AUTOBIOGRAFIA EDUCATIVA

 • Benvolguts!

  Benvolguts!
  Aquesta personeta de la imatge, sóc jo, la Laia Gimeno i us convido a descobrir com ha sigut l'educació al llarg de la meva vida. Per això he creat una línia dels temps que us permetrà fer-vos una idea més visual i a la vegada entretinguda. Vaig néixer a l'Hospital de Barcelona, per tant, a la ciutat de Barcelona on hi vaig viure els primers 7 anys de la meva vida.
 • La Llar d'infants

  La Llar d'infants
  La meva educació formal es va iniciar als 8 mesos a l'escola "La llar d'infants" i vaig fer els 3 anys de guarderia. No guardo gaires records però durant la búsqueda per recopilar materials, he trobat aquesta agenda que utilitzava l'escola Bressol per informar a la familia sobre els meus àpats o observacions de l'educadora. Ha estat interessant llegir-les i veure què feia jo en aquestes edats.
  Una petita mostra: (https://drive.google.com/file/d/1MG7j5zQOZMtFauUyAaDEnBiKs6nTzRiV/view?usp=sharing)
 • Parvulari

  Parvulari
  Després de setmana santa, vaig iniciar P3 a l'escola Regina Carmeli d'Horta. Això va ser degut a que la meva família va decidir canviar-me d'escola. Jo sempre he sigut una persona molt al·lèrgica i en el CEIP Heura d'Horta, no respectaven la meva dieta. Això va agreujar molt la meva salut i fins i tot, vaig agafar un cert rebuig a l'escola.
  Per sort, ara molts centres estan conscienciades de les al·lèrgies, i se que jo tindré molta cura en aquesta aspecte amb els meus futurs alumnes.
 • La dansa

  La dansa
  Pel que fa a l'educació no formal, vaig estar realitzant balls típics catalans en el centre cívic Matas i Ramís de Barcelona. D'aquests moments recordo com m'agradava dur aquests vestits i sobretot aprendre els balls, ja que després fèiem actuacions davant del públic. Actualment, no recordo com eren aquests balls però si l'essència i els sentiments d'emoció que tenia amb les meves amigues, de les quals la Sandra hi era.
 • Period: to

  Primària

  Quan vaig acabar primària, els meus pares van trobar una feina a Blanes i llavors, vam decidir marxar a viure a aquesta ciutat de la costa.
  Els companys de classe per despedir-se em van fer un llibre que encara conservo. Si selecciones a l'enllaç en podràs veure una mostra: (https://drive.google.com/file/d/1-0zLRqTqES1Jv_6HThf4_dUY6_b765QI/view?usp=sharing)
 • Primer de primària

  Primer de primària
  Recordo la importància del pas de parvulari a primària. Per una banda perquè vaig deixar de compartir aula amb la meva germana i en aquell moment no entenia perquè ens havien de separar. Però també vaig poder crear una forta amistat amb una companya, la Sandra. Amb ella vaig viure moltes aventures tant a dins de l'escola com a fora. Tot i això, quan va arribar segon vaig haver de marxar del Regina i vaig perdre el contacte amb ella.
  Imatge: Col·legi Regina Carmeli. Curs 2004-2005
 • Segon de primària

  Segon de primària
  No vaig poder acabar segon al Regina perquè patia de al·lèrgies alimentaries molt fortes. El metge ens va recomanar marxar de la ciutat i vam anar a viure a Su, un poble de Lleida. El fet d'anar viure a la muntanya va suposar un gran canvi en la meva vida personal. Va ser fort per mi acostumar-me a viure a la naturalesa, però considero que l'adaptació va ser força ràpida. Vaig crear un fort vincle amb la veïna i vaig aprendre a conrear el camp, cuidar animals i a fer la llet més bona del món.
 • Escola Rural Ardèvol

  Escola Rural Ardèvol
  Vaig acabar segon de primària a l'escola Rural d'Ardèvol. Encara que va ser poc temps, recordo moltíssimes aventures. L'escola estava formada per poc infants i per això treballàvem tots els cursos junts, d'aquesta manera els grans aprenien dels més petits i al reves.
  La imatge va ser una obra de teatre que vam preparar per finals de curs. Vam treballar cooperativament per dissenyar els espais i vam crear les decoracions de l'escenari
 • Cal Sastre de Clara

  Cal Sastre de Clara
  Aquesta casa té un paper molt important en la meva educació. Deixar de viure a la gran ciutat per anar a viure a la muntanya, va resultar un canvi molt gran perquè no estava acostumada al bosc. Però després de poc temps, em va encantar fer rutes per camins incerts, enfilar-me pels arbres, descobrir natura, collir bolets, jugar amb la neu o estar dins de casa amb la llar de foc. Són experiències que agraeixo molt perquè ara tinc molt bona orientació en el bosc i estimo i respecto la natura.
 • Patinatge Artístic

