Images

DE L'EDAT MITJANA A L'EDAT CONTEMPORÀNIA

 • Period: 300 to

  INVASIONS GERMÀNIQUES

  Els pobles germànics del nord i l'est d'Europa es van establit a les fronteres romanes i, a poc a poc, durant els segles IV i V d.C, es van desplaçar cap a l'oest i el sud, on van ocupar els teritoris dominats abans per roma. Els membres dels pobles germànics van adoptar progressivament les mateixes creences i costums de les persones que ha habitaven les terres que havien ocupat. Entre els diverrsos pobles germànics podem destacar el dels francs, i els dels visigots.
 • 476

  CAIGUDA DE L'IMPERI ROMÀ

  CAIGUDA DE L'IMPERI ROMÀ
  La caiguda de l'imperi romà es considera el principi de l'Edat Mitjana.
 • Period: 476 to Dec 31, 1479

  L'EDAT MITJANA

  La caiguda de l'imperi romà es considera el principi de l'Edat mitjana, que és el període comprès entre l'any 476 (segle V)vi l'any 1479 (segle XV) , en què es va produir la unió de la Corona Catalanoaragonesa. Es divideix en dues etapes: l'Alta Edat Mitjana i la Baixa edat Mitjana.
 • Period: 476 to Dec 31, 1100

  ALTA EDAT MITJANA

  L'Alta Edat mitjana és el perióde comprès entre la caiguda de l'imperi romà (any 476) en el segle v i el segle XII. En aquest llarg període, a Europa es van viure grans canvis territorials, socials i econòmics.
 • Period: Jan 1, 600 to Dec 31, 1492

  L'EXPANSIÓ ISLÀMICA

  L'imperi islàmic, nascut a la península Aràbica en el segle VII d.C., es va expendir per l'oest d'`Àsia i el nord de l'Àfrica. L'any 711, els musulmans van entrar a la península ibèrica, van derrotar els visigots i van conquerir la major part del territori peninsular.
 • Jan 1, 711

  ENTRADA DELS MUSULMANS A LA PENÍNSULA IBÈRICA

  ENTRADA DELS MUSULMANS A LA PENÍNSULA IBÈRICA
  L'any 711, els musulmans (àrabs procedents del Pròxim Orient i berbers del nord de l'Àfrica) van entrar a la península Ibèrica i es vana establir ràpidament a la major part de la Península. El territori que va passar a estar a sota el seu domini el van anomenar l'Àndalus.
 • Period: Jan 1, 1101 to Dec 31, 1479

  BAIXA EDAT MITJANA

  La Baixa Edat Mitjana é el període comprès entre el segle XII i l'any 1479. En general, es va viure un temps de pau, un increment important de la poblacio i molts pagesos van anar a viure a les ciutats. A més, les ciutats gaudien dels favors del rei, ja que en depenien i era qui es beneficiava dels impostos que s'hi recaptaven.
 • Jan 1, 1212

  LA RECONQUESTA

  LA RECONQUESTA
  La Reconquesta va fer un dels seus passos més importants quan els musulmans van ser derrotats a la batalla de Las Navas de Tolosa, el 1212. No obstant això, el regne de Granada va continuar sent musulmà fins al 1492.
 • Jan 1, 1347

  CRISI A TOT EUROPA (segle XIV)

  CRISI A TOT EUROPA (segle XIV)
  En el segle S XIV va començar una gran crisis a tot Europa, a consequència de diversos anys de males collites. Les males collites van produir fam, a la qual es va unir una epidèmia de pesta negra a partir de 1937.
  Les poblacions de pobles i ciutats va disminuuir ràpidament. Es calcula que Europa va perdre gairebé un tercç de la població la segona metiat del segle XIV
 • Jan 1, 1469

  Casament del Reis Catòlics

  Casament del Reis Catòlics
  Isabel I de Castella i Ferran II d'Aragó, els reis Catòlics, es van casa per no van unir totalment els seus regnes. Al 1492 van conquerir l'últim regne musulmà de la península, el de Granada.
  També van incorporar els territoris acabats de descubrir a Amèrica
 • Jan 1, 1479

  UNIÓ DE LA CORONA CATALANOARAGONESA

 • Period: Jan 1, 1479 to

  L'EDAT MODERNA

  Després de l'Edat Mitjana ve L'Edat Moderna. la unió de la Corona catalanoragonesa (1479) marca l'inici d'aquest periòdes, i la Revolució Francesa (1789), el final.
  L'Edat Moderna es caracteritza per una sèrie de canvis socials ocorreguts després de la crisi del final de l'edat Mitjana.
 • REVOLUCIÓ FRANCESA

  REVOLUCIÓ FRANCESA
  La revolució Francesa va comportar canvis tan importants per a la humanitat que es considera el fet que marca el final de l'Edat Moderna i el principi de l'Edat Contemporània.
  A França, la burguesia i les classes populars (pagesos i artesans) es van rebel·lar contra els privilegis de la noblesa i del rei absolutista que governava el país. Així va esclatar la revolució Francesa, una procés que va acabar el 1804, quan Napoleó Bonaparte es va proclamar Emperador.
 • Period: to

  EDAT CONTEMPORÀNIA

  El pas de l'Edat Moderna a l'Edat Contemporània comporta canvis polítics socials i econòmics.
 • I GUERRA MUNDIAL

 • GUERRA CIVIL ESPANYOLA

  GUERRA CIVIL ESPANYOLA
 • II GUERRA MUNDIAL

 • GUERRA FREDA

  GUERRA FREDA