15 invents

By Emanem7
 • 160,000 BCE

  Foc

  Foc
  El foc. Fer i controlar el foc va suposar abans i després per al desenvolupament de l'ésser humà. Gràcies al foc, l'home es va poder escalfar, generar llum, cuinar, fabricar petits estris i fins i tot defensar-se d'atacs. Segons les investigacions arqueològiques, va ser l'espècie Homo Erectus qui va descobrir el foc, és a dir, el foc es va descobrir fa 1.6 milions d'anys. Aleshores, els nostres avantpassats els utilitzaven com a armes de foc, una eina que ajudava a la supervivència.
 • 4000 BCE

  L'arada

  L'arada
  Va aparèixer de manera més o menys coetània a la roda i també a Mesopotàmia. Va canviar el desenvolupament del treball del camp per a obrir buits i moure la terra. Sens dubte un dels invents més importants de la història, ja que va permetre l'evolució de l'agricultura. Llaurar augmenta la porositat de la terra i, per tant, que creixin les plantes.
 • 3500 BCE

  Roda

  Roda
  ​La roda. Data de l'any 3.500 aC. a Mesopotàmia. Va facilitar el transport i la mobilitat de manera global i quotidiana. Però també va produir desenvolupaments importants al terreny de la industrialització. És un dels invents fonamentals de la història de la humanitat i també fonamental per a la posterior revolució industrial ja que és imprescindible per a la maquinària.
 • 3400 BCE

  Els claus

  Els claus
  La invenció dels claus es remunta a diversos milers d'anys enrere i va ser possible només després del desenvolupament del domini del metall, van ser utilitzats per a fer més sofisticada la construcció, al voltant de l'any 3400 a. C. a Egipte on es van trobar claus de bronze.
 • 10 BCE

  La pólvora

  La pólvora
  Va ser creada al segle X i va tenir un primer ús bèl·lic, la qual cosa va canviar la forma de combatre les guerres. Després, es va aplicar a treballs com la mineria, per a la qual va ser essencial.
 • 1086

  La brúixola

   La brúixola
  Instrument per a orientar-se que consisteix en una caixa el fons de la qual representa la rosa dels vents i en la qual hi ha una agulla imantada que gira lliurement sobre un eix i que assenyala sempre el nord magnètic; per a determinar qualsevol direcció de l'horitzó s'ha de fer coincidir l'agulla amb la línia que marca el Nord en la rosa.
 • 1399

  La impremta

  La impremta
  Amb ella, la cultura i la informació es va popularitzar i va arribar a tothom. La va inventar Johannes Gutenberg en 1400 i cent anys després funcionaven en tota Europa de manera massiva. Gutenberg es convertiria així en un dels inventors més famosos i influents de la història de la humanitat. I és que la impremta ha tingut un impacte indiscutible sobre la difusió de la informació i, per tant, de la democratització de l'educació.
 • 1501

  L'engranatge

  L'engranatge
  El principi d'aquest invent va ser la roda dentada d'Arquimedes, dissenyada en el segle II a. C. i va anar fins al segle XVI que Leonardo da Vinci reprèn aquesta base per a crear diverses rodes dentades que en conjunt formen l'engranatge, un mecanisme per a generar moviments d'eines grans i complexes, la qual cosa després dirien màquines.
 • Màquina de vapor

  Màquina de vapor
  Màquina de vapor. El que es convertiria en un dels invents més importants de la història, va fer la seva aparició l'any 1698. Va ser essencial per al desenvolupament de la Revolució Industrial a les fàbriques per al moviment de les màquines, permetent una producció molt més ràpida. L'any 1769, James Watt va patentar la màquina de vapor com a tal encara que prèviament ja s'havien fet alguns desenvolupaments.
 • La dinamo

  La dinamo
  Una dinamo és una màquina que transforma l'energia mecànica en elèctrica i viceversa, generant un corrent continu. Es considera un mitjà exterior, igual que les piles i bateries químiques. Són emprades per a elevar la potència de les càrregues, obtenint un circuit tancat, que és l'única manera d'obtenir un corrent elèctric permanent. Les dinamos necessiten sobre elles un treball mecànic perquè puguin generar electricitat.
 • El telèfon

  El telèfon
  La possibilitat de comunicar-se a distància va canviar les relacions personals, socials, comercials i de tot àmbit dels éssers humans. Va ser concebut per un dels grans inventors famosos: Alexander Graham Bell. I la primera conversa es va produir el 10 de març de 1876.
 • La bombeta

  La bombeta
  La bombeta. Thomas Edison i Josephn Swan, dos inventors famosos provinents dels Estats Units i Anglaterra respectivament, van patentar el 1879 i 1880 la primera bombeta. La seva comercialització va suposar un abans i després per a la societat. Amb l'aparició de la bombeta elèctrica, les hores d'activitat humana s'han estès quantitativament. L'eficiència energètica és un pas per fer un planeta més sostenible. Per això, és important seguir alguns consells per estalviar energia.
 • Teler

  Teler
  el teler és una de les màquines més antigues que es coneixen [cal citació] i ha perdurat fins als nostres dies gairebé amb el mateix format. En una estructura de pals, en què es va teixint la tela, utilitzant la llana d'ovella, cotó, seda o també la llana de camell, guanac, llama, alpaca o vicunya. El teler es compon de diferents peces que serveixen per aguantar, durant el procés de tissatge, un conjunt de fils, anomenats ordit.
 • L'avió

  L'avió
  En 1903, els germans Wright van complir un dels somnis de l'ésser humà: volar. Però més enllà d'aconseguir una quimera, van aconseguir crear una forma de transport més ràpida capaç d'unir distàncies que, fins a aquest moment, eren massa llunyanes. Des de llavors, la indústria aeronàutica s'ha anat desenvolupant amb rapidesa. Els seus usos passen del transport de persones i mercaderies a altres fins com el bèl·lic.
 • Internet

  Internet
  Neix en els anys seixanta del segle passat als Estats Units, quan es crea una xarxa exclusivament militar per a, en cas d'atac soviètic, tenir accés a informació des de qualsevol lloc de país. Ja en els anys vuitanta, Tim Berners-Lee i científics de la MIT, creen l'HTTP i, després, el World Wide Web. Aquesta acaba convertint-se en la infraestructura essencial de l'era digital.