eix cronologic de la 2a fase de la revolució industrial

 • L'alumini

  L'alumini
  Hans Christian Oersted va aïllar i descobrir el metall per primera vergada en el 1825 a través d'un procés experimental químic el qual consistia en utilitzar una amalgama de potassi i clorur d'alumini.
 • Càmera fotogràfica

  Càmera fotogràfica
  La primera càmera fotogràfica inventada pels germans Chevalier, encarregada per Joseph Niepce va donar principi a molts canvis dins de plasmar imatges en fotografies. Però, certament ja s'havien inventat aparells que plasmaven una imatge en una superfície abans de l'invent dels germans Chevealier.
 • El telègraf

  El telègraf
  Joseph Henry en 1829 va construir el primer telègraf, tot i que la persona que realment va fer important aquest invent va ser Samuel Morse el qual va crear codi anomenat com el seu cognom, el codi morse. El telègraf es va utilitzar al principi per transmetre missatges a distàncies curtes, però en passar al temps es va augmentar la distància de transmetre missatges, a unes distàncies més llargues.
 • La dinamita

  La dinamita
  El químic Ascanio Sobrero se li atribueix del descobriment d'un dels components de la dinamita que li fa ser tan explosiva, la nitroglicerina. Altres enginyers com Alfred Nobel se l'atribueix el concepte i projecte final de la dinamita després de fer més experiments i elabora-la millor que Sobrero. L'invent de la dinamita al principi no va agradar molt, però després va ser un complet èxit, sobretot en les indústries mineres.
 • Primera excavació de petroli

  Primera excavació de petroli
  El pou d'Edwin Drake a Pennsilvània, en 1859, és considerat el primer pou modern en extreure petroli, matèria molt present en la societat actual.
  Drake va aprendre molt a sobre tècniques d'extracció per part de treballadors xinesos, el qual, gràcies a aquestes tècniques va fomentar l'extracció de petroli en territori Nord-amèrica.
 • ametralladora

  ametralladora
  L'ametralldora invent ideat per Richard Gatlin en l'any 1861, va ser la primera arma automàtica de la història. Tot i que al principi no va agradar molt, principalment degut al seu pes excessiu, que li feia ser una arma lenta.
 • El telèfon

  El telèfon
  Alexander Graham Bell és anomenat l'inventor del telèfon, però en realitat ell només és qui va patentar l'invent en l'any 1876, tot i que va ser considerat l'inventor del telèfon per molt de temps. Alexander Graham va tomar la idea d'un aparell que transmetia sorolls per un cable a través de senyals elèctriques, el qual es va anomenar Telèfon, prestada de l'Itàlia Antonio Meucci.
 • Motor d'explosió

  Motor d'explosió
  El motor d'explosió va ser creat i desenvolupat per Nikolaus Otto en l'any 1876. Aquest invent va substituir, al fins ara utilitzat per molts altres invents, motor de combustió. Actualment, es continua fent servir aquest tipus de motor.
 • Fonògraf

  Fonògraf
  Thomas Alva Edison en el 1877 anuncia el seu més recent invent que consistia que un aparell capaç de reproduir sons prèviament gravats. Aquestes ones vibratòries eren gravades en solcs i es registraven en cilindris giratoris per a després reproduir-los. Li va donar el nombre de "fonògraf" que significa "màquina parlant"
 • La bombeta

  La bombeta
  La primera bombeta es va fer i encendre per primera vegada 21 d'octubre de 1879 per Thomas Edison, que després de perfeccionar l'invent i darrers projectes de Joseph Swan va aconseguir que la primera bombeta de la història funciones amb més efectivitat i durant més estona que inclús les bombetes actuals.
 • Turbina de vapor

  Turbina de vapor
  La turbina de vapor va ser inventada per Sir Charles Parsons en 1884. L'invent de la turbina de vapor va fer possible l'electricitat barata i abundant, va millorar el transport marítim i també va ajudar en moltes guerres navals. La turbina de vapor va ser implantada a totes les centrals elèctriques principals del món.
 • L'automòbil

  L'automòbil
  Carl Benz en el 1886 va patentar el seu vehicle motoritzat de gasolina, de tres rodes que el va anomenar "automòbil" el qual era l'invent somniat de molts enginyers, tenir un cotxe mecànic que no necessites tracció animal.
 • El Cinematògraf

  El Cinematògraf
  Els germans francesos Auguste Marie i Louis Lumière van inventar el cinematògraf en l'any 1895
  donat origen al cinema. Van arribar a la conclusió de com generar imatges en moviment a partir d'un projector i la base de la retina de les imatges respecte a l'ull humà. Això va permetre que es pogués filmar i reproduir diverses imatges.
 • Radio

  Radio
  L'Itàlia Guillem Marconi, va construir un transmissor comunicatiu prou potent per enviar missatges de codi morse que podien travessar l'Oceà atlàntic. L'Itàlia va basar i comercialitzar la ràdio, inspirat en el projecte i treballs de Nikola Tesla.
 • L'avió

  L'avió
  Els germans Wilbur i Orville Wright en el 1903 van construir la primera màquina voladora la qual van anomenar "Avió". Aquesta invenció va ser un dels invents que va suposar un gran canvi en la manera del transport que fins ara s'havia vist i també va ser de gran ajuda per al creixement del transport global.