15 invents

 • 3500 BCE

  roda

  roda
  S'utilitzava per realitzar transports tres-cents anys després de la introducció del torn d'alfarería. La roda de fusta més antiga trobada fins ara prové de Ljubljana, Eslovènia.
 • 3000 BCE

  Taula

  Taula
  Els orígens de les primeres taules es van crear fa més de 3000 a.c., a Egipte. Els faraons van inventar un objecte similar a la taula, d'aquells temps. L'utilitzaven sobretot per arrapengarse o per a alimentar-se. Des d'aquest moment, la taula és el moble més utilitzat i més comú.
 • 10 BCE

  pólvora

  pólvora
  Va ser creada al segle X i va tenir un primer ús bèl·lic, cosa que va canviar la forma de combatre les guerres. Després, es va aplicar a feines com la mineria, per a la qual va ser essencial.
 • 1 BCE

  fuego

  fuego
  Homo erectus va aprendre a fer i controlar el foc. Gràcies al foc, l'home es va poder escalfar, generar llum, cuinar, fabricar petits estris i fins i tot defensar-se. Utilitzaven al foc com a armes per als animals, ja que l'ajudava a la supervivència.
 • Maquina de vapor

  Maquina de vapor
  És un transport. Es dels invents més importants de la història, es va inventar el 1698. Va ser essencial per al desenvolupament de la Revolució Industrial a les fàbriques per al moviment de les màquines. Va ser essencial per al desenvolupament de la Revolució Industrial a les fàbriques per al moviment de les màquines, permetent una producció molt més ràpida.
 • Sabó

  Sabó
  En 1783 va sorgir un accident del químic suís Carl Wilhelm Scheele, la reacció que s'usa en l'actualitat per a produir sabó. L'oli d'oliva, bullit amb l'òxid de plom, dona una substància coneguda com a glicerina.
 • El formigó

  El formigó
  Combinació de pedres, sorra i ciment fluid que en endurir-se resulta molt resistent. Després del seu descobriment, es va convertir ràpidament en l'element essencial per a la construcció d'edificis. El formigó té un alt poder contaminant sobre l'atmosfera?
 • Telèfon

  Telèfon
  La possibilitat de comunicar-se a distància va canviar les relacions personals, socials, comercials i de tot àmbit dels éssers humans. El que va crear el primer telèfon va ser un dels grans inventors famosos: Alexander Graham Bell. I la primera conversa es va produir el 10 de març de 1876.
 • maquina d'escriure

  maquina d'escriure
  La màquina d'escriure és un aparell mecànic, electromecànic o electrònic amb un conjunt de tecles que en ser pressionades imprimeixen caràcters en un paper, la va inventar Christopher Latham Sholes, editor, periodista, inventor i polític estatunidenc. Juntament amb dos amics també inventors, Carlos Glidden i Samuel W. Soule, Sholes.
 • Bombeta

  Bombeta
  Thomas Edison i Josephn Swan, dos inventors famosos provinents dels Estats Units i Anglaterra. Van crear la primera bombeta en 1879 i 1880 aquest invent va suposar un abans i després per a la societat. L'eficiència energètica és un pas per a construir un planeta més sostenible.
 • Motor de combustió

  Motor de combustió
  El motor de vapor va ser essencial, tant com la seva eliminació quan es va crear aquest motor que converteix l'aire i el combustible en energia.
 • aspiradora

  aspiradora
  En 1901 es va crear la primera aspiradora. Ideada per l'enginyer anglès Hubert Cecil Booth, Puffing Billy era una enorme màquina, amb un motor elèctric, que aspirava els pols. També va crear una aspiradora que va anomenà Trolleyvack que funcionava amb un motor més petit, després Booth va crear una empresa de neteja. La seva primera tasca important va ser netejar la catifa de l'Abadia de Westminster.
 • Avió

  Avió
  Els germans Wright van complir un dels somnis de l'ésser humà: volar. Van aconseguir crear una forma de transport més ràpida capaç d'unir distàncies que, fins a aquest moment, eren massa lluny. Des de llavors, la indústria aeronàutica s'ha anat desenvolupant amb rapidesa. Avui en dia, es considera que l'avió és no sols un dels invents tecnològics més importants de la història sinó també la creació més influent en el camp de la mobilitat i el transport després de la roda.
 • Telefèric

  Telefèric
  Aquest és un dels invents espanyols més importants. El 1907, Torres Quevedo va erigir el primer telefèric apte per al transport públic de persones, a la Muntanya Ulía (Sant Sebastià). Després de l'èxit d'aquest invent, el telefèric es va exportar fora de les fronteres espanyoles. Per exemple, el transbordador aeri de les cascades del Niàgara està inspirat pel que va crear Torres Quevedo.
 • Ordinador

  Ordinador
  Charles Babbage va inventar l'ordinador al segle XIX. I el 1936 va ser Alan Turing qui va formalitzar els conceptes d'algorisme i va crear la famosa màquina de Turing. Tots dos van ser essencials per a la creació de l'ordinador modern, que va néixer el 1938 de mans de l'alemany Konrad Zuse.