Darwiiiiiiiiiiiin

La vida de Charles Darwin

 • Naixement

  Naixement
  Charles Darwin nasqué a Shrewsbury (Shropshire, Anglaterra) a la seva llar familiar de The Mount.Fou el cinquè dels sis fills del seu pare (un ric doctor i financer) Robert Darwin i la seva mare Susannah Darwin (Susannah Wedgwood de soltera).
 • Alguns dels seus primers records

  Alguns dels seus primers records
  A l'estiu es dirigeix ​​a Gros, a prop d'Abegele, a Gal·les, per a banyar-se amb la família. Darwin escriu que és un dels primers records que té.
 • Mort de la seva mare

  Mort de la seva mare
 • Primers estudis

  Primers estudis
  Al juny va a l'escola de Samuel Butler a Shrewsbury com a pensionista (va estar allàr 7 anys).
 • Period: to

  Primers estudis de medicina

  Darwin passà l'estiu com a estudiant de medicina, ajudant el seu pare a tractar els pobres de Shropshire. A la tardor, va amb Erasmus a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina, però va quedar disgustat a causa de la brutalitat de la cirurgia i ho va deixar de banda. Més tard va aprendre taxidèrmia de John Edmonstone, un esclau negre alliberat que li va explicar històries emocionants de la selva tropical de Sud-amèrica que el van inspirar per a fer el gran viatge.
 • Estudis

  Estudis
  El seu pare, infeliç per la falta de progressos del seu fill petit, el va matricular en arts al curs del Christ's College com a primer pas perquè esdevingués predicador anglicà. Tot i això, Darwin preferia l'hípica i el tir a estudiar.
  El seu cosí William, el va introduir a la caça de coleòpters, que estava molt de moda en aquell temps, i a la qual es va dedicar amb entusiasme, aconseguint publicar algunes troballes al manual Illustrations of British entomology de James Francis Stephens.
 • Period: to

  Viatge del Beagles

  Al desembre de 1831 Charles Darwin s'embarca com a naturalista a bord del Beagle. Després de quatre anys i diversos mesos recorrent costes, illes i països americans, tornen a Anglaterra a l'agost de 1836. Aquest viatge serveix a Darwin per recollir una impressionant quantitat de dades científiques, que més tard són estudiats per ell i altres naturalistes.
 • Darwin cau malalt enmig del viatge

  Darwin cau malalt enmig del viatge
  Darwin va agafar una forta febre a l'Argentina i, quan tornava de la serralada dels Andes cap a Valparaíso, va caure malalt i es va estar un mes al llit.
 • Reunió amb Lyell

  Reunió amb Lyell
  Charles Lyell es va reunir per primera vegada amb Darwin i ràpidament el va presentar a Richard Owen, que disposava de les instal·lacions del Royal College of Surgeons of England per treballar amb els ossos fòssils que Darwin havia recollit.
 • Primer treball científic

  Primer treball científic
  Darwin es va traslladar a Cambridge per organitzar el treball de les seves col·leccions i la represa del seu diari. Allà escrigué el seu primer treball científic, on demostrava que la superfície de Sud d'Amèrica creixia a poc a poc i ho féu amb la supervisió de Lyell a la Societat Geològica de Londres.
 • Començament de la seva malaltia

  Començament de la seva malaltia
  La tensió li va passar factura i patia molts problemes d'estómac, mal de cap i símptomes del cor. Durant la resta de la seva vida, va quedar incapacitat en diverses ocasions amb episodis de dolors de l'estómac, vòmits, palpitacions, tremolors i altres símptomes, en especial durant els moments d'estrès, com quan assistia a reunions. La causa de la malaltia que patia Darwin va romandre desconeguda durant la seva vida i els intents de tractar-lo van tenir molt poc èxit.
 • Secretari de la Geological Society

  Secretari de la Geological Society
  William Whewell va incitar Darwin a assumir les funcions de secretari de la Geological Society. Després de refusar per primer cop aquest treball addicional, va acceptar el càrrec. Malgrat la feina que requeria escriure i editar els informes del Beagle, fou notable el seu progrés en el coneixement de la transmutació.
 • Casament

  Casament
  Charles Darwin i Emma Darwin van contraure matrimoni, eren cosins i durant la seva relació van tenir 10 fills (William Erasmus, Anne Elizabeth, Mary Eleanor, Henrietta Emma "Etty", George Howard, Elizabeth, Francis, Leonard, Horace i Charles Waring).
 • El viatge del Beagle

  El viatge del Beagle
  Darwin publicà "El viatge del Beagle", que n'era el tercer volum, va conèixer un tal èxit que més tard aquell mateix any fou publicat per si sol. El llibre, que també ha estat conegut com Diari d'Investigacions, reuneix les seves memòries de viatge, així com anotacions d'índole científica relatives a la biologia, la geologia i l'antropologia que proven l'extraordinària capacitat d'observació del seu autor.
 • "L'estructura i distribució dels esculls de coral"

