6179eb17cb43e

20 invents

By nagulle
 • 8000 BCE

  La Marihuana

  La Marihuana
  La marihuana és una barreja de fulles seques, flors, tiges i llavors del cànem, Cannabis sativa. La planta conté una substància química que altera la ment anomenada delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) i altres compostos relacionats a aquest.
 • 3500 BCE

  La Roda

  La Roda
  Una roda és un dispositiu en forma disc o torus. La seva operació fonamental és transmetre el moviment lineal en moviment angular.
 • 150 BCE

  L'engranatge

  L'engranatge
  S'anomena engranatge al sistema de rodes proveïdes de dents en la seva perifèria o amb dentat interior o lateral que, engrana amb les dents d'altres rodes dentades.
 • 137 BCE

  Penicil·lina

  Penicil·lina
  Les penicil·lines són antibiòtics del grup dels β-lactàmics que tenen un ús molt ampli per tractar infeccions provocades per bacteris sensibles. Viquipèdia
 • Jan 1, 1430

  La Impremta

  La Impremta
  Una impremta o premsa d'impremta és un dispositiu mecànic que permet, per mitjà de la pressió a una superfície entintada, la reproducció de textos escrits i imatges per un mitjà d'impressió com pot ser el paper, tela, pergamí o altres materials. És també el conjunt de procediments gràfics i de tècniques que concorren en l'elaboració d'una obra impresa.
 • Jan 1, 1564

  Els Preservatius

  Els Preservatius
  Els condons (també coneguts com a "preservatius") són fundes molt fines que impedeixen que el semen entri a la vagina. Hi ha condons masculins i condons femenins:
 • La Computadora

  La Computadora
  Una computadora está formada por numerosos circuitos integrados y varios componentes de apoyo, extensión y accesorios, que en conjunto pueden ejecutar tareas ...
 • La Maquina De Vapor

  La Maquina De Vapor
  Una màquina de vapor és una màquina tèrmica de funcionament alternatiu que utilitza el vapor d'aigua com a fluid de treball i que transforma una part de l'energia interna del vapor en energia mecànica és a dir, un motor de combustió externa que transforma l'energia d'una certa quantitat de vapor d'aigua en treball mecànic.
 • El Sextante

  El Sextante
  Alrededor de 1750 se inventó el sextante que permitía una observación mucho más precisa de la altura de los astros que con el astrolabio o el cuadrante.
 • El Telègraf

  El Telègraf
  El telègraf és un dispositiu de telecomunicació destinat a la transmissió de senyals a distància. El de més ampli ús al llarg del temps ha sigut el telègraf elèctric, encara que també s'han utilitzat telègrafs òptics de diferents formes i modalitats funcionals.
 • El Vibrador

  El Vibrador
  La joguina sexual més popular va sorgir per "guarir" dolors corporals, es va fer servir en consultes per "tractar" la histèria i es va vendre en botigues i catàlegs dècades abans de convertir-se en un símbol de plaer
 • El Dildo

  El Dildo
  L'aparell tenia un ús mèdic i era una teràpia. El 1870, el doctor britànic Joseph Mortimer Granville va inventar el primer vibrador electromecànic per estimular els nervis malalts dels seus pacients a les consultes.
 • L'avió

  L'avió
  Una estructura de madera de abeto y fresno y alas de tela de muselina fueron algunos de los materiales con los que se construyó el primer aeroplano. Así, el 17 de octubre de 1903, después de varios intentos fallidos, el menor de los hermanos, Orville, subió al Wright Flyer y realizó el primer vuelo.
 • La Televisió

  La Televisió
  La televisió abreujat TV, és un sistema de telecomunicació per a l'emissió i per a la recepció de sons i d'imatges en moviment a distància. El terme també ha acabat referint-se a tots els aspectes de la programació televisiva.
 • La Fusió Nuclar

  La Fusió Nuclar
  La fusió nuclear consisteix en una reacció en la qual dos nuclis atòmics (per exemple de deuteri) es converteixen en un nucli més pesant, aquesta reacció va acompanyada de l'emissió de partícules (en l'exemple del deuteri un neutró). Aquestes reaccions poden produir una gran emissió d'energia, en forma de raigs gamma i d'energia cinètica de les partícules emeses.
 • La Píldora

  La Píldora
  La Píndola és una tauleta que prens una vegada al dia – hi ha uns quants tipus diferents de píndoles. La píndola combinada conté estrògen i progestina, que impedeixen que els ovaris alliberin òvuls. També fan que el moc cervical sigui més espès, cosa que no permet que els espermatozoides arribin a l'òvul. L'anomenada minipíndola conté només una hormona, una progestina, cosa que ofereix una alternativa a aquelles dones a qui els estrògens els afecten.
 • L'ordinador personal

  L'ordinador personal
  El terme ordinador personal ja existia abans de l'aparició de l'IBM Personal Computer el 1981. Però el gran èxit que aquest microordinador tingué feu que el terme es popularitzés i que es passés a associar la paraula Personal Computer amb qualsevol microordinador compatible amb l'IBM PC.
 • La refrigeració

  La refrigeració
  La refrigeració és el procés de reducció i manteniment de la temperatura a un valor menor a la del medi ambient d'un objecte o espai. La reducció de temperatura es realitza extraient energia del cos, generalment reduint la seua energia tèrmica, el que contribueix a reduir la temperatura d'aquest cos.
 • El Móvil

  El Móvil
  El telèfon mòbil és un dispositiu electrònic amb ràdio de curt abast usat per a comunicacions mòbils de veu i dades. Funciona sobre una xarxa d'estacions de base especialitzades i distribuïda pel territori
 • Els Claus

  Els Claus
  A Mesopotàmia, un clau de fundació, clau de consagració o clau de dedicació és una petita escultura, usualment en argila, que porta textos inscrits en caràcters cuneïformes, que s'embevia en les parets dels temples o edificis per deixar constància que eren propietat divina del déu a qui estaven dedicats i donar solidesa màgica als mateixos.