Georges méliès 09

Evolució del cine i el genero fantàstic.

 • Creació del Traumatrop

  Creació del Traumatrop
  Consisteix en un disc amb un dibuix en cada cara i dos fils per banda, que en girar, causa un efecte que en l'ull humà crea una simple imatge fusionada, gràcies al moviment i la percepció.
 • Creació del fenaquitoscopi

  Creació del fenaquitoscopi
  Es basa en un disc amb orificis i un dibuix amb moviment, que al fer girar el disc davant un mirall mirant pels orificis es veia el moviment que creava la imatge.
 • Creació del Zoótrop

  Creació del Zoótrop
  Inspirat en el fenatoscopi utilitzant la mateixa tècnica d'imatges seqüencials en moviment, però amb un suport diferent.
 • Creació del praxinoscopi

  Creació del praxinoscopi
  Evolució del zoòtrop, en el qual en comptes d'observar per un dels orificis, es mirava el moviment mitjançant uns miralls col·locat al centre del tambor cilíndric.
 • Sintetització del moviment en 12 fotogrames

  Sintetització del moviment en 12 fotogrames
  Entre els anys 1872 i 1878, Eadweard Muybridge, va col·locar 12 càmeres al llarg d'una pista fent una successió d'imatges seguides, on va aconseguir l'analitzis fotogràfic del moviment, descomponent el moviment del galop d'un cavall.
 • Naixement del cinema d'animació.

  Naixement del cinema d'animació.
  Es presenta en el museu de cera de París les pantomimes lluminoses de pel·lícules de dibuixos animats (10-15 minuts).
 • Creació del Mutoscopi

 • Creació del cinema

  Creació del cinema
  Aquest dia és considerat el principi del cinema, dia en el que els germans Lumière van fer una projecció de la gravació d'una acció casual com és la sortida de la gent de la fabrica, la demolició d'un mur o l'arribada d'un tren, imatge que impactava molt i la gent se sobresaltava en veure.
 • George Méliès

  George Méliès
  Amb l'aparició del cinema, George Mélies va desenvolupar les seves hitóries, narracions i espectacles. El tema principal de les seves produccións és la fantasia, que conecta amb el seu origen com a il·lusionista.
 • Creació del primer estudi cinematogràfic

 • Nosferatu

  Nosferatu
  Una de les primeres pel·lícules del genero fantàstic. És un film en blanc i negre, muda i caracteritzada principalment pel seu gran contrast i joc amb les ombres.
 • Primer llargmetratge sonor

 • King Kong

  King Kong
  Pel·lícula d’aventura fantàstica dirigida per M.C.Cooper i E.B. Schoedsack. Tracta del descobriment d’un goril·la gegant en una illa prehistòrica perduda, la seva captura i exposició a la civilització en contra de la seva voluntat. Té escenes molt reconegudes i reproduïdes per altres pel·lícules fent referencia a aquest film. És un dels personatges més coneguts de la història del cinema.
 • La feria de las vanidades, primera pel·lícula amb Technicolor.

 • El Mago de Oz

  El Mago de Oz
  Pel·lícula musical fantàstica, basada de la novel·la "El maravilloso mago de Oz" de L. Frank Baum i produïda per la Metro-Goldwyn-Mayer. Una nena passa una serie d’aventures en una terra plena de màgia i personatges fantàstics.
 • Primeres emissions en color

 • Godzilla

  Godzilla
  És un monstre Japonès fictici, que ha protagonitzat nombroses pel·lícules i és un dels personatges més coneguts mundialment, és la referència més popular de la cultura japonesa al segle XX. El primer cop que va aparèixer va ser el 1954 en un film produït per l’estudi Toho.
 • Star Wars

  Star Wars
  Concebuda pel guionista, director i productor de cine George Lucas. Va redefinir la ciència ficció i fantàstica, gràcies als efectes especials i al seu enfoc del públic al qual anava dirigit, cridant
  l’atenció de l’audiència jove. Està considerada un fenomen de la cultura popular, i té una gran influencia en el cinema posterior. Guanyadora de 6 premis Oscar (direcció, vestuari, muntatge, banda sonora, so, efectes visuals).
 • La historia interminable

  La historia interminable
  Dirigida per Wolfgang Petersen, amb un guió basat en la novel·la homònima de Michael Ende. Té dues seqüeles, creant amb això una trilogia, però no han tingut èxit en comparació a aquesta part principal de la història. Sense dubte en la pel·lícula té una gran importància els seus efectes especials, que per la època encara no es feien amb ordinador, sinó que amb maquetes. Tenía una gran complexitat aquests efectes especials i maquetes, ja que tenia gran feina.
 • Labyrinth

  Labyrinth
  Dirigida per Jim Henson. La gran majoria dels seus “actors” són titelles, i com a actor principal, David Bowie, el qual també va fer part de la banda sonora de la pel·lícula. Uns vestuaris i maquillatges extravagants i uns personatges fantàstics caracteritzen la imatge del film.
 • ¿Quién engañó a Roger Rabbit?

  ¿Quién engañó a Roger Rabbit?
  Dirigida per Robert Zemeckis. Considerada una pel·lícula fantàstica amb temàtica policíaca, que no estava del tot dirigida a nens o adults. La característica principal de la pel·lícula és la combinació de personatges reals amb dibuixos animats. Està considerada l’inici de la nova època de l’animació (ja que anteriorment s’havia perdut força i quedat mediocre). Guanyadora de quatre premis Òscar (efectes especials, so, muntatge i especial per l’animació, direcció i creació de personatges).
 • Drácula, de Bram Stoker

  Drácula, de Bram Stoker
  Dirigida per Francis Ford Coppola, basada en la novel·la homònima de Bram Stoker, Dracula.
  Guanyadora de tres Oscar l’any 1992 (vestuari, maquillatge i so). Com a menció principal d’aquesta pel·lícula, agafa com a referent una de les principals pel·lícules de la fantasia, Nosferatum. Mitjançant el joc de les ombres i el clar obscur.
 • Comença la saga Harry Potter .

  Comença la saga Harry Potter .
  Formada per 8 pel·lícules, amb una història continuada on la màgia, els personatges i unes vivències fantàstiques tenen tot el poder i la narració de la història. Va tindre una gran acceptació creant-se així en una gran font d'ingressos. És una pel·lícula fantàstica amb molta qualitat d'efectes especials, tècnica gràfica i audiovisual donant així tanta acceptació pel públic.
 • Avatar

  Avatar
  Pel·lícula escrita, produïda i dirigida per James Cameron. Està considerada una pel·lícula amb un gran tractament dels efectes especials creant una revolució de la tecnologia del cinema, amb el 3D a les sales cinematogràfiques.