Cinema

Història del cinema

By ivaires
 • 2016 BCE

  Julieta

  Julieta
  És un film dramàtic dirigit per Pedro Almodóvar
 • 1997 BCE

  Abre los ojos

  Abre los ojos
  Aquesta és la segona pel·lícula del director Alejandro Amenábar i es tracta d'un drama psicològic. És una història d'amor i de bellesa barrejada amb surrealisme.
 • 1993 BCE

  Jurassic Park

  Jurassic Park
  És una pel·lícula estatunidenca dirigida per Steven Spielberg. S'ha convertit en una pel·lícula amb més èxits de tots els temps i és la desena pel·lícula amb més guanys de la història, guanyadora de tres premis Oscar.
 • 1993 BCE

  La lista de schindler

  La lista de schindler
  És una pel·lícula estatunidenca dirigida per Steven Spielberg. La pel·lícula va guanyar set premis Oscar, inclòs el de millor pel·lícula, el de millor director i el de millor banda sonora. També va guanyar 7 Premis BAFTA i 3 Globus d'Or.
 • 1988 BCE

  Mujeres al borde de un ataque de nervios

  Mujeres al borde de un ataque de nervios
  És una pel·lícula dramàtica de Pedro Almodóvar que va estar nominada a l'Oscar de la millor pel·lícula de parla no anglesa.
 • 1982 BCE

  Blade Runner

  Blade Runner
  És una pel·lícula estatunidenca dirigida per Ridley Scott. Es tracta d'una de les pel·lícules de ciència-ficció més importants de la història juntament amb Star Wars i Star Trek.
 • 1982 BCE

  ET

  ET
  E.T. és una pel·lícula de ciència ficció dirigida per Steven Spielberg guanyadora de 4 oscars (a la millor banda sonora, al millor so, a la millor edició de so i als millors efectes especials).
 • 1975 BCE

  Tiburón

  Tiburón
  És una pel·lícula estatunidenca de terror i suspens dirigida per Steven Spielberg. Tiburón va ser la producció més taquillera de la història abans de que s'estrenés Star Wars i va ser premiada per la seva banda sonora i muntatge.
 • 1969 BCE

  Retransmissió de l'arribada de l'home a la lluna

  Retransmissió de l'arribada de l'home a la lluna
  La senyal es va rebre a l'estació Honeysuckle Creek (Australia) i es van retransmitir els primers moments de l'arribada. Molta gent va pensar que tot allò era un muntatge.
 • 1968 BCE

  2001 una odisea en el espacio

  2001 una odisea en el espacio
  És una pel·lícula de ciència-ficció dirigida per Stanley Kubrick . D'aquesta pel·lícula cal destacar-ne el realisme científic, l'ús per primera vegada de molts efectes especials que van marcar un abans i un després en el gènere de ciència-ficció, una fotografia magnífica, una banda sonora memorable etc...
  Avui en dia la pel·lícula és reconeguda com una de les millors de la història, tant pel públic com per la crítica. Va ser nominada a quatre Oscars, i en va rebre un pels efectes visuals.
 • 1958 BCE

  Vértigo

  Vértigo
  És una pel·lícula estatunidenca d'Alfred Hitchcock, que combina suspens i ciència-ficció catastrofista. La pel·lícula inclou algunes innovacions molt formals com ara l'ús del zoom. Segons la crítica, és una de les millors pel·lícules del Hitchcock. El seu guió està basat en la novel·la D'entre els morts de Pierre Boileau i Thomas Narcejac. La pel·lícula va ser nomenada a dos Oscars: a la millor direcció artística i al millor so i va guanyar el premi National Film Registry.
 • 1946 BCE

  Gilda

  Gilda
  És una pel·lícula estatunidenca de gènere dramàtic i cinema negre dirigida per Charles Vidor. Auqest drama passional es va convertir en una icona de la història del cinema i va guanyar el premi National Film Registry.
 • 1941 BCE

  Ciudadano Kane

  Ciudadano Kane
  És una pel·lícula estatunidenca dirigida, produida, i protagonitzada per Orson Welles. És considerada com una obra mestra de la història del cine per la seva innovació en la música, la fotografía i l'estructura narrativa.
 • 1930 BCE

