Darwin

Biografia de Darwin

 • Naixement de Darwin

  Naixement de Darwin
  Darwin va nèixer a Shrewsbury, Shropshire;en el si d'una família benestant de l'Anglaterra Victoriana, era nét per part de pare del metge i naturalista Erasmus Darwin, i per part de mare del famós fabricant de porcellanes Josiah Wedgwood.
 • Inici dels seus estudis

  Inici dels seus estudis
  El 1825 va començar a estudiar medicina a la Universitat d'Edimburg, però al 1827 la va abandonar per ingressar a Cambridge i cursar estudis de sacerdoci. Allà va tenir l'oportunitat d'acudir a dissertacions científiques que el van motivar, i va conèixer a importants persones del món de la ciència, com el geòleg Adam Sedgwick el naturalista John Stevens Henslow, professor de botànica del que va aprendre a prendre dades de les seves observacions i recol·lectar mostres de forma detallada.
 • Inicia el viatge amb el Beagle

  Inicia el viatge amb el Beagle
  Després d'acabar els seus estudis als 22 anys, va obtenir per mediació de Henslow el lloc de naturalista sense sou en el vaixell de reconeixement HMS Beagle, que iniciava una expedició científica al voltant del món. A la seva família no li va agradar molt la idea, però Darwin estava entusiasmat. Es va fer amb un gran nombre d'instruments científics i llibres i va pujar a bord, entre els seus llibres de capçalera es trobava Principis de Geologia de Charles Lyell, text que li havia impressionat.
 • Recopilació d'indicis evidents de la evolució

  Durant el viatge, que va durar cinc anys va passar moltes penalitats, continus marejos i malalties que li van afectar a la seva salut per a tota la vida, però no obstant això, al seu retorn havia recopilat una quantitat immensa de dades i anotacions sobre geografia, geologia , botànica i zoologia, així com un gran nombre de mostres.
 • Publicació del llibre The Voyage of the Beagle

  Publicació del llibre The Voyage of the Beagle
  Darwin va publicar el Viatge d'un naturalista al voltant del món o El viatge del Beagle (The Voyage of the Beagle)
 • Darwin es casa amb la seva cosina

  Darwin es casa amb la seva cosina
  Quan va tornar a Anglaterra es va casar amb la seva cosina Emma Wedgwood, tenen deu fills (tres moren durant la infància) i es mantenen dedicats els uns als altres. Emma i els nens juguen un paper important en la recopilació de dades, en relació amb els corresponsals i en la il·lustració i edició del treball de Darwin.
 • Es trasllada a Down

  Es trasllada a Down
  Després d'uns anys a Londres es va traslladar a Down, un lloc tranquil proper al mar, on es va dedicar de ple a la tasca d'analitzar la desbordant quantitat de notes que s'havia portat, de les que obtindria informació suficient per escriure diversos llibres.
 • Presentació conjunta, davant la Linnear Society, de la teoria de la selecció de Darwin i d'A R. Wallace.

  Presentació conjunta, davant la Linnear Society, de la teoria de la selecció de Darwin i d'A R. Wallace.
  Van ser els seus amics Charles Lyell i Joseph Hooker, els qui coneixien els seus treballs, els que van organitzar al juliol de 1858 un acte a la Linnean Society de Londres, en el qual es va llegir una memòria conjunta de Darwin i Wallace que posteriorment es va publicar al diari de la Societat.
  Darwin i Wallace van mantenir tota la seva vida una mútua i generosa relació, reconeixent sempre Wallace a Darwin com a primer descobridor del mecanisme de la Selecció Natural.
 • Publicació del llibre The Origin of the Species

  Publicació del llibre The Origin of the Species
  Darwin va publicar el llibre de L'origen de les espècies. Immediatament es va convertir en un best-seller. Al gener de 1860 va sortir la segona edició, arribant a sis edicions en vida de Darwin. Des de llavors no ha deixat de editar sent traduït a més de trenta idiomes. la seva publicació constituïa una revolució científica similar a les que van causar Galileu, Copèrnic i Newton en el seu moment
 • Publicació del llibre "La fecundació de les orquídies"

  Publicació del llibre "La fecundació de les orquídies"
  El 1862 va publicar un llibre sobre "Fertilització de les orquídies"
 • Publica The Descent of Man and Selection in Realtion to Sex (La descendencia humana y la selección sexual).

  Publica The Descent of Man and Selection in Realtion to Sex (La descendencia humana y la selección sexual).
  El segon llibre de Darwin sobre la teoria evolutiva va ser; La descendència de l’home i la selecció en relació amb el sexe. Es centra en l’evolució humana i la selecció sexual. La seva inclusió d’éssers humans en l’ordre natural fa que Darwin sigui àmpliament satiritzat com un mico en els mitjans de comunicació.
 • Publicació del llibre The Expression of the Emotions

  Publicació del llibre The Expression of the Emotions
  Darwin publica The Expression of the Emotions in Man and Animals. Com a part de la seva investigació, prova la capacitat de reconèixer les expressions facials dels seus amics i familiars.
 • Mort de Darwin

  Mort de Darwin
  El dia 19 d'abril de 1882 Darwin va morir d'un col·lapse cardíac a la casa de Down, Westminster. Al costat de la tomba de Newton, el seu enterrament es va celebrar amb tots els honors d'un heroi nacional el 26 d'abril, sent portat el seu fèretre per membres de la cambra dels comuns, el president de la Royal Society, l'ambaixador dels EUA, diversos nobles, i els seus amics Hooker, Huxley i Wallace.