Eix cron II GM

 • ALEMANYA ENVAEIX POLÒNIA

  ALEMANYA ENVAEIX POLÒNIA
  La Invasió es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquell mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa.
  Conseqüències: França i Gran Bretanya declaren la guerra a Alemanya.
 • ANGLATERRA I FRANÇA DECLAREN LA GUERRA A ALEMANYA

  ANGLATERRA I FRANÇA DECLAREN LA GUERRA A ALEMANYA
  Després que Alemanya no fes cas a l'abís que els hi va fer França i Gran Bretanya de no conquerir Polònia, França i Gran Bretanya van declarar la guerra a Alemanya el 3 de setembre del 1939.
  https://www.politizados.com/declaracion-de-guerra-de-francia-y-gran-bretana-a-alemania/
 • ALEMANYA ENVAEIX A NORUEGA I DINAMARCA

  ALEMANYA ENVAEIX A NORUEGA I DINAMARCA
  La decisió d'Alemanya d'envair a Dinamarca va ser per la necessitat d'envair a Noruega, que era un molt bon camp per enviar atacs aeris a Gran Bretanya i assegurar el subministre de ferro a Suècia. Es va produir el 9 d’abril del 1940.
 • ALEMANYA ENVAEIX BÈLGICA, HOLANDA I LUXEMBURG

  ALEMANYA ENVAEIX BÈLGICA, HOLANDA I LUXEMBURG
  Es produeix el 10 de maig del 1940 perquè Alemanya té com a objectiu a França i envaeix aquests països per rodejar la defensa Francesa a la frontera oriental de França. Conquerint Holanda els Alemanys també impedeixen que els d'Anglaterra tinguin pas cap al continent Europeu.
 • ALEMANYA ENVAEIX A FRANÇA

  ALEMANYA ENVAEIX A FRANÇA
  A partir del 10 de maig quan alemanya envaeix a Holanda, comença la invasió a França (el màxim rival Alemany) aquesta invasió acaba el 14 de juny del 1940.
 • ALEMANYA BOMBARDEJA A GRAN BRETANYA

  ALEMANYA BOMBARDEJA A GRAN BRETANYA
  El 24 d'agost del 1940 alemanya va bombardejar a Gran Bretanya per destruir la producció militar, les bombes van ser tirades al nord-est de la ciutat (Bethnal Green, Hackney, Islington, Tottenham i Finchley).
 • ALEMANYA ENVAEIX LA UNIÓ SOVIÈTICA

  ALEMANYA ENVAEIX LA UNIÓ SOVIÈTICA
  El 22 de juny del 1941 inicia un gran atac contra la Unió Soviètica que estava formada per Rússia i més països veïns, aquest atac va estar preparat durant mesos per Hitler i el seu exèrcit. La invasió va acabar al desembre per culpa de l'arribada de l'hivern.
 • JAPÓ BOMBARDEJA A LA BASE PEARL HARBOR

  JAPÓ BOMBARDEJA A LA BASE PEARL HARBOR
  El 7 de desembre del 1941 Japó va atacar per sorpresa a la base naval d'estats units, en el archipèlag de Hawaii, aquesta maniobra de japó va provocar terror a estats units
  https://historia.nationalgeographic.com.es/a/ataque-a-pearl-harbor-imagenes_10955
 • ESTATS UNITS DECLARA LA GUERRA A JAPÓ

  ESTATS UNITS DECLARA LA GUERRA A JAPÓ
  La declaració de la guerra va ser el 8 de desembre del 1941 un dia després del sorpresos atac de japó a la base naval de Pearl Harbor.
 • BATALLA DE MIDWAY

  BATALLA DE MIDWAY
  En aquesta batalla se'n van enfrontar estats units i japó finalment la va guanyar estats units, va ser una batalla aeronaval i es va produir entre els dies 4 i 7 de juny de l'any 1942.
 • SEGONA BATALLA D’ALAMEÍN

  SEGONA BATALLA D’ALAMEÍN
  Aquesta batalla va ser al 3 de novembre de l'any 1942 es va produir al nord d'Àfrica i va ser entre Alemanya i Anglaterra que la va guanyar
 • CONFERÈNCIA DELS ALIATS (CASABLANCA)

