Aparells fris cronològic

 • Caixa de música

  Caixa de música
  Una caixa de música és un petit instrument musical que produeix música quan s'activa manualment. El funcionament d'una caixa de música és bastant senzill. Les caixes de música poden venir en moltes formes i mides, i la música que produeixen pot ser de molts estils diferents. Algunes caixes de música també inclouen un petit ballarí que gira al compàs de la música.
 • Fonoautógrafo

  Fonoautógrafo
  L'aparell consistia d'una botzina que recollia les ones cap a un diafragma on estava lligat un fil. Quan arribava el so, aquest vibrava i es movia i el so podia enregistrar-se en un mitjà visible.
 • Tocadiscos

  Tocadiscos
  El seu funcionament consisteix a extreure i amplificar la música continguda en un disc de vinil, més concretament en un solc en espiral gravat. Per això empra una agulla que recorre la pista gravada en el suport, reprodueix la vibració emmagatzemada i amplifica aquesta vibració.
 • Fonógrafo

  Fonógrafo
  Un fonògraf és un aparell que s'utilitza per reproduir música enregistrada en discos de vinil o altres suports. El funcionament d'un fonògraf és similar al del gramòfon.
 • Organillo

  Organillo
  A la caixa de l'organell hi ha un cilindre de fusta que porta pues de diverses mides, per mitjà d'un braç mecànic es detecta la posició de la pua i en funció d'això s'obre la vàlvula que deixa passar l'aire a la llengüeta. igual que en un acordió o els tubs dòrgan.
 • Gramófono

  Gramófono
  Els gramòfons compten amb un plat giratori que fa girar el disc. L'agulla passa per les ranures del disc giratori i es produeixen unes vibracions captades per les pastilles. Les pastilles converteixen les vibracions en impulsos elèctrics que s'amplifiquen i es projecten.
 • Pianola

  Pianola
  Un pianola és un tipus d'instrument musical que s'utilitza per reproduir música de piano enregistrada en rotllos perforats. Això significa que el pianola és capaç de tocar la música sense la necessitat d'un pianista. Tanmateix, també es pot tocar el pianola manualment, simplement accionant les tecles del piano com si fos un piano convencional.
 • Casset

  Casset
  Les cintes de casset tenen zones magnètiques amb codis per als sons gravats. El capçal converteix aquests codis magnètics en senyals elèctrics en amplificador reforça aquests senyals i els envia després un altaveu que converteix els senyals en sons.
 • Walkman

  Walkman
  Sobre el funcionament podem dir que és un dispositiu que, per mitjà d'una bobina electromagnètica, permet només la lectura del contingut del casset d'àudio, transmet el senyal cap a un connector de sortida d'àudio Jack 3.5 mm. femella i aquest alhora cap als audiòfons.
 • Compact disco

  Compact disco
  El lector de discos compactes està compost de: Un capçal, en què hi ha un emissor de raigs làser, que dispara un feix de llum cap a la superfície del disc, i que té també un fotoreceptor (foto-díode) que rep el feix de llum que rebota a la superfície del disc.
 • Magnetófono

  Magnetófono
  és un aparell que serveix per a gravar i reproduir so en una banda magnètica que s'enrotlla al voltant d'una roda giratòria. Es popularitzaren en les dècades dels 50 i 60, i s'utilitzaren durant molts anys per a enregistraments de música, efectes sonors, discursos... Les seves parts principals són la capçalera de gravació i la de reproducció, un motor que fa girar la roda on s'enrotlla la cinta magnètica i un sistema de control que permet ajustar la velocitat de gravació o reproducció.
 • Mp3

  Mp3
  és un format de compressió de so digital que permet reduir el tamany d'un arxiu d'àudio sense perdre massa qualitat de so. Els fitxers MP3 es creen a partir d'un arxiu d'àudio original, mitjançant un procés de compressió que elimina les parts del so que són menys perceptibles per l'oïda humana.
 • Smartphone

  Smartphone
  també conegut com a telèfon intel·ligent, és un dispositiu electrònic que combina les funcions d'un telèfon mòbil amb les d'un ordinador. A més de fer i rebre trucades telefòniques, un smartphone permet l'enviament i la recepció de missatges de text, la navegació per Internet, la descàrrega i la instal·lació d'aplicacions i la captura de fotos i vídeos.
 • ipod

  ipod
  l'iPod és un reproductor de música portàtil d'Apple que emmagatzema i reprodueix arxius de música digital en formats com MP3, AAC i WAV , té una pantalla, botons per ajustar el volum i canviar la cançó, una bateria recarregable i pot utilitzar auriculars o altaveus externs per reproduir la música. També és possible connectar l'iPod a altres dispositius per transferir música o reproduir-la a través d'altaveus més grans.