Alemania 1871-1919

Timeline created by Adrià DN
In History
 • Period: to

  Pau Armada

  Es caracteritza pel fort desenvolupament de la indústria bèl·lica de les potències i per la creixent tensió en les relacions internacionals. A causa de conflictes tant nacionalistes com imperialistes van donar lloc a què cada Estat destinara gran quantitat del capital estatal a la inversió de la indústria d'armament i a l'enfortiment de l'exèrcit
 • Proclamació del II Reich i del 2n imperi

  Proclamació del II Reich i del 2n imperi
  El 18 de gener de 1871, en el Saló dels Espills del Palau de Versalles, el canceller prussià Otto von Bismark proclamava l'Imperi alemany, l'II Reich, i al rei de Prússia emperador d'Alemanya, Guillem I de Hohenzollern. Es consumava amb això la unificació alemanya que el romanticisme nacionalista venia propugnant des de principis del segle XIX.
 • Period: to

  Conferència de Berlín

  La Conferència de Berlín, celebrada entre el 15 de novembre 1884 i el 26 de febrer 1885 a la ciutat de Berlín va ser convocada per França i Alemanya i organitzada pel Canceller d'Alemanya, Otto von Bismarck, amb la finalitat de resoldre els problemes que plantejava l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la seua repartició.
 • Entrada al tron de Guillem II

  Entrada al tron de Guillem II
  Després de la mort de son pare, que sols va regnar 99 dies, Guillem II, accedeix al tron alemany
 • Retirada de Otto von Bismarck

  Bismarck, es va enfrontar amb el nou emperador, Guillem II, partidari de prolongar l'ascensió d'Alemanya amb l'adquisició d'un imperi ultramarí, assumpte que va provocar la caiguda de Bismarck en 1890. En faltar-li el suport de l'emperador Guillem II, qui havia pujat al tron en 1888, Bismarck va presentar la seua dimissió en 1890 i es va retirar
 • Política de Guillem II, Weltpolitik

  El terme alemany Weltpolitik (política mundial), es refereix a l'estratègia que va adoptar Alemanya a partir del 1897. Va provocar la formació d'aliances per a fer front a la creixent agressivitat germànica. L'aliança franc-russa de 1893 va ser la seua primera concreció. L'Entesa Cordiale francobritànica de 1904 i l'acord anglo-rus de 1907 van acabar per configurar la Triple Entesa, aliança formada abans de res per a fer front a la política d'hegemonia mundial d'Alemanya.
 • Period: to

  La primera crisis marroquí

  Va esclatar per la pretensió francesa de crear un protectorat al Marroc al que es van oposar Alemanya i Espanya, que també tenien interessos en la zona.
  Alemanya es va veure l'oportunitat de frenar l'expansió colonial francesa i obtindre per a si ganàncies territorials.
 • Primera Guerra Mundial

  Es van produir conflictes colonials amb altres potències i que les colònies alemanyes arran del tractat de Versalles passen a altres potències. Per exemple, Àfrica sud-occidental alemana passa a estar administrada pel Regne Unit o les colònies alemanyes al Pacífic, passen a Japó
 • Tractat de Versalles

  Tractat de Versalles
  Va ser un tractat de pau que es va signar en Versalles al final de la Primera Guerra Mundial per més de cinquanta països. Aquest tractat va acabar oficialment amb l'estat de guerra entre l'Alemanya del segon Reich i els Aliats de la Primera Guerra Mundial.