  El primer televisor

  El primer televisor
  El nom del primer televisor era "Baird Televisor" i va ser fet per Plessey a Anglaterra. Va ser el primer receptor de televisió venut al públic. 1000 d'aquests exemplars es van vendre per aproximadament 26 lliures, la qual cosa, en aquell moment,era una quantitat considerable de diners.
 • 1927 BCE

  Primer film sonor

  Primer film sonor
  El primer film sonor es titula "The Jazz Singer" dirigida pel director Alan Crosland.
 • 1925 BCE

  El acorazado Potemkin

  El acorazado Potemkin
  El acorazado Potemkin és una pel·licula muda de l'any 1925 dirigida per Serguéi M.Einsenstein. El acorazado Potemkin està considerada com una de les millors pel·lícules de la història del cinema, una de les més estudiades en les escoles de cinema per la seva tècnica de muntatge i una de les més influents de tots els temps
 • 1902 BCE

  Viatge a la lluna

  Viatge a la lluna
  El viatge a la lluna és una pel·lícula francesa en blanc i negre i muda de ciència ficció dirigida per George Mèlies. És considerada una de les millors creacions cinematogràfiques d'aquest director.
 • 1895 BCE

  El primer film

  El primer film
  La primera pel·licula de la història va ser creada pels germans Lumiére i es titula L'arribada del tren a l'estació. Es diu que el dia de l'estrena a un cafè de París tothom es va aixecar de la seva cadira horroritzat en el moment que el tren s'aproxima a la pantalla perquè creien que els esclafaria.
 • 1823 BCE

  La primera fotografia

  La primera fotografia
  La primera foto la va fer Joseph Nicéphore Niépce, un inventor, fotògraf i físic francés. Per fer-la va fer servir la heliografia, inventada també per ell. Consisteix en betum com a capa sobre vidre o metall la qual s'endureix depenent de la llum i després es renta amb oli essencial d'espígol.
 • Els germans lumière

  Els germans lumière
  Van ser uns físics, inventors i treballadors industrials francesos coneguts per inventar el cinematògraf per tant podriem dir que són els inventors del cinema tal i com el coneixem avui dia.
 • Charles Chaplin

  Charles Chaplin
  Charles Spencer Chaplin més conegut com Charles Chaplin va ser un actor, compositor, productor i director de cinema i és considerat com un dels millors mims i pallassos de la hstòria.
 • Buster Keaton

  Buster Keaton
  Joseph Francis Keaton més conegut com Buster Keaton va ser un gran actor, guionista i director estatunidec de cinema mut còmic i es caracteritzava per la seva mímica corporal i la seva cara inexpresiva.
 • Eisenstein

  Eisenstein
  Sergei Eisenstein va ser un director de cinema rus. La seva pel·lícula El acorazado Potemkin va donar a conèixer el seu nom a tot el món, i és possiblement una de les pel·lícules sobre la que més s'ha escrit en tota la història del cinema.
 • Hitchcock

  Hitchcock
  Alfred Hitchcock va ser un director de cinema britànic i és considerat el millor en aquest àmbit. El que no és d'esxtranyar tenint en comte les sebes obres més importants: Psicosis, Vertigen, Perseguido por la muerte, Los pájaros etc...
 • Rita Hayworth

  Rita Hayworth
  Margarita Carmen Cansino era el nom real de la famosa estrella de cinema Rita Hayworth protagonista de la pel·lícula "Gilda".
 • Marlon Brando

  Marlon Brando
  Va ser un actor estatunidenc guanyador de dos globus d'Or i dos Oscars i considerat el major exponent del Method Acting.
 • Marilyn Monroe

  Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe va ser una actriu estatunidenca, que es va convertir en un mite de l'erotisme gràcies a la seva sensualitat, va ser un dels sexsymbols més importants del segle XX i una icona pop.
 • Stanley Kubrick

  Stanley Kubrick
  Va ser un famós i controvertit director, productor i guionista de cinema estatunidenc que va destacar pel seu perfeccionisme tècnic. Va ser premiat amb un Oscar i catorze nominacions en els seus 44 anys de carrera i va crear peces mestre com: 2001 una odisea en el espacio, El resplandor o La naranja mecánica.
 • Ennio Morricone

