Unitat 7 i 8

Timeline created by rocioc
In History
 • 1870 BCE

  Els Estats Pontificis

  Els Estats Pontificis
  Després de la caiguda de l'imperi romà d' Occident i a desesperació de les autoritats, el bisbe de Roma, el papa , esdevenir una figura política de rimer ordre,reconeguda i respectada per les diferents monarquies sorgides de les invasions germàniques. El papa i l'emperador germàniques es van enfrontar perquè aquest volia controlar els nomenaments dels bisbes i abats de l'imperi , i fins i tot el del mateix papa.
 • 1453 BCE

  Mil anys de historia

  Durant el segles V, l'emperador Justinià ( De 527 fins 565 ) va intentar refer l'imperi romà i va conquerir diversos territoris occidental:el nord d Africa ,la península Itàlica , les illes del Mediterrani occidental i sud-est de la península Ibèrica.
 • 1375 BCE

  Organizacio politica social i economica

  Bizanci er una monarquia enla qual l'emperador ( baliseus en grec).Els bizantin van recopliar es seves lleis en diferents llibres , el més importat dels quals era el Codi de Justinià.
 • 1328 BCE

  Els Capet

  Els Capet
  Al llarg del segle XII,els reis francesos van anar recuperant el domini sobre els territoris controlats pels senyors feudals.Els reis francesos van dur a terme una ofensiva pel tal de recuperat el domini anglès. Amb la victòria de Bounives (1214) van recuperar la majoria del dominis anglesos de França.
 • 1054 BCE

  La Cultura Bizantina

  Des del punt de vista cultura, cal destacar l'abandonament progressiu de llatí i la seva substitució per la cultura grega . La cultura bizantina estava profundamente influida pel cristiansme .
 • 843 BCE

  L'Imperi Carolingi

  L'Imperi Carolingi
  La primera dianastia que va governar aquest territori va ser la mirovíngia,entre els segles V i VIII.Al segle VIII la monarquia franca va passar a mans dels carolingis,conegut així per Carles Martell,pare dels fundador,Pipí el Breu .El seu pricipal munarca va ser Carlemany.
 • 507 BCE

  Les Monarqies germàniques

  Les Monarqies germàniques
  L'antic Imperi romà d' Occident a quedar fragmentat e nombrosos regnes.Els més inportants i estables van ser el dels francas(a la Gal·lia ),el dels anglasaxons (a Britània,l'atual Angleterra )i el dels visigots (a Hispània ).El temps ,però,van adoptar aspectes de a cultura romana,com ara la llengua llatina i la religó cristiana.
 • Period: 479 BCE to Oct 12, 1492

  El concepte d' edat mitjana

  L'edat mitjana s'estén des de la caiguda de l'imperi romà d' Occident ,l'any ,fins a descobriment d'Amèrica,l'any 1492. Se sol dividir en dues etapes ben etapes ben diferenciades:
 • 415 BCE

  El regne visigot

  El regne visigot
  La principal ciutat era Tarragona,el regne visigot amb capital a Barcelona (507),traslladada després a Toledo.Les seves reunions (conilis) eren presides per el rei.
 • 11 BCE

  La baixa edat mitjana

  La baixa edat mitjana
  Que engloba els tres darrers segles medievals.
 • 6 BCE

  L' alta edat mitjana

  L' alta edat mitjana
  que compren des del segle vi fins al començament del segle XIII
 • 542

  La funadació i l' apogeu

  Fundada l'any 330 per l'emperador Constantí sobre la colònia grega de Bizanci,Constaninoble ocupava una posició estratègica entre Àsia i Europa. A l'epoca de l' emperador Justinià (527-565), la ciutat tenia uns 500.000 habitants.
 • 1054

  L'art bizantina

  L' art bizantí és un hereu directe del romà i de les formes clàssiques. Ben aviat, peró,va rebre la influència de l'art oriental i va desenvolupar unwa formes pròpies.
 • L'Imperi Romanogermanic

  L'any 962 l'antic territori carolingi oriental es va convertir en un Imperi Romagermànic ,el seu rei ,Otó I.