Charles darwin 1880

Charles Darwin

 • Naixement

  Naixement
  El dia 12 de febrer del 1809 va va néixer Charles Robert Darwin a Shrewsbury. Va ser un naturalista anglès conegut sobretot per la seva aportació a la ciència, la Teoria de l'Evolució
 • Mort de la seva mare

  Amb només 8 anys, la mare de Darwin va morir i al setembre del 1818 va entrar com a internat a l'Escola de Shrewsbury.
 • Estudis

  Estudis
  L'octubre del 1825 amb 16 anys per petició del seu pare Darwin va ingresar a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina. Degut a la brutalitat de les cirugies a les que assistia, va decidir deixar els estudis de medicina.
 • Societat Pliniana

  Societat Pliniana
  Al seu segon any, Darwin va entrar a la Societat Pliniana, un club de la Universitat d'Edinburgh fundat l'any 1823 per als estudiants interessats en la història natural.
  El març del 1827, Darwin va presentar a la Societat Pliniana el seu descobriment. Havia descobert que les espores negres que sovint es troben als dipòsits d'ostres eren ous de sangoneres.
 • Estudis

  Estudis
  El seu pare, que pensava que l'educació de medicina de Darwin no anava enlloc, el va traslladar a Christ's College, Cambridge el 1828. Alla és on va obtenir el títol de llicenciat en arts l'any 1831.
 • H.M.S. Beagle

  H.M.S. Beagle
  Darwin va rebre una carta de Henslow que el recomanava com a naturalista per anar d'acompanyant del capità Robert FitzRoy, el capità de l'HMS Beagle, que salparia en quatre setmanes en una expedició per explorar la costa de Sud-amèrica. En un principi, el seu pare es va oposar al viatge, que havia de durar dos anys, argumentant que era una pèrdua de temps pero finalment el va deixar anar.
 • El viatge del Beagle

  El viatge del Beagle
  Al juny del 1834 va agafar una forta febre a l'Argentina i, quan tornava de la serralada dels Andes cap a Valparaíso, va caure malalt i va haver d'estar durant un mes al llit
 • Illes Galápagos

  A la illa de les Galápagos Darwin va trobar que l'espècie de cada illa era similar, però s'havia adaptat per sobreviure al seu entorn.
 • Retorn

  El 2 d'octubre del 1836 va regresar a Inglaterra, després de cinc anys i per aquella època, Darwin ja era una celebritat entre els cercles científics
 • Diari

  Diari
  Darwin va acabar d'escriure el seu diari el 20 de juny del 1837, just quan la reina Victòria va pujar el tron, tot i que posteriorment va fer-hi algunes correccions.
 • Casament

  Casament
  Darwin va contraure matrimoni el 29 de gener de 1839 amb la seva cosina Emma Wedgwood. Van residir a Londres fins al setembre de 1842, quan la família es va instal·lar a Down, al comtat de Kent.
 • Fills

  Fills
  El 27 de desembre de 1839 va néixer el primer fill del matrimoni, i Darwin va iniciar amb ell una sèrie d'observacions, que es van perllongar al llarg dels anys, sobre l'expressió de les emocions en l'home i en els animals. Va tenir deu fills, sis nois i quatre noies, nascuts entre 1839 i 1856, dels quals dues noies i un noi van morir en la infància.
 • Teoria de l'Evolució

  Al 1856, Lyell va aconsellar a Darwin que treballés en el complet desenvolupament de les seves idees sobre l'evolució de les espècies. Però quan es trobava cap a la meitat de la feina, a l'estiu de 1858 va rebre un manuscrit que contenia una exposició d'una teoria de l'evolució per selecció natural, que coincidia exactament amb els seus propis punts de vista. Era obra de Wallace, un naturalista que el 1856 havia enviat a Darwin un article sobre l'aparició d'espècies noves.
 • L'origen de les espècies

  L'origen de les espècies
  Darwin es va veure obligat a centrar-se en la tasca de reduir l'escala de l'obra que tenia entre mans per acabar-la el més ràpid. En tretze mesos i deu dies va quedar per fi redactat el llibre sobre l'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, o la preservació de les races afavorides en la lluita per la vida, títol que sol abreujar-se com L'origen de les espècies. Els primers 1.250 exemplars es van vendre el mateix dia de la seva aparició, el 24 de novembre del 1859.
 • Reaccions

  Les implicacions teològiques de l'obra, que atribuïa a la selecció natural facultats fins llavors reservades a la divinitat, van causar la formació d'una oposició, capitanejada per Owen, qui vint anys abans havia acollit les col·leccions de fòssils portades per Darwin del seu viatge. En una sessió de la British Association for the Advancement of Science que va tenir lloc a Oxford el 30 de juny de 1860, el bisbe Wilberforce, va ridiculitzar les tesis evolucionistes
 • L'origen de l'home i la selecció en relació al sexe

  Darwin es va mantenir apartat de la intervenció directa en la controvèrsia pública fins a 1871, quan es va publicar la seva obra l'origen de l'home i la selecció en relació al sexe, on va exposar els seus arguments a favor de la tesi que l'home havia aparegut sobre la Terra per mitjans exclusivament naturals.
 • L'expressió de les emocions en l'home i en els animals

  El1872,va publicar L'expressió de les emocions en l'home i en els animals, obra seminal del que després seria l'estudi modern del comportament. Amb aquesta, va posar fi a les seves preocupacions pels problemes teòrics i va dedicar els últims deu anys de la seva vida a diverses investigacions en el camp de la botànica.
 • Mort

  Mort
  A la finals del 1881 va començar a patir greus problemes cardíacs, i va morir a conseqüència d'un atac de cor el 19 d'abril del 1882.