  Ennio Morricone
  Ennio Morricone és un compositor italià de música de cinema. Ennio ha composat unes 300 bandes sonores al llarg de 50 anys. Unes de les més importants són les BSO de les següents pel·lícules: El bueno, el feo y el malo, Malditos Bastardos, Los intocables de Elliot Ness etc...
 • Clint Eastwood

  Clint Eastwood
  És un actor, director i productor de cinema estatunidenc guanyador de 4 oscars dos al millor director i dos més a la millor pel·lícula conegut principalment pels seus westerns com la pel·lícula "El bueno, el feo i el malo". Actualment té 86 anys
 • James Dean

  James Dean
  Va ser un actor de cinema estatuniden. Gràcies a només tres pel·lícules on hi interpretava personatges simbolitzatnts va aconseguir convertir-se en l'ídol d'una generació.
 • John Williams

  John Williams
  És indiscutiblement el compositor de cinema més popular i conegut de tots els temps ha guanyat 5 Oscars i ha estat nominat 48 vegades. Ha creat les BSO d'algunes pel·lícules com: Jurassic Park, Indiana Jones, E.T, Superman, Star Wars, Harry Potter, Tiburon etc...
 • Ridley Scott

  Ridley Scott
  És un director de cinema anglès. Ha estat nominat en tres ocasions als premis Oscar a la millor direcció. Al gener de 2003 va ser nomenat cavaller per la reina Isabel II. Ridley Scott a fet pel·lícules com: Alien, Gladiator, Thelma i Louise, American Gangster etc...
 • George Lucas

  George Lucas
  George Lucas és un director, productor i guionista estatunidenc conegut majoritariament per haver estat creador de Star Wars i Indiana Jones.
 • Steven Spielberg

  Steven Spielberg
  És un director, guionista i productor de cinema estatunidenc. Spielberg va guanyar l'Oscar al millor director el 1993 per La llista de Schindler i el 1998 per Salvar el soldat Ryan. Tres pel·lícules de Spielberg, Jaws (1975), ET, l'extraterrestre (1982), i Jurassic Park (1993), van batre rècords de taquilla, convertint-se en la pel·lícula amb més recaptació fins al moment.
 • Meryl Streep

  Meryl Streep
  És una actriu estatunidenca guanyadora de tres Oscars a la millor actriu.
 • Pedro Almodóvar

  Pedro Almodóvar
  És un director de cinema i guionista espanyol que ha fet obres com: Todo sobre mi madre, Julieta, Mujeres al borde de un ataque de nervios, Hable con ella etc...
 • Tom Hanks

  Tom Hanks
  És un actor i productor de cinema estatunidenc considerat un dels més talentosos del cinema. Tom és guanyador de dos Oscars al millor actor.
 • Johnny Depp

  Johnny Depp
  És un actor estatunidenc protagonista de pel·lícules com: Eduardo manos tijeras, Charlie y la fábrica de chocolate, Piratas del Caribe entre d'altres...
 • El padrino

  El padrino
  És una pel·lícula estatunidenca dirigida per Francis Ford Coppola. És una de les produccions més aclamades i apreciades de la cinematografia nord-americana i mundial, considerada per la majoria de la crítica i un gran sector del públic com un dels millors films de tots els temps i la millor pel·lícula de Francis Ford Coppola. Va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula i 5 globus d'or.
 • Alejandro Amenábar

  Alejandro Amenábar
  És un director, compositor, guionista i actor de mare espanyola i pare xilè guanyador d'un Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per "Mar Adentro" i algunes de les seves obres són: Regression, The Others, Abre los ojos etc...
 • STAR WARS

  STAR WARS
  Star Wars és una saga de pel·lícules de gènere ópera espacial épica fetes per George Lucas. Aquesta pel·licula es va convertir en un fenomen de la cultura popular a nivell mundial i la seva influència ha estat reconeguda per nombrosos cineastes.
 • Retransmissió de l'atemptat de les torres bessones

  Retransmissió de l'atemptat de les torres bessones
  El dia 11 de septembre de 2001 va ocòrrer l'atemptat de les torres bessones, el mateix dia va ser transmès pels mitjans de comunicació.