  CONFERÈNCIA DELS ALIATS (CASABLANCA)
  Aquesta conferència va ser entre Estats Units, França i Anglaterra es va produir a Casablanca que en aquells moments era un protectorat francès. Es va produir entre el 14 i 24 de gener de l'any 1943, el propòsit era planejar una tàctica pel funcionament aliat al llarg de la Segona Guerra Mundial en aquesta conferència van participar Winston Churchill, Franklin Delano, Henri Giraud, Roosevelt, i Charles de Gaulle .
 • BATALLA DE STALINGRAD

  BATALLA DE STALINGRAD
  Va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes nazis i soviètica pel control de Stalingrad, va començar el 23 d'agost del 1942 i va acabar al 2 de febrer del 1943, després que Alemanya es rendeixi.
 • CONFERÈNCIA DELS ALIATS (TEHERAN)

  Aquesta conferència es va fer a Teherán (Irán) entre el 28 de novembre del 1943 i l'1 de desembre del 1943 va ser entre Anglaterra estats units i la unió soviètica i el propòsit era posar fi a la guerra.
 • BATALLA DE GUAM

  BATALLA DE GUAM
  Aquesta batalla es va produir a l'illa del Guam en l'Oceà Pacífic, va ser entre el 21 de juliol de l'any 1944 i el 10 d'agost de l'any 1944. Aquesta batalla la va acabar guanyant Estats Units.
 • BATALLA DE ARDENAS

  BATALLA DE ARDENAS
  Aquesta batalla la van acabar guanyant els aliats el 25 de gener del 1945, després que Alemanya fes una gran ofensa al front oriental entre els boscos i muntanyes d'Ardenes Bèlgica.
 • CONFERÈNCIA DELS ALIATS (YALTA)

  CONFERÈNCIA DELS ALIATS (YALTA)
  Aquesta conferència es va fer a Ukrania entre Anglaterra estats units i la Unió Soviètica el 4 de febrer del 1945 en aquesta conferència es va marcar el final de la Segona Guerra Mundial i el destí del món per els següents cinquanta anys.
  https://www.bbc.com/mundo/noticias-51364402
 • BATALLA DE IWO JIMA

  BATALLA DE IWO JIMA
  Aquesta batalla es va produir el 26 de març del 1945 entre Japó i Estats Units, finalment la va guanyar Estats Units. Va ser una de les batalles més sagnants de la Segona Guerra Mundial a l'Illa d'Iwo Jima.
 • TROPES DE LA UNIÓ SOVIÈTICA ARRIBEN A BERLIN

  TROPES DE LA UNIÓ SOVIÈTICA ARRIBEN A BERLIN
  El 16 d'abril del 1945 el front Bielorús comença a bombardejar el centre de Berlín mentre el front Ukrania va empènyer cap al sud a les restes del Grup d'Exèrcits Centre.
 • SUÏCIDI DE ADOLF HITLER

  SUÏCIDI DE ADOLF HITLER
  Adolf Hitler es va suïcidar a Berlín el 30 d'abril de l'any 1945, ho va fer amb la seva dona dins del búnquer on estaven refugiats. Es va suïcidar perquè l'exèrcit roig estava avançant cada vegada més i ja no tenia escapatòria.
  https://www.youtube.com/watch?v=nZcyYBLqkH8&ab_channel=RevistaSemana
 • RENDICIÓ DELS ALEMANYS

  RENDICIÓ DELS ALEMANYS
  El 9 de maig del 1945 els alemanys es rendeixen contra els aliats, però la guerra encara no acaba perquè el Japó no vol rendir-se.
 • RENDICIÓ DEL JAPÓ

  RENDICIÓ DEL JAPÓ
  El 2 de setembre de l'any 1945 es va signar la rendició de Japó després que es rendeixin el 15 d'agost. El motiu va ser que Estats Units els va llençar dues bombes atòmiques una a Hiroshima i l'altre a Nagasaki.
  https://www.youtube.com/watch?v=nUWGqJFtp9I