Chamberlain i s'hi va forma un govern d'unitat presidit per Winston Churchill, i per altra banda Itàlia es va annexar Albània.
 • Itàlia entra en la guerra

  Itàlia entra en la guerra
  El 10 de juny de l'any 1940 Itàlia entra en la guerra per declarar-li la guerra a França i Anglaterra.
  Dies després les tropes italianes arriben a la frontera alpina francesa.
 • Batalla d'Anglaterra

  Batalla d'Anglaterra
  La batalla d'Anglaterra amb bombardeig massiu dels alemanys sobre Londres i les ciutats principals del país, van ser l'avantsala de la invasió pel mar que havien previst.
  La resistència de la RAF, la força britànica va impedir aquest propòsit, mentrestant es va intensificar la batalla de l'Atlàntic, la guerra submarina contra els vaixells i els combois d'abastament britànics.
 • Period: to

  Guerra d'Africa

  Va tenir diversos pols d'indubtable interès: que l'Eix va arribar a somiar de tancar el Canal de Suez i aconseguir els pous de petroli d'Aràbia i Pèrsia, que a Berlín es va arribar a pensar durant alguns instants que la victòria de Rommel permetria atacar a l'URSS pel Caucas, que allí es va decidir el destí d'Itàlia, que en les colònies franceses es materialitzarà la França Lliure i, sobretot, que allí arribaran els nord-americans i que des d'allí s'assaltarà la fortalesa continental nazi.
 • Alemanya ataca a l'URSS

  Alemanya ataca a l'URSS
  El mes de juny de 1941, Hitler va ordenar l'inici de" l'Operació Barba roja" més conegut com la invasió de la Unió soviètica.
  Un exèrcit enorme va penetrar en territori rus i va aplicar la guerra de llampec va derrotar i capturar milions de presoners.
 • L'atac a Pearl Harbor

  L'atac a Pearl Harbor
  Va ser una ofensiva militar sorpresa efectuada per l'Armada Imperial Japonesa contra la base naval dels Estats Units en Pearl Harbor en el matí del diumenge 7 de desembre de 1941.
  L'atac pretenia ser una acció preventiva destinada a evitar la intervenció de la Flota del Pacífic dels Estats Units en les accions militars que l'Imperi del Japó estava planejant realitzar en el Sud-est Asiàtic contra les possessions ultramarines del Regne Unit, França,Països Baixos i els Estats Units.
 • "Solució Final"

  "Solució Final"
  Hitler va decidir aplicar l'anomenada "solució final" i va transformar els camps de concentració en camps d'extermini.
 • Batalla de Stalingrad

  Batalla de Stalingrad
  El front rus va ser la decisiva de la batalla de Stalingrad després d'una resistència impressionant de més d'un any.
  El febrer de 1943 les divisions alemanyes que assetjava la ciutat van capitular i van ser la primera gran derrota de l'exèrcit alemany (Wehrmacht) a partir d'aquest moment, els soviètics van iniciar l'ofensiva cap a l'oest.
 • Period: to

  Guerra del Pacífic

  Durant la Segona Guerra Mundial va ser un important teatre d'operacions de la guerra del Pacífic entre els Aliats i el Japó. Que va ser definit pel Comando de l'Àrea del Pacífic de les potències aliades, que incloïa la major part de l'Oceà Pacífic i les seves illes, mentre que Àsia continental va ser exclòs (Filipines, Índies Orientals Neerlandeses, Borneo, Austràlia, la major part del Territori de Nova Guinea i la part occidental de les illes Salomó).
 • Period: to

  Derrota Nazi

  La derrota nazi va ser portada acabo el 8 de maig de 1945 després que Adolf Hitler és suïcida el 30 d'abril de 1945.
 • Batalla de Leyte

  Batalla de Leyte
  La batalla de Leyte va ser una invasió amfíbia en el Golf de Leyte, Filipines per forces nord-americanes i guerrillers filipins sota el comandament del general Douglas MacArthur, que va lluitar contra l'Exèrcit Imperial Japonès a Filipines encapçalat pel general Tomoyuki Yamashita.
 • Desembarcament de Normandia

  Desembarcament de Normandia
  Les forces aliades van llançar un assalt naval, aeri i terrestre combinat contra la França ocupada pels nazis. Coneguda l'operació amb el nom en clau de Overlord, els desembarcaments aliats a les platges de Normandia marcarien el començament d'una llarga i costosa campanya per a alliberar el nord-oest d'Europa de l'ocupació alemany
 • Bombes atòmiques: Hiroshima i Nagasaki

  Bombes atòmiques: Hiroshima i Nagasaki
  Els bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki van ser atacs nuclears ordenats per Harry S. Truman, president dels Estats Units, contra l'Imperi del Japó. Els atacs es van efectuar el 6 i el 9 d'agost de 1945 respectivament, el que va forçar la rendició del Japó i la fi de la Segona Guerra Mundial.
 • Setembre 1945

  Setembre 1945
  La rendició del Japó en la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, República de la Xina i la Unió Soviètica i la guerra s'acaba.
 • Creció d'ONU

  Creció d'ONU
  L'Organització de les Nacions Unides (ONU) és una organització intergovernamental mundial, creada per la Carta de San Francisco el 1945, amb la finalitat de mantenir la pau, promoure la cooperació econòmica, cultural, social i humanitària, garantir la seguretat dels estats basant-se en els principis d'igualtat i autodeterminació i vetllar pel respecte dels drets humans.