Charles diri

CHARLES DARWIN

 • NAIXEMENT DE CHARLES DARWIN

  NAIXEMENT DE CHARLES DARWIN
  Charles Robert Darwin va néixer a Sherewsbury el 12 de febrer de 1809.
 • CHARLES VA A LA UNIVERSITAT

  CHARLES VA A LA UNIVERSITAT
  A l'octubre de 1825 Darwin va ingressar a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina per decisió del seu pare.
 • CHARLES ES FA CLERGUE RURAL

  CHARLES ES FA CLERGUE RURAL
  Després de que Charles deixés la universitat ell va acceptar amb gust la idea d'arribar a ser un clergue rural (encara que aquest no era el seu somni). A principis de 1828, va ingressar al Christ 's College de Cambridge on va poder acudir a diferents conferències científiques, i va aprofitar per conèixer a diferents persones com el geòleg Adam Sedgwick que li va ensenyar a aplicar una metodologia científica en l'anàlisi dels fets i a l'naturalista John Stevens Henslow.
 • CHARLES ACABA ELS SEUS ESTUDIS

  CHARLES ACABA ELS SEUS ESTUDIS
  Al finalitzar dels seus estudis a l'abril de 1831 als 22 any, el reverend Henslow li va convèncer que aprofundirà en la geologia, matèria per la qual les classes rebudes a Edimburg li havien fet concebre veritable aversió, i li va presentar a Adam Sedgwick, fundador de sistema Cambrià, que va iniciar precisament els seus estudis sobre el mateix en una expedició a nord de Gal·les realitzada a l'abril d'aquest mateix any en companyia de Darwin.
 • VIATGE DEL BEAGLE

  VIATGE DEL BEAGLE
  Aquest viatje que va fer Darwin va durar gairebé cinc anys, i va visitar Cabo Verde, Brasil, Punta Alta, Chile, Australia i les Illes Galàpagos. El més interesant d'aquest viatje va ser quan Darwin va arribar a les Illes Galàpagos i es va adonar que les mateixes espècies d'ocells presentaven diferents característiques depenent de l'illa que habitessin.
 • LA SELECCIÓ NATURAL ÉS EL MECANISME QUE PERMET L'EVOLUCIÓ.

  LA SELECCIÓ NATURAL ÉS EL MECANISME QUE PERMET L'EVOLUCIÓ.
  La teoria de la selecció natural postula que si no estàs adaptat al mitjà, moriràs abans que els que estiguin millor adaptats, de manera que la població d'aquesta espècie tendirà a tenir les característiques dels més "beneficiats" genèticament parlant.
 • TOTS ELS ÉSSERS VIUS PARTIM D'UN AVANTPASSAT COMÚ.

  TOTS ELS ÉSSERS VIUS PARTIM D'UN AVANTPASSAT COMÚ.
  Darwin va observar que tots els animals que investigava tenien algunes característiques en comú, les quals eren més cridaneres quan més properes es trobaven.
 • FI DE L'ANTROPOCENTRISME.

  FI DE L'ANTROPOCENTRISME.
  Darwin va posar fi a la idea de que els humans som una mica especial dins l'Univers. Va dir que érem un simple animal més a què les lleis de la selecció natural li afecten com a tots els altres éssers vius.
 • APORTACIONS A LA CIÈNCIA DE CHARLES DARWIN

  APORTACIONS A LA CIÈNCIA DE CHARLES DARWIN
  Aquests descobriments van marcar un abans i un després en la nostra forma d'entendre la vida i, per tant, el món. (Aquestes aportaciones están relacionadas amb L'origen de la vida i no tener una data concreta)
 • LES ESPÈCIES NO ES MANTENEN ESTÀTIQUES EN EL TEMPS, SINÓ QUE EVOLUCIONEN.

  LES ESPÈCIES NO ES MANTENEN ESTÀTIQUES EN EL TEMPS, SINÓ QUE EVOLUCIONEN.
  Darwin va demostrar que els organismes no deixen de canviar, de manera que les espècies són una mica dinàmic.
 • TEORIA DE LA SELECCIÓ NATURAL

  TEORIA DE LA SELECCIÓ NATURAL
  La selecció natural, en altres paraules, implica que la naturalesa "tria" com es reprodueixen els organismes d'acord a les seves propietats i així afavoreix l'adaptació, impulsant l'evolució de les espècies.
  Sol explicar-se la selecció natural com la supervivència del més fort o del més apte, ja que l'organisme que subsisteix i evoluciona és aquell que va aconseguir, gràcies als canvis evolutius, adaptar-se a l'entorn. Els altres organismes, en canvi, s'extingeixen.
 • L'ORIGEN DE LES ESPÈCIES

  L'ORIGEN DE LES ESPÈCIES
  L'origen de les espècies és l'obra que va publicar Charles Darwin en 1859, considerat un dels treballs precursors de la literatura científica i el fonament de la teoria de la biologia evolutiva. Aquesta obra recull la idea de l'evolució biològica a través de la selecció natural, amb nombrosos exemples extrets de l'observació de la natura. Va postular que totes les espècies d'éssers vius han evolucionat amb el temps a partir d'un avantpassat comú mitjançant un procés anomenat selecció natural.
 • LA SOCIETAT DEL SEU TEMPS

  LA SOCIETAT DEL SEU TEMPS
  Charles va saber que la seva Teoria de l'Evolució anava a caure com una bomba sobre els dogmes establerts de la fe cristiana. La publicació de L'Origen de les Espècies va desencadenar un escàndol descomunal en la societat britànica, i Darwin va haver de patir la humiliació de veure el seu inconfusible rostre caricaturitzat sobre el cos d'un mico. Les autoritats eclesiàstiques de l'Església anglicana van denunciar que la Teoria de l'Evolució constituïa la visió més degradant de l'ésser humà.