Charles darwin

Línia temporal Charles Darrwin

By DonPau
 • Biografía de Charles Darwin

  Biografía de Charles Darwin
  Charles Darwin va néixer el 12 febrer 1809 (The Mount, Irlanda) i va morir el 19 abril 1882 amb 73 anys (Down House Irlanda). Fou un naturalista, geòleg i biòleg anglès, conegut principalment per les seves contribucions a la ciència de l'evolució.
  Va ser el segon fill de Robert Waring Darwin, metge de fama a la localitat, i de Susannah Wedgwood, filla d'un cèlebre ceramista de l'Staffordshire. El seu avi patern, Erasmus Darwin, va ser també un conegut metge i important naturalista
 • Mort de la mare de Charles Darwin

  Després de la mort de la seva mare en 1817, la seva educació va anar a una escola local. En els seus últims anys, recorda que la seva experiència és el pitjor que li pot passar al seu desenvolupament intel·lectual.
 • Charles ingresa a la Universitat

  Charles ingresa a la Universitat
  L'octubre de 1825, Darwin va ingressar a la Universitat d'Edimburg per estudiar medicina per decisió del seu pare, qui sempre ho ha estranyat amb afecte i admiració.
 • Continuació vida educativa Charles Darwin

  Continuació vida educativa Charles Darwin
  Darwin es va sentir molt feliç d'acceptar la idea de convertir-se en pastor rural i, a principis de 1828, després de rebre novament la formació clàssica, va ingressar al Cambridge Christian College.
 • Charles s'interesa per la geologia

  Charles s'interesa per la geologia
  L'abril de 1831, el reverend Hanslow el va convèncer que estudiés geologia, i la seva classe a Edimburg va fer que realment no li agradés el tema.
 • Comença el viatge de Beagle

  Comença el viatge de Beagle
  El 27 de desembre de 1831 el Beagle va salpar de Davenport, disposat a començar un viatge la qual ell va anomenar la seva «segona vida». Esperava aquest moment durant dos mesos, ja que la nau havia sigut preparada, dels danys en el seu viatge anterior. Durant aquest temps, ell va tenir problemes al cor, d'origen més que probablement nerviós. Això feia que Darwin corregués el risc de ser rebutjat pel capità va pensar que el nas del naturalista no revelava energia i determinació.
 • Period: to

  La expedició de Beagle

  L'objectiu de l'expedició dirigida pel capità Fitzroy era el de completar l'estudi topogràfic dels territoris de la Patagònia i la Terra del Foc, el traçat de les costes de Xile, Perú i algunes illes de Pacífic i la realització d'una cadena de mesures cronomètriques al voltant del món. Va acabar visitant les illes Galápagos, Tahití, Nova Zelanda, Austràlia, Maurici i Sud-àfrica.
 • Period: to

  Desenvolupament del viatge de Beagle

  Durant aquest període Darwin va experimentar una profunda transformació. El va recuperar la seva passió per la caça, per la qual cosa ell mateix es va encarregar de disparar i animals que després procedia a investigar i comparar.
 • Desenvolupament del viatge de Beagle

  Desenvolupament del viatge de Beagle
  A Santiago va tenir per la idea que les roques blanques que observava havien estat produïdes per la lava d'antigues erupcions volcàniques, hauria arrossegat petxines i corals triturats donant-consistència rocosa. Fins al final del viatge corrien rumors que el jove es convertiria en un científic important
 • Desenvolupament del viatge de Beagle (2)

  Desenvolupament del viatge de Beagle (2)
  L'estudi de la geologia va ser el factor que més va contribuir a convertir el viatge en la veritable formació de Darwin com a investigador. Darwin es va emportar el primer volum dels Principis de geologia de Charles Lyell, autor de la teoria anomenada l'evolucionisme; des del reconeixement dels primers terrenys geològics que va visitar l'illa de Santiago.
 • Problemes de salud després del viatge

