Revfrancesa

Europa Feudal

  • 476

    Caiguda de l'Imperi romà d'Occident

    Caiguda de l'Imperi romà d'Occident
    L'edat mitjana comença amb l'entrada de pobles invasors, com ara els musulmans, els hungaresos i els normands a l'Imperi Romà d'Occident.
  • Period: 476 to Oct 1, 1492

    Edat Mitjana

    Comença amb la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident, al 476, i acaba amb l'arrivada dels europeus a Àmerica, al 1492.
  • Period: Oct 25, 1001 to Oct 25, 1201

    Art Romànic

    Era un art religiós, ja que en l'edat mitjana la religió era molt important. L'arquitactura era elemental dintre l'art romànic.
  • Oct 25, 1492

    Fi de l'edat mitjana

    Fi de l'edat mitjana
    Aquesta etapa va acabar amb l'arrivada dels europeus a les costes d'amèrica del sur.
  • L'imperi de Carlemany

    L'imperi de Carlemany
    Carlemany era el rei dels francs. Va intantar restaurar l'imperi romà, però no ho va conseguir. Per aixó va anomenar a comptes per que el representessin. Després va dividir el seu regne en una serie de províncies. Com que el compte el representava, havia d'imposar les lleis i cadadún tenia un exèrcit. Aviat el compe acaba sent el cap polític i econòmic i cada vegada tè més poder a causa de la dificultat de comunicació entre rei i compte.
  • Divisió de l'imperi Carolingi

    Divisió de l'imperi Carolingi
    Cada vegada l'imperi es tornava més independent, i com que les comunicacions eren molt complicades, els vesalls feien més cas al seu senyor local que a l'emperador.
    Amb la mort de Carlemany i les noves invasions de pobles com els hongaresos, els musulmans o els normands l'imperi es va dividir per complet.
  • Inici del feudalisme

    Inici del feudalisme
    Com que hi havia aquesta crisi, els reis van perdre poder, per aixó van necessitar ajuda nobles, amb els quals van establir un vasellatge.
    Un vasellatge és un sistema de relacions en el qual un noble li promet fidelitat al rei a canvi d'unes terres conegudes com a feus.
  • Privilegiats i no privilegiats

    Privilegiats i no privilegiats
    La societat feudal es representa amb una piramide d'estaments. A dalt de tot hi ha el rei, sota hi havien els nobles, després s'hi trovaven els clergas. Aquests estaven en el grup dels privilegiats. En el grup dels no privilegiats hi havien primer els burgesos i els pagesos i artesans.
    Els esclaus, igual que a l'edat antiga, no se'ls considerava persones.