  Patinatge Artístic
  Vaig començar a fer aquest esport en el club patinatge Solsonès quan vivia a Castellar de la Ribera. La passió que vaig viure en els entrenaments és incalculable. Vaig realitzar algunes competicions i mai oblidaré que vaig queda en setena posició de Catalunya en la meva primera competició. Tot i això, per falta de recursos econòmics familiars no vaig poder seguir competint ja que el cos del trajecte era força car. Però vaig seguir entrenant fins que vam haver de marxar a viure a Blanes.
 • Escola verda

  Escola verda
  Una de les vivències que més recordo de l'escola Arrels de Solsona és el projecte que tenien en relació amb el medi ambient. Allà vaig aprendre la importància del reciclatge i dels tots els residus que fem. Per conscienciar-nos vam crear el monstre dels residus amb tots els materials que anàvem llençant a l'escola. L'activitat es va fer en honor als 10 anys del projecte i es pot veure en aquesta imatge.
 • STARAOKE

  STARAOKE
  Des de ben petita he sentit una forta passió per la música i he participat en diferents càstings. En un d'aquests, la meva germana i jo vam ser de les 26 premiades amb un viatge a Londres, amb els nostres pares, per grabar el programa "Staraoke" als estudis MTV. El meu somni es va complir i des de llavors he seguint estudiant música. Per això, m'estic preparant per poder fer la menció de música a quart i ensenyar als nens i nenes la bellesa i la importància de la música.
 • Period: to

  ESO

  He fet la ESO al Cor de Maria de Blanes i no m'enduc gaires bons records ja que la metodologia va ser força tradicional. Tot i això, vaig tenir la sort de poder formar part del projecte que s'innovava en aquell moment per incloure les noves tecnologies a les aules i gràcies a això ara en tinc un gran domini.
 • Pou del glaç

  Pou del glaç
  Recordo que cada estiu he anat de colònies, però vull d'estacar la del any 2011 perquè va ser força peculiar. Just quan vam arribar, es va fer un incendi i vam haver d'estar en un poliesportiu, i per mi va ser molt emocionant.
  A més a més, van estar relacionades amb l'aprenentatge de la llengua anglesa i recordo que l'activitat de tancament va ser la preparació amb molt d'entusiasme d'un ball amb una cançó en anglès.
 • Period: to

  Batxillerat

  Vaig fer el Batxillerat social-humanístic a l'institut Sa Palomera de Blanes.
 • El vi de la Laietania

  El vi de la Laietania
  El treball de recerca de Batxillerat el vaig realitzar amb un mestre que és i serà per mi sempre un referent molt important de confiança. Ell va estar amb mi durant tot el procés d'aprenentatge. Em va motivar a investigar sobre el meu tema i vam desenvolupar un treball excel·lent, on jo vaig poder aprofundir en la temàtica d'una manera entretinguda. Els dos teníem molt d'interès i per això, vam realitzar diverses excursions, una d'aquestes va ser fer un vi com es feia antigament, amb els peus.
 • Au Pair

  Au Pair
  Quan vaig acabar batxillerat, vaig decidir marxar un temps a l'extranger a fer d'Au-pair per poder conèixer millor si realment l'educació és la meva futura professió. Per això, vaig estar vivint amb una família de Pangbourne, Anglaterra. Aquesta experiència em va fer enriquir-me com a persona i sobretot madurar molt, perquè havia d'estar al càrrec de dos infants molt petits. També vaig poder conèixer la cultura anglesa i visitar llocs magnífics.
 • Boxa Olímpica

  Boxa Olímpica
  Des de que he començat la universitat, he estat complementant la meva formació amb classes de Boxa. Poc a poc, ens hem anat unint i ara hem format un equip molt maco. En la imatge es pot observar com de contents estem després d'haver acabat una setmana d'entrenament. Ara m'estic preparant per debutar com a amateur per tant, la preparació és dura. Realment no puc descriure amb paraules aquest vincle perquè és un sentiment molt fort i que per entendre'l s'ha de viure.
 • Period: to

  Universitat

  Actualment estic cursant segon d'Educació Infantil a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • La Bressola

  La Bressola
  Aquest hivern he tingut l'oportunitat de realitzat les pràctiques a la Bressola de Sant Galdric. Ho vull destacar com una part molt important de la meva educació com a mestre. Allà he vist i he pogut aprendre una ensenyament vertical, d'immersió lingüística en català en un país totalment francès i he pogut treballar de primera mà el treball cooperatiu.