EDAD MITJANA

 • 800 BCE

  Guerra de Politeistes

  Guerra de Politeistes
  Al segle VIII en Carles Martell guanyar a la guerra contra els Politeistes i així acabant amb l'expansió dels musulmans. Fent així que es quedessin la península Ibèrica.
 • Period: 800 BCE to 843 BCE

  Imperi Carolingi

  L'imperi es va formar des del regne francs.
  Al segle VIII, Carles Martell va derrotar als musulmans al 732 d.C.
  Pipi el Breu, fill d'en Martell es va convertir en el rei dels francs i va fundar la dinastia carolíngia. I el fill d'en Breu en Carlemany continua la conquesta i es fa amprador l'any 800 d. C iniciant l'imperi carolingi.
  Com a desig el Carlemany volia reconstruir l'antiga unitat de l'imperi Occidental. Per imposar el seu poder va idear una forma de govern.
  Va imposar el cristianisme.
 • 476 BCE

  Derrota de l'emperador

  Derrota de l'emperador
  Després de destronar l'emperador al 476 el territori de l'imperi romà es dividia en diferents regnes comandats pels germànics.
  -Visigots
  -Ostrogots
  -Vàndals
  -Francs
 • Period: 476 BCE to 1453 BCE

  Edad Mitjana

  L'edat mitjana va començar amb la caiguda de l'imperi romà.
  Capa el segle III l'imperi controlava tota la Mediterrània i gran part d'Europa i entra en una crisi profunda per alguns problemes: econòmics, decadència de l'exèrcit, expansió del cristianisme i invasió dels pobles germànics.
  Teodosi un gran personatge va dividir l'imperi romà d'Occident i l'imperi romà d'Orient.
 • Period: 476 BCE to 711 BCE

  Els pobles germànics

  Els pobles germànics denominats bàrbars pels romans, vivien més enllà de l'imperi romà. Procedien del nord i de l'est d'Europa, més enllà del de nubi o de Rin, a vegades d'Àsia.
  Eren pobles seminòmades es dedicaven a l'agricultura i ramaderia, s'organitzaven en tribus i amb un cap el davant.
  Després de destronar l'emperador al 476 el territori de l'imperi romà es dividia en diferent regnes comandats pels germànics.
 • Period: 395 BCE to 1453 BCE

  Imperi Bizantí

  L'imperi d'Orient va resistir a les invasions dels bàrbars.
  L'emperador Justinià, ja que va torna a concarrí quasi tot l'imperi romà, així va tornar el comerç. Aquesta economia va ajudar a tenir recursos militars.
  Va arribar a adjuntar tots els poders com cap militar, cap civil i papa. A més va recuperar totes les lleis de romà.
  També podem trobar l'art de bizantins com els Mosaics, santa Sofia i cúpules amb mides grans i a més és teia mesclada amb dues cultures d'Orient i l'Occidental.
 • Period: 711 to 1492

  islam edad mitjana

  L'islam és una religió, monoteisme: Al·là era el seu déu i Mahoma el seu profeta. Com a religió va néixer al segle VII. I va arribar a la península l'any 711. En Mahoma se'n va haver d'anar de la Meca per la crítica i va fer el viatge fins a Medina i això es diu Hègira.
  Des de la mort de Mahoma, els exèrcits musulmans es llançaren a expandir la nova religió mitjançant la jihad o 'guerra santa'. La seva mort al 632 el poder religiós i polític va passar al Califa.
  Tenien 5 oracions diàries.