Descarga (99)

Eix cronològic

 • Jan 1, 1001

  Els gremis

  Els gremis
  Els gremis eren unes associacions de tallers i treballadors que realitzaven els mateixos oficis (Sabaters, fusters, ferrers…)
  Ells tenien una sèrie de normes que havien de complir com per exemple:
  -No es permetia la competència entre ells
  -Tots havien de realitzar la mateixa quantitat de productes, els materials a utilitzar i el preu de venta.
  -S’havien d’ajudar en cas de malalties, dificultats, defunció…
  Els gremis van aparèixer a partir de l’edat mitjana al segle XI.
 • L’enciclopèdia

  L’enciclopèdia
  L’enciclopèdia va ser creada per dos francesos anomenats Denís Diderot i Jean D’Alembert a París. L'objectiu era escriure tots el concepte que sabien a Europa al segle XVIII en ordre alfabètic. Van trigar a fer-la 20 anys, ja que van començar en 1751 i la van acabar en 1772.
 • La fortalesa de la Bastilla

  La fortalesa de la Bastilla
  El 14 de juliol de 1789 Franca va prendre la fortalesa de la Bastilla donant inici a una de les revolucions més importants de l’història. La Bastilla era una fortalesa que dominava els barris de París, símbol de la monarquia absoluta.
  Quadre de Jean-Pierre Houe, exposat a la biblioteca nacional de Franca.
 • La Primera República Francesa

  La Primera República Francesa
  La Primera República Francesa va ser proclamada el 22 de setembre de 1792. A Lluís XVI li van treure el càrrec de rei i això va posar fi a la monarquia francesa. Aquesta república va durar 12 anys aproximadament.
 • L’època del terror

  L’època del terror
  L’època del terror va ser un període de dos anys, entre 1793 i 1794 que va tenir com a protagonista a Maximilien Robespierre líder i diputat de la Revolució Francesa.
  En aquesta època va haver-hi moltes morts, ja que hi va haver molt terrorisme. Van ser executats entre trenta-cinc mil i quaranta mil persones, molts d'ells mediant la guillotina. Tot això va finalitzar amb les detencions i execucions de Maximilien Robespierre i els seus partidaris.
  Quadre de Charles Louis Müller,
 • Mort Lluís XVI i Maria Antonieta

  Mort Lluís XVI i Maria Antonieta
  El 21 de gener de 1793 el rei Lluís XVI i Maria Antonieta va ser condemnat a mort pel govern revolucionari per ser acusat de conspiració contra la llibertat pública. Finalment van ser decapitats.
 • El meu naixement

  El meu naixement
  Vaig néixer el 26 d'Agost del 2008, era dimarts. La meva mare va trencar aigües a les 2:00 de la matinada, jo vaig néixer a les 6:15 a l'hospital de la vall d'Hebron. El meu avi va ser qui va portar als meus pares a l'hospital, es veu que el cotxe no funcionava molt bé, així que el meu avi anava molt lent perquè li feia por que es parés i quasi no arriben a l'hospital a temps.
 • El neixement de la meva germana

  El neixement de la meva germana
  La meva germana Maia va néixer el dia 7/7/2012 el dia de Sant Fermi. Aquell dia quan em vaig aixecar estava la meva àvia a la meva casa i em va explicar que els meus pares se n'havien anat a l'hospital perquè la meva germana ja venia en camí.
  Jo no me'n recordo molt bé, però es veu que quan hem van dir que la meva mare estava embarassada jo vaig dir que si no era una nena no la volia.
 • La meva cicatriu

  La meva cicatriu
  A l'estiu del 2016 jo dormia a l'habitació amb la meva germana a una llitera i jo dormia a la de dalt. La barana del llit era molt petita i un dia vaig caure de dalt i em vaig obrir el front, ja que el meu cap va xocar contra el terre.
  Hem van portar amb ambulància fins a la vall d'Hebron i hem van donar 7 punts. No em vaig poder banyar a la piscina durant tot l'estiu
 • La meva mare al hospital

  La meva mare al hospital
  Quan ens van confinar per la pandèmia la meva mare va agafar covid i va estar molt malalta durant un mes, ja que també s'he li va ajuntar amb una pneumònia. Al final la van acabar ingressant a l'hospital durant una setmana.
  La meva germana i jo ho vam passar una mica malament perquè estàvem molt preocupades, però per sort al final tot va sortir bé.
 • Concer de la Aitana

  Concer de la Aitana
  L'estiu passat vaig anar amb les meves amigues al concert de l'Aitana Ocaña, la cantant catalana que va ser finalista d'OT. Va ser una experiència molt bonica, m'ho vig passar genial
 • Viatje Estats Units

  Viatje Estats Units
  L'estiu de 2023 he viatgat als Estats Units.
  Primer vaig aterrar dia 11 d'agost a "San Francisco" i vaig estar allà dos dies visitant la ciutat. Després vaig fer una ruta amb el cotxe durant 3 dies passant per parcs naturals fins a arribar a "las Vegas" que vaig estar 2 dies, d'allà vaig fer ruta també passant per parcs naturals fins a arribar a "los Angeles" que vaig estar 4 dies i per acabar el viatge vaig agafar un avió fins a "NYC" que vaig estar 5 dies.M'ho he passat molt bé i m'ha encantat