Charles Darwin

 • Naixement de Charles Darwin

  Charles Robert Darwin va néixer a Shrewsburry, Anglaterra, el 12 de Febrer de 1809. Els seus pares eren Robert Darwin i Susannah Darwin. Es va casar amb Emma Darwin amb la qual va tindre 3 fills: Anne, George i Leonard Darwin.
 • Formació acadèmica

  L'octubre de 1825, Charles va ingressar en la Universitat d'Edimburg per a estudiar medicina per decisió del seu pare fet que va desencadenar el desinterès per la carrera al cap de 2 cursos. El 1828, Darwin ingressa al Christ 's College de Cambridge on assisteix voluntàriament a les classes del botànic i entomòleg John Henslow. Aquest va proporcionar-li a Darwin l'oportunitat d'embarcar-lo com naturalista en el viatge a bord del Beagle al voltant del món.
 • El viatge de Beagle

  L'objectiu era completar l'estudi topogràfic dels territoris de Patagonia, Terra del Foc, Xilè, Perú i algunes illes del Pacífic. Aquest estudi geogràfic va ser el factor que va contribuir a convertir el viatge en la veritable formació de Darwin com a investigador. Al final del viatge, es rumorejava que ell es convertiria en un científic important. El juliol de 1837, va escriure en el seu primer quadern obre els seu nou punt de vista sobre la transmutació de les espècies.
 • Teoria de la selecció natural

  La selecció natural és un procés gradual pel qual els patrons biològics esdevenen més o menys comuns dins d'una població diferencial dels seus progenitors. L'evolució s'explica de la següent manera: Entre els individus d'una espècie hi ha una variabilitat en els trets hereditaris, l'entorn no ofereix prou recursos i s'estableix una lluita per la supervivència, els individus sobreviuen més i es reprodueixen i la generació està dominada pels descendents que hereta els trets genèrics.
 • Teoria de Alfred Russel Wallace

  Alfred Russel Wallace, a diferència de Charles Darwin va poder-se dedicar a l'estudi tota la vida. El 1855 Wallace va publicar un article titulat "On the law which has regulated the introduction of new species" en el qual defensava el fet de l'evolució i coincidia amb els seus propis punts de vista. L'1 de Juliol, Charles Lyell i Wallace va realitzar una presentació pública sobre l'origen de les espècies acreditant a Darwin i Wallace com a co-descobridors.
 • Origen de les especies

  El llibre de Darwin va introduir la teoria científica que les poblacions evolucionen durant el transcurs de les generacions mitjançant un procés conegut com a selecció natural. Va presentar proves que la diversitat de la vida va sorgir de la descendència comuna a través d'un patró ramificat d'evolució. Aquest llibre conté 502 pàgines.
 • Origen de l'home

  L'origen de l'home és el segon llibre sobre la teoria de la evolució de Darwin. Aplica la seva teoria de l'evolució de la selecció natural a l'evolució humana on posa l'accent en la importància de la selecció sexual. A més aborda altres aspectes sobre la psicologia evolutiva, ètica evolutiva i diferències entre les distintes races de ésser humans així com el paper dominant de la dona en la elecció de companys d'apariament.
 • Formació de floridura vegetal a través de les accions dels cucs

  La formació del motlle vegetal mitjançant l’acció dels cucs és un llibre de Darwin sobre els cucs de terra. I es comenta el comportament i l’ecologia del cuc de terra i els canvis graduals durant llargs períodes de temps que provoquen conseqüències grans.
 • Mort de Charles Darwin

  Finalment, el gran naturalista conegut principalment per les seves contribucions a la ciència de l'evolució va tancar els seus ulls a conseqüència d'una patologia vascular coronaria i cerebral. Va ser enterrat en la abadia de Westminster junt amb Isaac Newton.