Compositors de banda sonora

 • Max Steiner

  Max Steiner
  Maximilian Raoul Steiner, més conegut com a Max Steiner, fou un compositor de cinema austríac nacionalitzat nord-americà. És un dels més prolífics compositors que hagi tingut Hollywood al llarg de la seva història.
 • Bernard Hermann

  Bernard Hermann
  Va compondre més de quaranta partitures per a films entre els quals destaquen: The magnificent Ambersons, (en català Els magnífics Amberson), 5 Fingers, The Snows of Kilimanjaro, Journey to the Center of the Earth, L'illa misteriosa, Jàson i els argonautes.
 • Nino Rota

  Nino Rota
  Giovanni Rota Rinaldi, conegut com a Nino Rota, fou un compositor italià especialment conegut per la seva feina com a compositor de música per a pel·lícules, d'entre les quals cal destacar El Padrí o Romeu i Julieta de Franco Zeffirelli, a més d'un bon grapat de col·laboracions amb el director italià Federico Fellini.
 • Ennio Morricone

  Ennio Morricone
  Ennio Morricone fou un compositor italià de música de cinema. Un dels grans compositors de bandes sonores, en la seva trajectòria al llarg de cinc dècades va compondre més de mig miler d'obres per al cinema en les quals va destacar per la facilitat amb què s'adaptava als diferents gèneres cinematogràfics i pel tractament melòdic
 • John Wiliams

  John Wiliams
  Ha compost algunes de les més famoses i reconeixibles de tots els temps com: Harry Potter, Star Wars, Tauró, Atrapa'm si pots, E.T., l'extraterrestre, Superman, Indiana Jones, Parc Juràssic, La llista de Schindler i Home Alone.
  • Oscar: 3 noms, BSO, muntatge i so. Premi Especial (efectes visuals), 5 premis i 52 nominades
  • Globus d'Or: Nominada Millor banda sonora original
 • Vangelis

  Vangelis
  Evànguelos Odisseas Papathanassiu, més conegut pel nom artístic de Vangelis, fou un compositor i multiinstrumentista originari de Grècia, un dels més destacats del corrent de la música New Age; però també de música electrònica, rock progressiu, jazz, i música per a orquestra.
 • Nicola Piovani

  Nicola Piovani
  Nicola Piovani és un pianista, compositor de cinema i director d'orquestra italià, guanyador d'un Oscar l'any 1998 per La vida és bella.
 • James Horner

  James Horner
  James Horner fou un compositor de cinema estatunidenc. Nominat nou vegades per a l'Oscar, n'aconseguí dos per Titànic. Se'l distingia per la integració d'elements corals i electrònics en moltes de les seves bandes sonores i per l'ús freqüent d'elements de la música celta. 4 Oscars: millor pel·lícula, director, actriu repartiment (Connelly) i guió adaptat
 • Hans Zimmer

  Hans Zimmer
  Hans Florian Zimmer és un compositor de cinema nacionalitzat estatunidenc des que viu a Los Angeles. Nominat deu vegades a l'Oscar i guanyador en dos d'elles per The Lion King i Dune, amb més de cent bandes sonores.