A221f80c 0c98 490e a4ec e85d207db0ae

Classicisme

 • Joseph Haydn

  Joseph Haydn
  Neix a Rohrau el 1732 i mor a Viena el 1809 (les dos a Àustria). Músic, compositor i el 3r gran representant del Classicisme. Estudia a la seva ciutat i com destaca molt en els seus aprenentatges musicals es trasllada a Hainburg per a seguir estudiant música. Toca el violí i el clavecí i comença a composar cants corals. Es converteix en el director musical de l'orquestra del príncep Esterházy i llavors, la seva carrera es comença a estendre.
 • Marianne von Martines

  Marianne von Martines
  Neix i mor a Viena (1744-1812). Compositora, pintora i cantant. Coneguda de Haydn i de Mozart i provinent d'una família de classe social molt elevada. Va ser instruïda per Haydn (veí seu) i va començar la seva carrera tocant davant les corts imperials. Ja d’adulta, era molt sol·licitada per l’emperatriu Maria Teresa. Entre les seves obres hi ha 2 oratoris, 4 misses, 6 motets, 3 sonates i 3 concerts per a teclat; cantades de salms i profanes, i 1 sinfonía.
 • Invenció del sextant

  Invenció del sextant
  Aparell que facilita la navegació.
 • Period: to

  Classicisme

  S'inicia amb la mort de J.S. Bach. Neix amb les noves idees modernes i amb l'ascenció dels càrrec social de la burgesia. Època d'aboliment de la monarquia absolutista i fundació del 1r govern republicà (francés). Això suposa la raó amb un valor major a la fe. Els artistes ja fan el que volen. La música del classicisme es caracteritza per la claredat en les textures, la simetría de les frases, la tonalitat i l’establiment de les formes musicals clàssiques (simfonia, sonata, quartet, concert…).
 • Maria Anna Mozart

  Maria Anna Mozart
  Salzburg (1751-1828). Malauradament, coneguda com la germana de W.A. Mozart. Compositora i interpretadora. Juntament amb el seu germà, el pare els portava per Europa a interpretar per a les diferents corts. Tocava piano i clavicèmbal. Tot i que on més la valoraven era a París i a Viena, no va rebre mai ni el mínim de respecte que el seu germà, doncs era dona.
 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Wolfgang Amadeus Mozart
  Salzburg (Àustria)1756. Compositor i intèrpret. Malgrat la seva curta vida va composar més de 800 treballs de tots els gèneres de l'època. Mozart és probablement el millor i més influent dels compositors de la història de la música clàssica occidental. Va començar a ser instruït als 4 anys pel seu pare i tocava el teclat i el violí com un geni, als 5 anys ja composava i el aire se l’emportava a tocar davant la reialesa europea. El 1781, amb 25 anys es va mudar a Viena on acabaria morint el 1791.
 • Invenció de la màquina de vapor

  Invenció de la màquina de vapor
  Per James Watt. Tal com la locomotora a vapor, suposa una revolució per al transport.
 • Invenció de la màquina de filar

  Invenció de la màquina de filar
  Per James Hargreaves. De gran importància per a la imminent revolució industrial.
 • Mozart se salva de l'excomunió

  Mozart se salva de l'excomunió
  El 1638, Allegri composa un Miserere que captiva les autoritats vaticanes i aquestes decideixen mantenir la partitura apartada del món per a que no pugui ser representada a cap altre lloc que no sigui la Capilla Sistina. Mozart visita, però, anomenada capella i escriu unes hores més tard d'oïda tot el moviment musical. L’interpreta per al Papa i li mostra que es la seva pròpia partitura, aquest queda tant maravillat que el salva de l'excomunió que podria haver-se guanyat.
 • Ludwig van Beethoven

  Ludwig van Beethoven
  Nascut a Bonn, Alemanya el 1770. Compositor i pianista que desde petit va estar exposat a gran exigència per part del seu pare. Beethoven tenia molt de talent i va deixar l'escola als 10 anys per a centrar-se en la música. Es va mudar a Viena i no va ser fins els e0 anys que va començar a patir els seus famosos problemes d'oïda. Encara i ser completament sord va seguir composant, en total, 9 simfonies, 32 sonates, 2 misses i una òpera; fins que va morir el 1827.
 • Invenció del vaixell de vapor

  Invenció del vaixell de vapor
  Per John Fitch. Suposa un gran avenç en el transport marítim.
 • Revolució Francesa

  Revolució Francesa
  Període de gran cambi social i polític que va començar a França però que va servir d'inspiració per a tota la resta d'Europa. Va començar amb el poble francès assassinant tota la seva família reial i així desfent-se de tot tipus de monarquia, proclamant doncs, la França republicana que existeix fins a dia d'avui.
 • Invenció de la locomotora a vapor

  Invenció de la locomotora a vapor
  Per Richar Trevithick. Revoluciona el món del transport.
 • Haydn i el seu cap perdut

  Haydn i el seu cap perdut
  El príncep Nicolás II descobreix que en el cadàver de Haydn, manca el seu cap i comença una cerca. Resulta que Haydn havia mort enmig d'una guerra i havia estat enterrat precipitadament. El cap de Haydn acaba en un museu a Viena i no és fins l'any 1954, després de 131 anys de donar voltes pel món, que el príncep Paul Esterházy no el reuneix a la seva tomba amb la resta del cos.
 • Invenció de la fotografia

  Invenció de la fotografia
  Per Nicéphore Niépce (molt debat envers del vertader creador). Un dels majors invents de la història, ja que és dels que s'utilitza amb més força i freqüència en l'actualitat.
 • Les ovacions cap a la genialitat de Beethoven, que ell no va poder escoltar

  Les ovacions cap a la genialitat de Beethoven, que ell no va poder escoltar
  A l’estrena de la Sinfonía n.º 9 en Re menor, Beethoven, ja sord, va dirigir l'orquestra igualment. Al final del concert, el públic va esclatar en plors, crits, aplaudiments i les dones fins i tot agitaven els mocador a l'aire. Beethoven, però, es va quedar quiet i d'esquenes al públic, doncs ell no podia sentir res. Va ser la solista Caroline Unger qui el va girar per a que el geni pogués veure almenys, el que la seva genialitat provocava.