  Problemes de salud després del viatge
  Es va especular que, el març de 1835, contragués una infecció la malaltia de Chagas a conseqüència de la picada d'un.insecte .
 • Regrés de Charles Darwin

  Regrés de Charles Darwin
  Darwin va tornar a Anglaterra el 2 d'octubre de 1836; Van ser tant els canvis tant físics com psicològics que el seu pare va dir que la forma del seu cap havia canviat. També l'havia afectat a la seva salut. Tenia més facilitat per marejar respecte als seus començaments.
 • Period: to

  Redacció dels informes sobre el viatge de Beagle

  Des de la seva arribada fins a començaments de 1839, Darwin va viure els mesos més actius de la seva vida. Durant els mesos va estar ocupat en la redacció del seu diari de viatge (publicat en 1839) i en l'elaboració de dos textos que informaven les seves investigacions geològiques i zoològiques.
 • Charles torna al món social

  Charles torna al món social
  Instal·lat a Londres des de març de 1837, va treballar com a secretari honorari de la Geological Society (per Millorar la seva Condició social) i prenent contacte amb Charles Lyell.
 • Quadern trasmutació de les especiès

  Quadern trasmutació de les especiès
  Al juliol d'aquest any, va començar a escriure el seu primer quadern per expressar les seus nous punts de vista sobre els "canvis d'espècies" perquè va reflexionar sobre la seva pròpia classificació d'animals, les seves observacions d'afinitat i instint, i les seves pròpies observacions. Com a resultat d'una investigació detallada, a causa de la intervenció de criadors i horticultors, quanta informació pot recopilar sobre les transformacions experimentades per les espècies vegetals i ramaderes.
 • La selecció natural

  La selecció natural
  La selecció natural és un fenomen de l'evolució que es defineix com la reproducció diferencial dels genotips d'una població biològica. La formulació clàssica de selecció natural estableix que les condicions d'un medi ambient afavoreixen o dificulten, és a dir, seleccionen la reproducció dels organismes vius segons siguin les seves peculiaritats. La selecció natural va ser proposada per Darwin com a mitjà per explicar l'evolució biològica.
 • Definció Selecció Natural

  Definció Selecció Natural
  Per definició, els individus més aptes tenen més probabilitat de contribuir amb descendents a la següent generació, mentre que els menys aptes tindran menys descendents o moriran abans d'arribar a l'edat adulta. Com a resultat, els al·lels que de mitjana comporten millor adaptació (aptitud) són més abundants a la següent generació, mentre que els al·lels que tendeixen a perjudicar els individus portadors, també tendeixen a desaparèixer.
 • Definció Selecció Natural (2)

  Si les pressions selectives -temperatura, abundància d'aigua i qualsevol altra condició de l'entorn- es mantenen relativament constants, els al·lels beneficiosos es propaguen per la població transformant-se en els dominants i els al·lels perniciosos desapareixen.
 • Definció Selecció Natural (3)

  A cada generació apareixen noves mutacions i recombinacions que produeixen un nou espectre de fenotips. Per tant, cada nova generació s'enriqueix amb l'abundància d'al·lels que contribueixen als trets que van ser anteriorment afavorits per la selecció natural, millorant així gradualment aquests trets durant generacions successives.
 • Inspiració de la selecció

  La seva recerca es va basar en el "autèntics principi baconià", que aviat ho va convèncer que la selecció és la clau de l'èxit en les races humanes. Quan va llegir els "Principis de població" de Thomas Malthus com a passatemps l'octubre de 1838, se li va fer evident la possibilitat que aquesta elecció actués sobre els éssers vius a l'estat natural.
 • Inspiracions

  Inspiracions
  L'octubre de 1838, va llegir l'assaig de Thomas Malthus sobre el principi de població "com a passatemps".
 • Period: to

