2015929113310 2

WALT DISNEY

 • Naixement

  Naixement
  Walt Disney va nèixer a Chigago, EEUU.
 • Primers anys

  Primers anys
  Fill d'un granger. El seu pare, Elias Disney, d'avantpassats irlandesos, havia arribat als Estats Units des de Canadà i s'havia instal·lat a Chicago el 1888 poc després de contraure matrimoni amb la mestra d'escola Flora Call, natural d'Ohio, d'avantpassats alemanys. Walt és el quart dels cinc fills de el matrimoni. El 1906, la família es va traslladar a una granja a les rodalies de Marceline, Missouri. Passava la major part de el temps jugant i dibuixant, neix la seva afició pels trens.
 • Els dificils començaments

  Els dificils començaments
  Quan el pare va emmalaltir, va estar obligat a vendre la granja i a traslladar-se a Kansas City, Missouri, on va trobar una feina com a repartidor de diaris, tasca en la qual Roy i Walt l'ajudaven. Walt, que ocasionalment guanyava alguns diners venent les seves caricatures, es va matricular a l'Institut d'Art de Kansas City, on va aprendre les primeres nocions sobre la tècnica de l'dibuix.
 • 1r Guerra Mundial

  1r Guerra Mundial
  Walt a la 1 Guerra Mundial, amb 16 anys, va falsficar la partida de naixament, i va anar com a soldat de la creu roja
 • Inicis amb els dibuixos

  Inicis amb els dibuixos
  Un cop Llicenciat, és va anar a viure amb su Germà Roy a Kansas City, on va buscar ocupació com a dibuixant. El su somni era convertir-se en un artista de l'Kansas City Star, el diari que havia repartit en su infància, però online trobat feina com a aprenent en una agència de publicitat, l'Estudi d'Art Comercial Pesmen-Rubin.
 • Hollywood

  Hollywood
  Disney va creure que amb la seva experiència amb la càmera obtindria treball de director, però cap estudi va voler comptar amb els seus serveis, va decidir tornar a muntar la seva pròpia empresa amb el seu germà Roy com a soci. Disney Brothers Studio signar el seu primer contracte important, però encara insuficient per fer front a les seves dificultats financeres.
 • Familia

  Familia
  Disney es va casar amb Lillian Bounds, i va tenir dos filles: Diane Marie 18 de desembre de 1933 i una adoptada, Sharon Mae al 1936
 • Walt Disney Studios

  Walt Disney Studios
  A la primavera de 1926, i després d'haver hagut de canviar de local perquè la companyia creixia, els dos germans van canviar el nom de la seva empresa, que va passar a anomenar-se Walt Disney Studio. Però l'estudi va patir un important revés quan el seu principal client es va quedar amb els drets de l'conill Oswald, un personatge creat per Disney que havia protagonitzat diversos curtmetratges.
 • Mickey Mouse

  Mickey Mouse
  A l'octubre de 1928, quan Disney buscava distribuïdor per a les dues pel·lícules que s'havia produït amb Mickey Mouse com a protagonista, es va projectar el primer film de cinema sonor. Avançant-se a altres productors que van creure passatgera aquella innovació, Walt es va afanyar a incorporar el so a una tercera pel·lícula de Mickey, Willie al vaixell de vapor (1928). Bon imitador de veus i accents.
 • Period: to

  Familia Disney

 • Minnie

  Minnie
  És la companya del Ratolí Mickey, un personatge de Walt Disney i Ub Iwerks. És l’eterna parella de Mickey Mouse creats tots dos el 1928 i juntament amb ell va debutar en Plane Crazy, el 15 de maig de 1928 tot i que va aconseguir l’èxit junt amb Mickey al tercer capítol “Steamboat Willie”.
 • Pluto

  Pluto
  És un gos de dibuixos animats creat per la companyia Walt Disney en 1930 com a mascota de Mickey Mouse.
 • Goofy

  Goofy
  És un gos antropomòrfic de dibuixos animats creat el 1932 per a Walt Disney Productions per Frank Webb i desenvolupat per Art Babbitt com a company del ratolí Mickey.
 • Premis seguits

  Premis seguits
  1934 - Los tres cerditos (1933)
  1935 - La tortuga y la liebre (1934)
  1936 - Tres gatitos huérfanos (1935)
  1937 - El primo campestre (1936)
  1938 - El viejo molino (1937)
  1939 - El toro Ferdinando (1938)
  1940 - El patito feo (1939)
 • Utilització del color

  Utilització del color
  Curts realitzats en technicolor, els diversos curtmetratges que componien aquesta producció van significar en la seva època un experiment sobre l'ús expressiu del color. Va estrenar la simfonia ximple que anava a tenir un èxit inesperat: Els tres porquets. La cançó Qui té por de el llop ferotge? es va convertir en un cant d'esperança per a milions de nord-americans que intentaven no ser devorats en la vida real per la Gran Depressió.
 • Pato Donald

  Pato Donald
  És un dels personatges de ficció més coneguts de The Walt Disney Company, tant en animació com en còmics. Donald és un ànec blanc antropomòrfic amb el bec, els braços i les potes ataronjades.
 • Blancaneus i els set nans

  Blancaneus i els set nans
  És una pel·lícula musical animada estatunidenca de 1937, dirigida per David Hand i produïda per Walt Disney. Es tracta del primer llargmetratge sonor i en colors de dibuixos animats de la història del cinema.
 • Daisy

  Daisy
  És un personatge de ficció dels estudis Walt Disney creat el 1940. És un ànec blanc femella antropomòrfic, promesa de l'Ànec Donald, creada per Carl Barks.
 • Bambi

  Bambi
  Una de les pel·licules mésws importants de Walt disney.
 • Primer Disneyland

  Primer Disneyland
  El primer Disneyland va ser a Anaheim, California. Amb 34 ha
 • Ultima pel·licula amb Walt Disney viu (Marry Poppins).

  Ultima pel·licula amb Walt Disney viu (Marry Poppins).
  És una pel·lícula musical estatunidenca de 1964, dirigida per Robert Stevenson i produïda per Walt Disney, amb cançons dels germans Sherman.
 • Mort

  Mort
  Va morir a Burbank, Estats Units
  Causa de la mort: Insuficiencia circulatoria y càncer de pulmó