Charles Darwin

Timeline created by Sandra_2407
 • Naixement

  Naixement
  La vida de Charles Darwin va comenzar en aquest moment, un naturalista anglès, reconegut per ser el científic més influent que va plantejar l'evolució biològica a través de la selecció natural.
 • Estudis

  Darwin va ingressar en la Universitat d'Edimburg, encara que gradualment va anar deixant de costat els seus estudis de medicina per a dedicar-se a la recerca d'invertebrats marins.
  Posteriorment, la Universitat de Cambridge va donar ales a la seva passió per les ciències naturals. Durant els seus estudis de medicina, va assistir dues vegades a una sala d'operacions a l'hospital d'Edimburg, i va fugir de totes dues deixant-li una profunda impressió negativa.
 • El viatge del Beagle

  El viatge del Beagle
  El vaixell HMS Beagle va partir del port de Devonport, dic naval de Plymouth (Anglaterra) amb unes 74 persones, un d'elles va ser Simms Covigton que es convertiria en el pròxim ajudant de Darwin.
 • Beagle I

  El seu primer destí va ser Tenerife, desgraciadament no van poder explorar-la a causa d'una quarantena provocada per un brot de còlera.
  Més tard van arribar a les illes de Cap Verd, on Darwin va poder trepitjar terra ferma. A l'illa Santiago va deduir que la successió d'esdeveniments volcànics havia anat transformat la superfície de l'illa, encara que no va trobar evidències d'activitat volcànica recent.
 • Beagle II

  El Beagle va arribar al Brasil. Allí Darwin va trobar en diverses cavernes fòssils de 32 espècies extingides de quadrúpedes terrestres.
 • Beagle III

  Darwin explora a peu la selva tropical de Rio de Janeiro trobant petxines, corals i artròpodes. Després va sortir rumb a la Patagònia, passant per Montevideo.
 • Beagle IV

  A l'Uruguai, Darwin va fer un dels seus grans descobriments: va desenterrar grans ullals, un enorme crani i arpes immenses petrificades d'un Toxodonde, animal semblant a un hipopòtam.
 • Beagle V

  Darwin va poder baixar a la terra i va recórrer Valparaíso, els Andes i l'Illa Chiloé, on va trobar tres grans volcans en erupció.També va quedar impressionat pels mamífers fòssils gegants que va trobar a Chiloé, així com pels habitants indígenes de Terra del Foc.
 • Beagle VI

  En l'orient dels Andes, Darwin va concloure que les muntanyes han estat una barrera natural que determina el sorgiment de diferents espècies. En el cas dels rosegadors, va trobar 13 espècies diferents del costat del costat de l'Atlàntic, i només cinc en les costes del pacífic.
 • Beagle VII

  Va arribar a les illes Galápagos, on Darwin va observar espècies animals i vegetals úniques, com a grans tortugues i pinsans. Les peces que va trobar pertanyien a 15 espècies totalment desconegudes, igual que la majoria dels insectes i les plantes. Darwin assenyala que la base de la seva teoria de l'evolució es deu abans de res a les seves observacions realitzades en aquestes illes.
 • Beagle VIII

  L'expedició va arribar a Àustria i Darwin va quedar admirat per la varietat d'espècies tan diferents a les que podia veure en la resta del món: cangurs, coales, i totes les espècies marsupials d'aquesta regió.
 • Fi del viatgee del Beagle

  Fi del viatgee del Beagle
  Darwin torna a Anglaterra després d'un viatge que va durar gairebé cinc anys.
 • The Voyage of the Beagle

  The Voyage of the Beagle
  Un diari de viatge de Charles Darwin del viatge que va fer a bord del HMS Beagle.
 • Structure and Distribution of Coral Reefs

  Structure and Distribution of Coral Reefs
  La primera part de la geologia del viatge del Beagle.
 • On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life

  On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life
  Darwin va introduir la teoria científica de la selecció natural mitjançant observacions i exemples que va experimentar en el viatge de Beagle.
 • The Variation of Animals and Plants Under Domestication

  The Variation of Animals and Plants Under Domestication
  Gran part del llibre es refereix a informació detallada sobre la domesticació dels animals i plantes, encara que també hi ha una descripció de la teoria de Darwin de l'herència.
 • The Descent of Man and Selection in Relation to Sex

  The Descent of Man and Selection in Relation to Sex
  Teoria de l'evolució humana.
 • Mort

  Mort
  Mort de Charles Darwin a Down House als 73 anys després de aportar tot el que va poder sobre l'evolució.