  Continuació de vida paternal de Charles Darwin

  Va tenir deu fills, sis homes i quatre dones, nascuts entre 1839 i 1856, dels quals dues nenes i un nen van morir en la infància.
 • Casament de Charles-Emma Wedwoog

  Casament de Charles-Emma Wedwoog
  Darwin es va casar amb la seva cosina Emma Wedgwood el 29 de gener de 1839. Van viure a Londres fins a setembre de 1842, la família es va anar a viure a Down, Kent, a la recerca d'un estil de vida més adequat per a les malalties després de el seu retorn del viatge del qual viuria fins a l'últim dels seus dies.
 • Charles és torna pare

  Charles és torna pare
  Aquest dia va néixer el primer fill del matrimoni. Darwin va començar un estudi, sobre l'expressió de les emocions en l'home i en els animals..
 • Primera teoria viatge de Beagle

  Primera teoria viatge de Beagle
  El primer que va veure la llum (1842) va ser la teoria de la formació d'esculls de coral, perquè els esculls de coral creixien a les vores i cims de les illes que s'enfonsaven lentament.
 • Primeres impressionns de la selecció natural

  Primeres impressionns de la selecció natural
  El juny de 1842 es va permetre el plaer privat d'un resum molt breu (trenta-cinc pàgines escrites a llapis), que va ampliar fins a 230 pàgines en l'estiu de l'any 1844.
 • Period: to

  Redacció de les seves monografíes sobre los cirrípodos

  Durant la seva estada a la costa xilena, va trobar exemplars que li generaven problemes de classificació. Aquests anys de treball li van permetre convertir-se en un autèntic naturalista va sumar la formació teòrica necessària per a resoldre la relació entre història natural i taxonomia.
 • Charles guanya un premi per Royal Society

  Charles guanya un premi per Royal Society
  La seva investigació sobre percebes li va donar una gran reputació entre els experts, i va ser guardonat el novembre de 1853.
 • Period: to

  Publicació de la selecció natural

  Van ser els seus amics Charles Lyell i Joseph Hooker, coneixedors dels seus treballs, i que durant molts anys l'havien incitat a publicar els que van organitzar el juliol de 1858 un acte a la Linnean Society de Londres, en el qual es va llegir una memòria conjunta de Darwin i Wallace que posteriorment es va publicar al diari de la Societat.
 • Relació populartitat amb le selecció natural respecte a la ciencia

  Relació populartitat amb le selecció natural respecte a la ciencia
  La seva publicació constituïa una revolució científica similar a les que van causar Galileu, Copèrnic i Newton en el seu moment, hi ha més com Darwin preveia va causar una autèntica commoció en la conservadora societat britànica de segle XIX, que el considerava com una heretgia. Per això va rebre els més ferotges i insultants atacs a la seva persona durant la resta de la seva vida
 • Publicació de la selecció natural

  Publicació de la selecció natural
  "L'Origen de les espècies per selecció natural" es va posar a la venda el 24 de novembre de 1859, esgotant-se aquest mateix dia, el gener de 1860 va sortir la segona edició, arribant a sis edicions en vida de Darwin. Des de llavors no ha deixat d'editar-se sent traduït a més de trenta idiomes.
 • Mort de Charles Darwin

  Mort de Charles Darwin
  Després del seu llarg viatge va començar a manifestar tremolors, refredats respiratoris, marejos, vòmits, insomni, depressió. Aquests símptomes es van manifestar durant els últims 45 anys de la seva vida, tot i no haver estat suficient per a publicar 14 llibres, entre ells el genial "L'origen de les espècies".
 • Mort de Charles Darwin

  Mort de Charles Darwin
  Els diagnòstics més van ser un trastorn bipolar i la malaltia de Chagas, que aquest il·lustre personatge va poder haver contret a Sud-amèrica. Finalment, el 19 d'abril de 1882, Darwin va morir molt probablement a conseqüència d'una patologia vascular coronària i cerebral. Les seves restes es troben a l'abadia de Westminster, al costat dels d'Isaac Newton