bandes sonores

 • Ennio Morricone

  Ennio Morricone
  Va ser un compositor orquestrador, director i trompetista italià, que va escriure música en una àmplia gamma d'estils.
 • Jerry Goldsmith

  Jerry Goldsmith
  Jerrald King Goldsmith va ser un compositor i director d'orquestra nord-americà conegut pel seu treball en la música de cinema i televisió. Va compondre partitures per a cinc pel·lícules de la franquícia Star Trek i tres de la franquícia Rambo, així com per a Logan's Run, Planet of the Apes, Tora! Tora!
 • John Williams

  John Williams
  És un compositor, director i pianista americà. Ha compost alguna de les bandes sonores més importants, com per exemple les de les primeres pel·lícules de Harry Potter.
 • John Barry

  John Barry
  John Barry Prendergast OBE va ser un compositor i director de música de cinema anglès. Va compondre les partitures d'onze de les pel·lícules de James Bond entre 1963 i 1987, a més d'arranjar i interpretar el "Tema de James Bond" per a la primera pel·lícula de la sèrie, el Dr. No.
 • Vangelis

  Vangelis
  Evángelos Odysséas Papathanassiou, conegut professionalment com a Vangelis, va ser un músic, compositor, compositor i productor grec de música orquestral electrònica, progressiva, ambient i clàssica
 • Howard Shore

  Howard Shore
  Howard Leslie Shore OC és un compositor i director d'orquestra canadenc conegut per les seves partitures de pel·lícules. Ha compost les partitures de més de 80 pel·lícules, sobretot les partitures de les trilogies de pel·lícules El Senyor dels Anells i El Hòbbit.
 • Alan Menken

  Alan Menken
  Alan Irwin Menken és un compositor nord-americà, conegut sobretot per les seves partitures i cançons per a pel·lícules produïdes per Walt Disney Animation Studios. Les seves partitures i cançons per a La Sirenita, La Bella i la Bèstia, Aladdin i Pocahontas li han guanyat dos premis de l'Acadèmia.
 • Danny Elfam

  Danny Elfam
  Daniel Robert Elfman és un compositor, cantant i compositor de cinema nord-americà. Va arribar a ser el cantant i compositor de la banda de new wave Oingo Boingo a principis dels anys vuitanta.
 • James Horner

  James Horner
  James Roy Horner va ser un compositor, director i orquestrador nord-americà de partitures de pel·lícules. Era conegut per la integració d'elements corals i electrònics, i pel seu ús freqüent de motius associats a la música celta.
 • Hans Zimmer

  Hans Zimmer
  Hans Florian Zimmer és un compositor i productor musical alemany. Ha guanyat dos Oscars, quatre Grammys, dos Emmys i ha estat nominat a un premi Tony. Va ser nomenat a la llista dels 100 millors genis vius, publicada per The Daily Telegraph.