Alguns invents de la revolució industrial

 • Walter frame

  Walter frame
  Richard Arkwright (23 de desembre de 1732 - 3 d'agost de 1792) va ser un industrial anglès que va patentar el bastidor de filat mogut per aigua (water frame) el 1769, i va fundar la primera factoria de cotó hidràulica del món a Cromford, Derbyshire a 1771, sent un dels precursors de la Revolució Industrial.
 • Spinning Jenny

  Spinning Jenny
  El 1764 James Hargreaves va inventar la màquina de filar anomenada Spinning Jenny, aquesta màquina permetia muntar fins a 80 fils i podia posar-la en marxa una sola persona. Era una màquina amb vuit rodets en un extrem, girats per una roda més gran que a les màquines normals.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  La máquina de vapor del escocés James Watt fue inventada en 1765 y patentada en 1769. Las máquinas de Watt fueron construidas en 1774 por una empresa propiedad del inventor en sociedad con el empresario inglés Matthew Boulton.
 • Telègraf

  Telègraf
  Tal dia com avui, 27 d'abril, va néixer el 1791 a Charlestown (Boston) Samuel Morse. Morse, que en els anys d'estudiant va voler centrar-se en la pintura, va destacar principalment pels seus descobriments tecnològics, especialment aquells que involucraven l'electricitat.
 • Locomotora

  Locomotora
  La primera locomotora de vapor va ser construïda per Richard Trevithick el 1802, 10 anys abans de la màquina de George Stephenson.
 • Tranvia

  Tranvia
  El seu creador va ser John G. Stephenson, fundador, el 1831, de la John Stephenson Car Company, una companyia que fabricava carros, cotxes de cavalls i tramvies a New Jersey. Emigrant irlandès, va ser besavi d'Alan Stephenson Boys, el primer Secretari de Transport dels EUA.
 • Ascensor

  Ascensor
  Elisha Otis va fabricar el primer ascensor destinat a transportar gent. L'elevador, que comptava amb un fre com a mesura de seguretat en cas que la corda de sustentació es trenqués, va ser presentat a l'Exposició Universal de NY el 1853 i inaugurat el 1857 a la botiga d'objectes de porcellana E.V.
 • Convertidor d'acer

  Convertidor d'acer
  Herry Bessemer va inventar el 1856 un sistema per a la conversió de ferro en acer sense necessitat d'utilitzar combustible, que va revolucionar el món industrial. Consistia a introduir un corrent d'aire a pressió a un convertidor, cremant les impureses i eliminant el carboni.
 • Bombeta

  Bombeta
  Als llibres d'Història, quan es parla de la creació de la bombeta, sempre apareix el nom de Thomas Alva Edison, que va mostrar el 21 d'octubre de 1879 la seva lluminària incandescent i que a més posseeix gairebé 2.000 patents als Estats Units.
 • Primer automobil de gasolina

  Primer automobil de gasolina
  El 29 de gener del 1886, Carl Benz va patentar el seu “vehicle motoritzat amb motor de gasolina” de tres rodes, i es va considerar com el dia del naixement de l'automòbil.
 • Gramòfon

  Gramòfon
  Va ser patentat el 1888 per l'inventor germà-nord-americà Emile Berliner (1851-1929), i va començar a utilitzar-se per recollir la veu dels grans cantants i intèrprets de l'època. El gramòfon consta de quatre components bàsics: el plat giratori, el braç, l'agulla i l'amplificador.
 • Cine

  Cine
  Quan es parla del naixement del cinema es pren com a referència la data del 28 de desembre de 1895, en què es van projectar al públic les primeres pel·lícules realitzades pels germans Auguste i Louis Lumière, a la memorable sessió realitzada al Saló Indi del Gran Cafè de París.
 • Ràdio

  Ràdio
  Tot i que el descobriment de la ràdio no està exempt de polèmiques, el 14 de maig de 1897 l'enginyer elèctric i Premi Nobel italià Guillermo Marconi, va realitzar la primera transmissió de ràdio de la història.
 • Spinning mule

  Spinning mule
  El seu “inventor”, Samuel Crompton (1769 aprox.), la va anomenar spinning (filadora) mule (mula) machine (màquina), i es diu que anomenar-la “mula” pretenia ressaltar la gran feina que podia fer.