Toma bastilla

Eix cronologic

 • Independència dels Estats Units

  Independència dels Estats Units
  El Segon Congrés Continental va adoptar unànimement la Declaració d'Independència dels Estats Units. Thomas Jefferson va redactar el certificat de naixement dels Estats Units. Aquest certificat va fer la separació de les colònies dels Estats Units i del domini britànic. Va establir les bases per a la formació d'una nova nació.
 • La independència nord-americana

  La independència nord-americana
  A causa de les dificultats econòmiques per les quals Gran Bretanya estava a travessant, el Rei Jorge va decidir elevar els impostos de les 13 colònies de Nord-amèrica. Tot el Nord-Americans van fer manifestacions i protestes en contra de la decisió del Rei Jorge contra Gran Bretanya. Fins que l'any 1776, els representants de les 13 colònies van firmar per fi la declaració de la independència. Autor del quadro: Augusto Ferrer-Dalmau
  Nom del quadro: Toma de Pensacola
 • Declaració del drets del home i dels cuidadans

  Declaració del drets del home i dels cuidadans
  La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà va ser un text votat per l'Assemblea Nacional Constituent francesa. Un primer pas per redactar una Constitució. Vol dir la igualtat de tots els homes, els drets de l'home i col·lectius dels ciutadans. La redacció va recollir la influència de la Declaració d'Independència dels Estats Units d'Amèrica. Nom del quadro: Declaració dels drets de l'home i del cuidada
  Autor del quadro: Jean-Jacques-François Le Barbier
 • Toma de la Bastilla

  Toma de la Bastilla
  Milers de treballadors parisencs van anar armats al lúgubre edifici. Una multitud va avançar cap a la Bastilla amb la intenció de demanar al marquès de Launay (governador de la presó), que alliberés les armes i municions. Quan el marquès li va negar donar-li la gent va irrompre i va agafar el lloc. (aquesta acció va arribar a simbolitzar el fi de l'antic règim i així va començar la Revolució Francesa) Nom del quadro: La llibertat guiant el poble.
  Autor del quadro: Eugène Delacroix.
 • Convocatòria dels estats generals

  Convocatòria dels estats generals
  El Lluís XVI va reunir per iniciativa de Jaques Necker que ell era banquer. El Tercer Estat tenia més membres que els altres dos estats junts. El Tercer Estat es va reunir amb Versalles, es van negar a votar per classes també exigir votacions separades. A causa de la negativa real, el Tercer Estat es va declarar Congrés i posteriorment Assemblea Constituent. Nom del quadro: Sessió d'obertura dels Estats generals
  Autor del quadro: August Couder
 • Execució del Rei Lluís XVI

  Execució del Rei Lluís XVI
  L'execució del Rei Lluís XVI, es comenta que va ser un dels moments de la Revolució Francesa més impactants. La seva visió del Rei absolutista no agradava a ningú, tampoc el seu caràcter feble. Cada cop més anticlerical i contrari a la tirania d'uns quants. Els esdeveniments es van precipitar fins al punt de buidar de poder el rei, capturar-lo, processar-lo i condemnar-lo a pena de mort per traïció a França.
 • El meu neixement

  El meu neixement
  Vaig néixer a Clínica Corachan a Barcelona a les 10:10 del matí, vaig pesar 1,800 kg i per aquest motiu vaig estar una setmana a neonats. No només vaig néixer jo, va estar amb la panxa 8 mesos la meva germana bessona.
 • Brasil

  Brasil
  Vaig fer el meu primer any a Brasil, on em vaig quedar a viure un any de la meva vida, ja que una de les meves mares es del Brasil.
 • Alergies

  Alergies
  Jo vaig mamar fins als 4 anys, quan tenia un any em van donar una truita a la francesa per anar introduint un aliment sòlid, llavors quan vaig menjar una mica vaig començar a inflar i ficar molt vermella, em van portar a l'hospital i em van injectar adrenalina. El metge va dir que si les meves mares haguessin tardat mes podria haver mort, perque la gola es va inflar tant que m'estava asfixiant.
 • Primera menstruació

  Primera menstruació
  Tenia 10 anys quan em va baixar la meva primera menstruació a casa de la meva millor amiga, quan vaig veure el que havia passat jo pensava que m'estava morint. Ningú em va donar informació de res, llavors no sabia com reaccionar i vaig agafar un espant. Per sort la mare de la meva amiga m'ho va explicar tot i em va dir tot el que havia de fer-ne.
 • De Consell de Cent a Sant Andreu

  De Consell de Cent a Sant Andreu
  Per circumstàncies vam haver de fer una mudança de dos llocs totalment diferents, al principi a la Mayara de 10 anys no li va fer gens de gràcia, tenia a tota la seva vida a un barri i va haver de canviar tot. Però a la Mayara de 15 anys li ha agradat aquest esdeveniment, ja que Sant Andreu es un barri que té tot el que puc necessitar.
 • Institut Martí Pous

  Institut Martí Pous
  El canvi d'escola primària a l'institut per mi va ser difícil, ha sigut una etapa on he après molt, però personalment complicada, estic molt agraïda de les amistats que he aconseguit i l'evolució que he fet durant aquests tres anys mentalment.
  Una etapa que es queda amb mi per sempre.
 • Primer viatge sense adults!

  Primer viatge sense adults!
  Aquest dia va ser molt emocionant per mi i la meva germana, el nostre primer viatge sense cap adult. Només la meva germana i jo, era un viatge d'unes 13 h, però va anar tot molt bé.
  Un dia que mai oblidaré.