Download

Charles Darwin

 • El naixement de Darwin

  El naixement de Darwin
  Charles Robert Darwin va néixer a Sherewsbury. Va ser el segon fill de Robert Waring Darwin, metge de fama a la localitat, i de Susannah Wedgwood El seu avi patern, Erasmus Darwin, va ser també un conegut metge i important naturalista.
 • La mort de la seva mare

  La mort de la seva mare
  La seva mare va morir i es va passar a una escola local, anys més tard recordarà allò com el pitjor que li va passar al seu desenvolupament intel·lectual.
 • L'estudi de la medicina

  L'estudi de la medicina
  Darwin va ingressar a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina per decisió del seu pare però, no va aconseguir interessar-se per la cursa; a la repugnància per les operacions quirúrgiques i de la incapacitat del professorat per captar la seva atenció
 • Una nova etapa a Cambridge

  Una nova etapa a Cambridge
  Va ingressar al Christ 's College de Cambridge.
  A Cambridge, com abans a Edimburg ha l'escola, Darwin va perdre el temps pel que fa a l'estudi, sovint descuidat per donar satisfacció a la seva passió per la caça i per muntar a cavall, activitats que ocasionalment culminaven en sopars amb amics de les que Darwin va conservar un record com d'autèntiques francachelas
 • Va prendre el relleu del viatge

  Va prendre el relleu del viatge
  Quan el vaixell va arribar a Rio de Janeiro, el naturalista oficial no va voler continuar el viatge, de manera que Darwin, de només 22 anys, va prendre el relleu. Com a resultat, pot recollir mostres, investigar i parlar amb persones autòctones per obtenir tota la informació sobre els llocs que va passar. Durant el viatge, Darwin va aconseguir recollir 1.529 espècies fòssils, 3.907 exemplars conservats i un diari de 770 pàgines en què va registrar tot el que va observar.
 • El principi de la Teoria de l'evolució

  El principi de la Teoria de l'evolució
  Tres observacions són el punt de partida perquè Darwin comenci a pensar en la teoria de l’evolució: els fòssils trobats a la Patagònia, la distribució geogràfica de l’Ema i la diversitat de la vida animal a l’arxipèlag de les Galápagos. Fins aleshores, es creia que les espècies eren immutables, però després de completar el viatge, Darwin va començar a creure que les espècies van canviar amb el pas del temps.
 • El principi de la Teoria de l'Evolució 2

  El principi de la Teoria de l'Evolució 2
  Va assenyalar que de vegades era possible trobar una petxina al cim d’una muntanya. Per tant, probablement, aquell lloc hauria estat marí en algun moment remot. Per a ell, la Terra no sempre era la mateixa, ja que creia que va experimentar canvis amb el pas del temps i amb això algunes espècies podrien adaptar-se a aquests nous entorns i donar lloc a una nova espècie.
 • El viatge de Beagle

  El viatge de Beagle
  La ruta Beagle va començar a Anglaterra . L'objectiu de l'expedició dirigida pel capità Fitzroy era el de completar l'estudi topogràfic dels territoris de la Patagònia i la Terra de l'Foc, el traçat de les costes de Xile, Perú i algunes illes de Pacífic i la realització d'una cadena de mesures cronomètriques al voltant de el món. En aquest viatge, Darwin va veure que hi havia molta diversitat de l’entorn i que cada lloc té les seves característiques, tant en vegetació, com en fauna i flora.
 • La tornada de el viatge

  La tornada de el viatge
  Darwin va tornar a Anglaterra, el canvi experimentat en aquests anys devia ser tan notable que el seu pare,, va dictaminar a l tornar-lo a veure que la forma del seu cap havia canviat per complet. Però no solament havia canviat el seu cap, també la seva salut s'havia alterat; cap al final de el viatge es marejava amb més facilitat que en els seus començaments, i en la tardor de 1834 havia estat malalt durant un mes.
 • Period: to

  Tornada de el seu viatge 2

  De totes maneres, des que va arribar fins a començaments de 1839, Darwin va viure els mesos més actius de la seva vida. Va treballar en la redacció del seu diari de viatge (publicat en 1839) i en l'elaboració de dos textos que presentaven les seves observacions geològiques i zoològiques. Instal·lat a Londres des de març de 1837, va intentar ser una mica més sociable, actuant com a secretari honorari de la Geological Society i prenent contacte amb Charles Lyell.
 • Tornada de el seu viatge 3

  Tornada de el seu viatge 3
  Les seves investigacions, realitzades sobre la base de «autèntics principis baconianos», aviat el van convèncer que la selecció era la clau de l'èxit humà en l'obtenció de millores útils en les races de plantes i animals. La possibilitat que aquesta mateixa selecció actués sobre els organismes que vivien en un estat natural se li va fer patent quan a l'octubre de 1838 va llegir l'Assaig sobre el principi de la població de Thomas Malthus.
 • Tornada de el seu viatge 4

