2a GUERRA MUNDIAL

Timeline created by ainagrabolosa
In History
 • Invasió de Polònia

  Invasió de Polònia
  L'invasió a Polònia va ser la primera agressió de Alemania que va fer Hitler. Va ser el datonant de la Segona Guerra Mundial i va acabar amb la Segona República Polaca.
 • Invasió d'Holanda

  Invasió d'Holanda
  L'Invasió d'Holanda va ser a causa d'una batalla entre els Països BAixos i l'Alemanya nazi els quals van guanyar i els invadir.
 • Invasió de Iugoslàvia i Grècia

  Invasió de Iugoslàvia i Grècia
  L'invasió va ser provocada per les tropes italiànes de l'enveja de Mussolini a Hitler però Hitler no ho va voler permetre i va enviar 600 mil tropes a Iugoslavia i 500 mil a grècia contra qui no van poder fer res.
 • Atac a Pearl Harbor

  Atac a Pearl Harbor
  L'atac a Pearl Harbor va ser un atac impulsada per lArmada Imperial Japonesa contra la base Naval dels Estats Units a Pearl Harbor (Hawai)
 • Batalla de Midway

  Batalla de Midway
  La batalla de Midway va ser un conflicte aerinaval que va durar entre el 4 i 7 de de juny de 1942 en el teatre del pacífic durant la segona Guerra Mundial. Durant aquest conflicte les forces d'Estats Units van aconseguir detenir l'intent Japonés d'invadir les illes Midway.
 • Batalla de Guadalcanal

  Batalla de Guadalcanal
  Va ser una batalla que va confrontar les forces Aliades contra les forces Japoneses i va consistir en una serie de atacs per mar i per aire durant quatre dies la major part d'ells a prop de l'illa de Guadalcanal. L'ojectiu de es forces aliades era que aquesta illa i les del voltant no fossin utilitzades com bases per amenaçar les rutes de subministrament dels Estats Units
 • Desembarcament de Normandia

  Desembarcament de Normandia
  Va ser una operació d'invasió a la Normandia aliada i també va ser l'inici de la fi de l'Alemanya Nazi i el desenllaç de la segona Guerra Mundial.
 • Alliberament de París

  Alliberament de París
  L'allibreament de París va consistir en l'entrada de les tropes Aliades a la ciutat de París i va marcar la fi del desambarcament de Normandia amb el seu alliberament.
 • Batalla del Golf de Leyte

  Batalla del Golf de Leyte
  Va ser una batalla naval de la campanya del Pacífic durant la segona Guerra Mundial que va tenir lloc al Golf de Leyte durant tres dies entre les tropes dels Aliats i les Japoneses. Va ser iniciada per els aliats amb l'invasió de Leyte per tallar la sortia cap a les colònies d'Àsia.
 • Execució de Mussolini

  Execució de Mussolini
  En un intent de fuga de Mussolini juntament amb la seva amant d'Iàlia va ser capturat per la Resistencia Italiàna, un cop executats el seus cossos i dels que els acompanyaven van ser penjats d'una gasolinera i sotmesos a tot tipus d'ultratges
 • Suicidi de Hitler

  Suicidi de Hitler
  Adolf Hitler es va suicidar juntament amb la seva dona amb un dispar al cap i ella d'envenenament tot i que mai es va saber del tot què havia passat ja que hi va haber molta falta d'informació i dubte que va crear l'Unió Soviètica fins el 1992.
 • Capitulació d'Alemanya

  Capitulació d'Alemanya
  Es va dur a terme en dues fases, amb l'intenció envà d'acordar una randició parcial de les tropes britàniques i els Estats Units i la segona fase portada per l'Unió Sovietica que van promoure la firma de la capitulació.
 • Bomba atòmica sobre Hiroshima i Nagasaki

  Bomba atòmica sobre Hiroshima i Nagasaki
  Van ser atacs nueclears ordenats per Harry S. Truman, president dels Estats Units, contra l'Imperi Japonès que van provocar la rendició de Japó en la guerra Soviètico-Japonesa i el final de la Segona Guerra Mundial
 • Rendició de Japó

  Rendició de Japó
  L'acord de rendició del Japó, provocant la fi de la segona guerra mundial, va ser firmada per l'Imperi de Japó,Estats Units, la República China, el Regne Unit, l'URSS, etc.
 • Period: to

  Batalla de l'Atlàntic

  La Batalla de l'Atlàntic va ser una batalla naval que es va donar a l'oceà Atlàntic durant la Segona Guerra Mundial entre els vaixells alemanys i els britànics.
 • Period: to

  Campanya de Noruega

  Va ser la causa de la confrontació entre el Regne Unit i França contra l'Alemanya Nazi, guanyant Alemanya.
 • Period: to

  Ocupació de França

  Després de la derrota de la Batalla de França, França va firmar un armistici amb Alemanya i en les males condicions que estaven, la major part de França va ser ocupada per l'exèrcit Alemà.
 • Period: to

  Batalla d'Anglaterra

  Van ser un conjunt de combats aeeris que hi va haber sobre Inglaterra quan Alemanya volia destruir la Real Força aerea Britànica per ser superiors i invadir la Gran Bretanya.
 • Period: to

  Operació Barba Roja

  Va ser un nom en clau que li va donar Hitler al pla d'invasió de l'Unió soviètica durant la segona guerra mundial. El nom ñés un homenatge a Federico I Barbarroja que el seu nom està relacionat amb el nacionalisme Alemany del sigle XIX.
 • Period: to

  Batalla de El-Alamein

  Va ser una batalla de la Segona Guerra Mundial on van combatir les forces de l'Eix (Alemanya, Japó i Itàlia ) contra les forces Aliades (França, Polònia i el Regne Unit).
 • Period: to

  Campanya d'Itàlia

  La campanya d'Itàlia va ser l'invasió d'Itàlia per part de les tropes dels Aliats durant la Segona Guerra Mundial, que va causar la detenció de Mussolini.
 • Period: to

  Batalla de Stalingrat

  Va ser un enfrontament entre l'exèrcit Roig de l'Unió Soviètica i l'Alemanya Nazi per controlar la ciutat sovètica de Stalingrat. Es va desarrollar durant l'Invasió alemanya de l'Unió Soviètica i durant la segona Guerra Mundial.