Thumb 600x0 charles darwin

BIOGRAFIA DE DARWIN

 • NEIXEMENT

  NEIXEMENT
  Charles Darwin va néixer a Shrewsbury; Shropshire, Anglaterra, el 12 de febrer del 1809, a la seva casa familiar de The Mount. Va ser el cinquè dels sis fills del seu pare, un ric doctor i financer, Robert Darwin i la seva mare Susannah Darwin.
 • Period: to

  BIOGRAFIA DE DARWIN

 • UNIVERSITAT D'EDIMBURG

  UNIVERSITAT D'EDIMBURG
  A l'octubre de 1825 Darwin va ingressar a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina per decisió del seu pare. El jove Charles, però, no va aconseguir interessar-se per la cursa; a la repugnància per les operacions quirúrgiques i de la incapacitat del professorat per captar la seva atenció, va venir a sumar-se el creixent convenciment que l'herència del seu pare li anava a permetre una confortable subsistència sense necessitat d'exercir una professió com la de metge.
 • CAMBRIGE

  CAMBRIGE
  A principis de 1828, Darwin va ingressar al Christ 's College de Cambridge. A Cambridge, Darwin va perdre el temps pel que fa a l'estudi, sovint descuidat per donar satisfacció a la seva passió per la caça i per muntar a cavall.
 • ESTUDIS GEOLOGIA

  ESTUDIS GEOLOGIA
  Al final dels seus estudis a l'abril de 1831, el reverend Henslow ho va convèncer que aprofundís en la geologia, matèria per la qual les classes rebudes a Edimburg li havien fet concebre veritable aversió,
 • BEAGLE

  BEAGLE
  El viatge amb el Beagle va durar cinc anys, del 27 de desembre de 1831 al 2 d'octubre de 1836, dels quals Darwin va passar dos terços a terra. Observava amb determinació una rica varietat de característiques geològiques, fòssils i organismes vius, recollits metòdicament en una enorme quantitat d'espècies, moltes d'elles noves per la ciència. De tant en tant envià mostres a Cambridge, juntament amb cartes sobre les seves conclusions.
 • CONSELL DE LA GEOGRAPHICAL SOCIETY

  CONSELL DE LA GEOGRAPHICAL SOCIETY
  El 17 de febrer del 1837, Darwin fou elegit pel Consell de la Geographical Society i, en la seva direcció presidencial, Lyell presentar a Owen les conclusions de Darwin sobre els fòssils, destacant la continuïtat geogràfica de les espècies com el suport a la seva uniformitat de les idees.
 • ACTIVITAT PROFESSIONAL

  ACTIVITAT PROFESSIONAL
  El 6 de març del 1837, Darwin es va traslladar a Londres per acabar el seu treball, i durant tota la seva vida es va dedica a escriure i a fer un gran treball sobre la teoria de les especies.
 • MALALTIA

  MALALTIA
  La salut de Darwin va decaure a causa de la pressió. El 20 de setembre del 1837 tingué les primeres palpitacions.
  Durant la resta de la seva vida, va quedar incapacitat en diverses ocasions amb episodis de dolors de l'estómac, vòmits, palpitacions, tremolors i altres símptomes en els moments d'estrès. La causa de la malaltia que patia Darwin va romandre desconeguda durant la seva vida. Diagnòstics més recents que se li han fet diuen que podria haver patit la malaltia de Chagas,
 • EL VIATGE DEL BEAGLE

  EL VIATGE DEL BEAGLE
  El viatge del Beagle, és el títol que de forma més comuna es dóna al llibre escrit per Charles Darwin i publicat el 1839. Aquest llibre li va donar fama i respecte considerables. Aquest va ser el tercer volum de The Narrative of the Voyages of H.M. Ships Adventure and Beagle, i cobreix la part de Darwin en el Segon viatge del vaixell HMS Beagle.
 • MATRIMONI

  MATRIMONI
  L'11 de novembre de 1838 va demanar la mà d'Emma Wedgwood, una de les filles de filla del seu oncle Josiah, que li va ser concedida. Emma era una dona atractiva i intel·ligent, i de caràcter decidit i capaç, com tots els Wedgwood. A la tornada a Londres Darwin es va posar a buscar casa i va adquirir una sense consultar amb qui seria la seva futura esposa: una cosa impensable tant llavors com avui dia.
  Es va casar el 29 de gener de 1839.
 • L'ORIGEN DE LES ESPÈCIES

  L'ORIGEN DE LES ESPÈCIES
  El 24 de novembre de 1859 Darwin va publicar 'L'origen de les espècies' (el títol complet era 'Sobre l'origen de les espècies per mitjà de la selecció natural, o la preservació de les races més aptes en la lluita per la vida'), que reblava la teoria evolucionista.
 • MORT

  MORT
  Va morir a Downe, Kent (Anglaterra) el 19 d'abril del 1882. S'esperava ser enterrat al pati de l'església de Saint Mary, a Downe, però per mediació del seu company, el president de la Royal Society William Spottiswoode, es va celebrar un funeral d'estat per Darwin a l'Abadia de Westminster, on fou enterrat al costat de John Herschel i Isaac Newton. Només cinc persones no pertanyents a la família reial tingueren l'honor de rebre un funeral d'estat durant el segle XIX.