  Tornada de el seu viatge 4
  Disposat per les seves observacions sobre els hàbits d'animals i plantes, a percebre la presència de la lluita per l'existència, se li va ocórrer a l'instant que, en aquestes circumstàncies, les variacions favorables tendirien a conservar-se, mentre que les desfavorables desapareixerien, amb el resultat de la formació de noves espècies. Darwin va estimar que havia aconseguit una teoria en la que treballar però, preocupat per evitar els prejudicis, va decidir abstenir-se de escriure un esbós.
 • Period: to

  La formació de la seva família

  Es va casar amb la seva prima Emma Wedgwood. El 27 de Desembre de el mateix any van tenir el seu primer fill amb qui Darwin va iniciar amb ell una sèrie d'observacions, que es van perllongar al llarg dels anys, sobre l'expressió de les emocions en l'home i en els animals.
  En total Darwin va tenir 10 fills 6 nois i 4 noies entre 1839 i 1856. Dues noies i un noi van morir a la infància
 • Period: to

  El començament de el resum

  Va començar a escriure un resum molt petit de la seva teoria, un resum de 35 pàgines. Més tard les va ampliar fins a les 230 pàgines
 • La tranformació a un veritable naturalista

  La tranformació a un veritable naturalista
  Darwin va estar ocupat fins al 1854 amb la redacció dels seus monografies sobre els cirrípodos, pels quals s'havia interessat durant la seva estada a les costes de Xile al trobar exemplars d'un tipus que plantejava problemes de classificació. En uns anys de treball es va convertir en un veritable naturalista per a la seva època. Els seus estudis sobre els percebes li van donar reputació entre els especialistes, sent premiats al 1853 per la Royal Society, de la qual Darwin era membre des de 1839.
 • La Teoria de l'Evolució

  La Teoria de l'Evolució
  Charles Darwin va proposar la teoria de l'evolució biològica per selecció natural al 1859 on:
  Darwin va definir l'evolució com a "descendència amb modificació", és a dir, les espècies canvien al llarg del temps, donen origen a noves espècies i comparteixen un ancestre comú.
 • La Teoria de l'Evolució 2

  La Teoria de l'Evolució 2
  Pel fet que els recursos són limitats en la naturalesa, els organismes amb trets heretables que afavoreixin la supervivència i la reproducció tendeixen a deixar una major descendència que els seus parells, de manera que la freqüència amb la qual neixi un individu amb aquestes característiques augmenti al llarg de diverses generacions.
 • La Teoria de l'Evolució 3

  La Teoria de l'Evolució 3
  La selecció natural fa que les poblacions s'adaptin o es tornin cada vegada més adequades al seu entorn amb el pas del temps, així doncs no sol ser el més fort el que sol sobreviure, sinó el que més adaptat està al seu entorn i d'aquesta manera crear nous organismes de la mateixa espècie.
 • Exemple pràctic de la Teoria de l'Evolució

  Exemple pràctic de la Teoria de l'Evolució
  Una família de conills està situada en un entorn fred i muntanyenc, havent d'enfrontar-se a condicions que no estan preparades com, altes temperatures o compartir territori amb els seus depredadors. Si els conills es reprodueixen, tindran una ventrada de conills amb trets semblants, però a vegades, les cries neixen amb trets extres que no tenien els seus progenitors, les mutacions, ajudant o no a la seva supervivència.
 • Exemple pràctic de la Teoria de l'Evolució 2

  Exemple pràctic de la Teoria de l'Evolució 2
  Els conills amb les mutacions òptimes tenen moltes més possibilitats de reproduir-se i al mateix temps creant noves cries amb les seves mutacions heretades, i així successivament.
  No sobreviu la més fort si no la que millor s'adapti al seu entorn.
 • Origen de les especies

  Origen de les especies
  Darwin va abordar la tasca de reduir l'escala de l'obra que tenia entre mans per enviar-com més aviat millor a la impremta en tretze mesos i deu dies va quedar per fi redactat el llibre Sobre l'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, o la preservació de les races afavorides en la lluita per la vida, llarg títol i que sol abreujar-se com L'origen de les espècies. Els primers 1.250 exemplars es van vendre el mateix dia de la seva aparició, el 24 de novembre del 1859.
 • La mort de Charles Darwin

  La mort de Charles Darwin
  Charles Darwin va morir a causa de un atac al cor, a finals de 1881 ja patia de grau problemes cardíacs. Fins a aquesta data Charles Darwin va publicar més llibres com ara en 1872, amb L'expressió de les emocions en l'home i en els animals, obra seminal del que després seria l'estudi modern del comportament o l'origen de l'home i la selecció en relació a el sexe, on va exposar arguments a favor de la tesi que l'home havia aparegut sobre la Terra per mitjans exclusivament naturals al 1871.