Eix cronologic de la historia

By Adam. T
 • 9000 BCE

  Mesolític

  Mesolític
  El mesolític és un període cultural al final del paleolític superior, com a transició entre aquesta època i el període neolític
 • 8000 BCE

  Paleolitic

  Paleolitic
  etapa de la prehistòria dels humans caracteritzada per l'ús d'instruments de pedra tallada
 • 5000 BCE

  Neolitic

  Neolitic
  els éssers humans van descobrir l'agricultura i la ramaderia, i es van convertir als sedentaris.
 • 3500 BCE

  Edat dels metalls

  Edat dels metalls
  Van començar a construir cosas amb metall
 • 2340 BCE

  Mesopotamia

  Mesopotamia
  Mesopotàmia és l'antiga denominació de la regió situada entre l'Eufrates i el Tigris, que era dividida en dues parts: la Baixa Mesopotàmia,
 • 1600 BCE

  L'antiga Grècia

  L'antiga Grècia
  L'antiga Grècia és el període de la història de Grècia que té gairebé un mil·lenni, fins a la mort d'Alexandre el Gran, també conegut com a Alexandre Magne, esdeveniment que marcaria el començament del període hel·lenístic subsegüent.
 • 1492 BCE

  Final de l'edat mitjana (descobriment d'Amèrica)

   Final de l'edat mitjana (descobriment d'Amèrica)
  L'edat mitjana o edat medieval és el període de la història d'Europa que va des del segle v fins al segle xv. Succeeix a l'edat antiga, que acaba amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, i precedeix el Renaixement i l'era de l'exploració.
 • 1456 BCE

  Caiguda de Constantinoble

  Caiguda de Constantinoble
  La caiguda de Constantinoble en mans dels turcs otomans el 29 de maig de 1453 va ser un succés històric que, en la periodització clàssica, marca la fi de l'edat mitjana a Europa i la fi del darrer vestigi de l'Imperi Romà d'Orient i de la cultura clàssica.
 • 1054 BCE

  Cisma d'Orient

  Cisma d'Orient
  El Gran Cisma d'Orient és l'esdeveniment que va dividir l'Església cristiana que acceptava la doctrina del concili de Calcedònia, en el cristianisme catòlic romà occidental i el cristianisme ortodox de l'est.
 • 800 BCE

  Coronació de Carlemany pel Papa de Roma

  Coronació de Carlemany pel Papa de Roma
  El regnat de Carlemany se sol associar amb el «renaixement carolingi», un ressorgiment de la cultura, religió i arts llatines al llarg dels dominis carolingis dirigits per l'Església Catòlica. Mitjançant les seves conquestes i les seves reformes internes, Carlemany assentà les bases del que va esdevenir l'Europa occidental a l'edat mitjana.
 • 753 BCE

  Antiga Roma

  Antiga Roma
  L'antiga Roma fou l'estat fundat per la ciutat de Roma en l'edat antiga i basat en la cultura llatina. Inicialment una monarquia, va esdevenir una república, i finalment un imperi que va acabar controlant la major part del Mediterrani i de l'Europa Occidental.
 • 717 BCE

  Caiguda del Regne visigot

  Caiguda del Regne visigot
  El Regne visigot o Regne dels visigots va ser un regne que va ocupar l'actual sud-oest de França i la península Ibèrica des dels segles V fins al VIII. Un dels estats successors germànics de l'Imperi romà d'Occident, va ser creat originàriament per l'assentament dels visigots sota el rei Vàlia a la província de la Gàl·lia Aquitània al sud-oest de la Gàl·lia pel govern romà.
 • 518 BCE

  Justinià

   Justinià
  Justinià I el Gran també conegut entre els cristians ortodoxos orientals com a Sant Justinià el Gran, va ser l'emperador romà d'Orient des de l'any 527 fins al 565. Va ser el segon membre de la Dinastia justiniana tot succeint al seu oncle Justí I.
 • 476 BCE

  Inici de l'edat mitjana (Caiguda de l'imperi romà)

  Inici de l'edat mitjana (Caiguda de l'imperi romà)
  La caiguda de l'Imperi Romà d'Occident és el procés de decadència que va portar a la fragmentació de l'imperi Romà
 • Period: 476 BCE to 476 BCE

  Edat antiga

  L'edat antiga o antiguitat és el període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident el 476, que marca l'inici de l'edat mitjana.