Charles Darwin

  • Naixement de Charles Darwin

    Naixement de Charles Darwin
    Aquí comença la vida de Charles Darwin, a The Mount a Shrewsbury al Regne Unit. I si entreu en aquest enllaç, trobareu un vídeo que resumeix la seva vida: https://www.youtube.com/watch?v=fLMkW7KNNio
  • Començament de la seva formació.

    Començament de la seva formació.
    Va començar a estudiar medicina amb el seu pare com a aprenent seu de metge assistint a persones abans de marxar d'Erasmus a la universitat d'Edimburg.
  • L'Erasmus

    L'Erasmus
    El primer any no es va aplicar gaire, ja que les classes se li feien molt pesades i la cirurgia insofrible, així que es va passar l'any aprenent taxidèrmia (l'ofici de dissecar animals) amb John Edmonstone un esclau negre que li va acompañar a Charles Waterton per les selves sudamericanes.
  • El segon any d'Erasmus

    El segon any d'Erasmus
    En el seu segon any a Edimburg va ingressar a la Societat Pliniana, un grup d'estudiants d'història natural els debats van derivar cap al materialisme radical. Darwin s'avorria bastant amb el curs d'història natural impartit per Robert Jameson, que comprenia la geologia i el seu debat entre neptunisme i plutonisme. Va aprendre la classificació de les plantes, i va contribuir als treballs en les col·leccions del museu de la universitat, un dels més grans de l'Europa del seu temps.
  • Period: to

    El viatge del Beagle

    El nom fa referència a la segona expedició de HMS Beagle. El viatge va durar aproximadament cinc anys, del 27 de desembre de 1831 al 2 d'octubre de 1836, dels quals dos terços del temps Charles ho passa a terra i els altres a la mar. Observava la rica varietat de característiques geològiques, fòssils i organismes vius. Va recollir molta varietat d'espècies, moltes d’elles noves per a la ciència. De tant en tant enviava mostres a Cambridge, juntament amb cartes sobre les seves conclusions.
  • Complicacions del viatge

    Complicacions del viatge
    A bord de la nau, Darwin va patir un mal de mar l'octubre del 1833 i el juny del 1834 va agafar una forta febre a l'Argentina i, quan tornava de la serralada dels Andes cap a Valparaíso, va caure malalt i es va estar un mes al llit. Aquí us deixo un enllaç d'un vídeo on explica el viatge: https://www.youtube.com/watch?v=qfno1VhUfzo
  • Continuació del viatge

    Continuació del viatge
    Aquestes troballes van constituir la primera prova fòssil que va trobar sobre la mutabilitat de les espècies i van marcar l'inici de la posterior elaboració de la seva teoria. Cavalcant amb els gautxos de l'interior es va dedicar a observar la geologia i extreure més fòssils, adquirint, al mateix temps, una perspectiva dels problemes socials, polítics i antropològics tant dels nadius com dels criolls en el moment anterior a la revolució dels Restauradors.
  • Darwin i els esclaus

    Darwin i els esclaus
    Darwin els va trobar amables i civilitzats, encara que els altres nadius li van semblar «salvatges miserables i degradats», tan diferents dels que anaven a bord com el poguessin ser els animals salvatges dels domèstics, si bé, per a Darwin, aquesta distinció estrebava en qüestions culturals i no racials.
  • El retorn

    El retorn
    Com estava llegint la segona obra de Lyell, va assumir que es tractava dels «centres de creació» d'espècies que aquest descrivia, encara que per primera vegada va començar a qüestionar els conceptes de lent desgast i extinció d'espècies defensats per Lyell. A Terra de el Foc es va produir el retorn de tres nadius yagan que havien estat embarcats durant la primera expedició del Beagle, a fi de rebre una educació que els permetés actuar de missioners davant els seus semblants.
  • L'origen de les espècies.

    L'origen de les espècies.
    Charles Darwin va realitzar una investigació sobre l'origen de les espècies on va escriure un llibre que és derivat de la teoria de l'evolució.
  • L'origen de l'home

    L'origen de l'home
    Charles Darwin després de publicar l'origen de les espècies, seguidament va publicar el llibre l'origen de l'home on explica exhaustivament la teoria de l'evolució centrant-se en l'espècie humana.
  • Investigacions sobre la polinització per insectes

    Investigacions sobre la polinització per insectes
    Charles Darwin va investigar sobre la pol·linització, i li va donar lloc a estudis sobre les orquídies salvatges i sobre l'adaptació que feien les plantes en els diferents entorns, i amb aquests estudis va publicar el llibre la fecundació de les orquídies
  • La selecció sexual

    La selecció sexual
    Aquest concepte va ser clau per a explicar la teoria de l'evolució, per explicar el desenvolupament de caràcter sexuals secundaris en els éssers vius.
  • La expresió de les emocions en l'home i els animals

    La expresió de les emocions en l'home i els animals
    Aquest llibre tracta sobre la manera en la que els humans i animals, principalment els ocells i mamífers, expresen les seves emocions.
  • Mor Charles Darwin

    Mor Charles Darwin
    Aquí arriba la fi la vida d'aquest gran científic i sobre tot investigador Charles Darwin molt probablement deguda a la patologia vascular coronaria i cerebral.