  "L'estructura i distribució dels esculls de coral"
  Va publicar "l'estructura i distribució dels esculls de coral". On parlava d'una teoria sobre la formació dels esculls coral·lins, mitjançant l'enfonsament i l'elevació dels continents, en oposició a altres naturalistes que l'atribuïen al creixement d'aquests animals sobre cràters de volcans, etc.
 • Mort el seu pare

  Mort el seu pare
  El novembre de 1848 mor el seu pare Robert Waring Darwin. El funeral era a Shrewsbury però Darwin arriba massa tard per assistir en la cerimònia.
 • Teoria conjunta

  Teoria conjunta
  Darwin estava escrivint la seva teoria quan Alfred Russel Wallace li envià un assaig que descrivia una teoria similar, i ambdues foren presentades a la Societat Linneana en un article conjunt.
 • L'origen de les espècies

  L'origen de les espècies
  L'origen de les espècies és una obra fonamental de la literatura científica, considerada com la base de la biologia evolutiva. El llibre de Darwin va introduir la teoria que les poblacions evolucionen en el transcurs de les generacions mitjançant un procés de "selecció natural". Es presenta un conjunt de proves que la diversitat de la vida va sorgir per descendència comuna mitjançant un patró de ramificació de l'evolució.
 • La variació dels animals i de les plantes sota l'acció de la gran domesticació

  La variació dels animals i de les plantes sota l'acció de la gran domesticació
  La primera part del «gran llibre» plantejat per Darwin, titulat "Variacions de les plantes i dels animals en estat domèstic" va créixer fins a convertir-se en dos grans volums, obligant-lo a deixar de banda altres objectes d'estudi com l'evolució humana i la selecció sexual. Malgrat la seva extensió, tingué una àmplia acollida i aconseguint un nombre considerable de vendes. Més tard, Darwin escrigué una segona secció dedicada a la selecció natural que seria publicada a títol pòstum.
 • "L'origen de l'home"

  "L'origen de l'home"
  Va publicar "L'origen de l'home" on Darwin va oferir nombroses proves que situaven l'ésser humà com una espècie més del regne animal, mostrant la continuïtat entre característiques físiques i mentals. També va exposar la teoria de la selecció sexual com una explicació de determinades característiques no adaptatives, com el plomatge de la cua del gall dindi, o l'evolució cultural i les diferències sexuals, racials i culturals
 • La descendència humana i la selecció sexual

  La descendència humana i la selecció sexual
  Va publicar el llibre "La descendència de l'home i sobre la selecció en relació amb el sexe". Un llibre on Darwin aplica la teoria de l'evolució a l'evolució humana i hi detalla la seva teoria de la selecció sexual, una forma d'adaptació biològica diferent, però interconnectada amb la selecció natural. Aquest llibre debat diversos temes relacionats, incloent la psicologia evolutiva, l'ètica evolutiva, les diferències entre les races humanes...
 • "L'expressió de les emocions en l'home i en els animals"

  "L'expressió de les emocions en l'home i en els animals"
  Va publicar "L'expressió de les emocions en l'home i en els animals" (títol original The Expression of the Emotions in Man and Animals). És un llibre de Darwin publicat en 1872 i tracta sobre la manera en què els humans i els animals -principalment ocells i mamífers- expressen les seves emocions.
 • Publica el llibre Plantes insectívores.

  Publica el llibre Plantes insectívores.
  Un llibre que parla del fet que algunes plantes segreguin un fluid que conté un àcid i un ferment, molt similar al líquid digestiu d'un animal. Va ser un gran descobriment.
 • Obra autobiogràfica

  Obra autobiogràfica
  Durant l'estiu comença a escriure una memòria autobiogràfica per als seus fills i futurs néts. Aquesta memòria es va publicar en forma editada a La vida i les lletres de Charles Darwin de Charles Darwin (1887).
 • Darwin és avi

  Darwin és avi
  Al setembre, el primer nét de Darwin neix per Francis i Amy Darwin. Amy mor al part i Francis va a viure amb els seus pares a Down House amb el bebè, Bernard Darwin. Francis esdevé secretari de Darwin i assistent botànic.
 • Period: to

  Abans de morir

  A l'agost mor el seu germà Erasmus, i l'enterren a l'església de Down. Publica la formació del motlle vegetal a través de l'acció de cucs, amb observacions sobre els seus hàbits.
  Dona diners a Kew Gardens per a la publicació de Index Kewensis. Arregla una pensió de llista civil per a Wallace i defensa la dreta dels científics per experimentar amb animals vius.
 • Defunció

  Defunció
  Va morir a Downe, Kent (Anglaterra) als 73 anys, a causa d'una insuficiència cardíaca. S'esperava ser enterrat al pati de l'església de Saint Mary, a Downe, però per mediació del seu company, el president de la Royal Society William Spottiswoode, es va celebrar un funeral d'estat per Darwin a l'Abadia de Westminster, on fou enterrat al costat de John Herschel i Isaac Newton. Només cinc persones no pertanyents a la família reial tingueren l'honor de rebre un funeral d'estat durant el segle XIX.