Wlatdisney1

Walt Disney

By annagi
 • Naixement

  Naixement
  Va néixer el 5/12/1901 a Chicago, Illinois
  Els seus pares, Elias Disney i Flora Call, s'avien instalat a Chicago al 1888 i Walt va ser el quart dels cinc fills de la família.
 • Mudança a Marceline.

  Mudança a Marceline.
  La familia es va instalar a Marceline, Misuri fugint de la criminalitat de Chicago.
 • Uns anys a Kansas

  Uns anys a Kansas
  El 1909, Elias Disney va caure sobtadament malalt de febre tifoide, i aixó va fer que es veies imposibles de continuar treballant a la granja. I van haver de mudarse a Kansas City.
  Allà Walt va anar a la escola, peró no era un bon estudiant ja que ayudaba al seu pare a repartir diaris per la empresa a ala que treballaba.
 • Iwerks-Disney Commercial Artists

  Iwerks-Disney Commercial Artists
  Van fundar la companyia Iwerks-Disney Commercial Artists, pero per desgracia no vantenir molts clients, i van haver d'abandonar.
 • Laugh-O-Gram Films, Inc.

  Laugh-O-Gram Films, Inc.
  Després d'uns anys d'experiencia en el sector, va crear la empresa Laugh-O-Gram Films, Inc; la cual estaba dedicada a crear costometratges basats en comptes d'hades populars.
 • Hollywood

  Hollywood
  Desesperats, i sense diners, Disney es va traslladar a Hollywood.
 • El seu últim curt

  El seu últim curt
  Després de crear el seu últim curt, la barreja d'acció real i animació Alice's Wonderland, a la empresa, van dir que estaben en fallida i que tancaben l'empresa.
 • Universal

  Universal
  Van instal·lar l'estudi en un garatge convertit i, després de cinc anys, van crear una curta animació "Alice in Cartoonland" i "Oswald the Rabbit", que va ser retirat per Universal.
 • Vida privada

  Vida privada
  El 1925, Disney va contractar a una jove anomenada Lillian Bounds per a entintar i pintar el cel·luloide. Es va casar amb ella el 15 de juliol de 1925. Lilian va donar a llum a una filla, Diane Marie Disney, el 1933. Sense possibilitats de tenir més fills, els Disney van adoptar a una segona filla, Sharon Mae Disney, el 1936.
 • Nous interesos

  Nous interesos
  Les noves pel·lícules, anomenades «Comèdies d'Alicia» (Alice Comedies), van tenir força èxit. Pel temps el centre d'atenció eren més els personatges animats, en particular un gat anomenat Julius, que recordava al gat Fèlix.
 • Nova idea

  Nova idea
  Al capdavall, tenia la idea d'un ratolí. Al principi, va cridar al ratolí Mortimer, i eventualment el seu nom va ser canviat a Mickey Mouse.
 • Technicolor

  Technicolor
  Intrigat per l'animació i la música, Walt va produir una sèrie anomenada Silly Symphony, la primera de la sèrie. El 1932 Walt va descobrir Technicolor i va treballar amb ell en nous projectes.
 • Blancaneus i els set nans

  Blancaneus i els set nans
  Blancaneus, el primer llargmetratge animat de llengua anglesa, i el primer a utilitzar el Technicolor, va ser distribuït al febrer de 1938 per RKO. Va ser la pel·lícula amb més èxit de taquilla de 1938, i va obtenir uns ingressos de 8 milions de dòlars (equivalents a uns 98 milions actuals) en la seva estrena.
 • Disneyland

  Disneyland
  Ja des dels anys 1940, Disney tenia la idea de construir un parc d'atraccions perquè els seus empleats i les seves famílies poguessin divertir en el seu temps lliure. Amb el temps, aquest projecte més aviat modest aniria creixent fins a convertir-se en Disneyland.
 • Mary Popins

  Mary Popins
  El 1964 es va estrenar la pel·lícula Mary Poppins, que combinava animació i acció real, i va ser un altre dels grans èxits de la factoria Disney.
 • Llegenda Urbana

  Llegenda Urbana
  Durant anys es va gestar la llegenda urbana que Disney, pocs minuts abans de morir, havia estat criogenitzat. El seu cos suposadament havia estat introduït quan encara era viu en una càmera i congelat a baixes temperatures perquè quan la ciència avancés pogués ser ressuscitat i curar el seu pulmó malalt.
 • Mort

  Mort
  Va morir el 15/12/1966 a Burkbanc, California de càncer de pulmó.
 • Disneyland Tokyo

  Disneyland Tokyo
  És un dels dos parcs temàtics que hi ha al Tòquio Disney Resort. És el primer parc de Disney que va ser construït fora dels Estats Units i va ser obert el 15 d'abril de 1983. Aquest parc es troba situat a la ciutat de Urayasu de la prefectura de Chiba.
 • Pixar

  Pixar
  Al maig de 2006 The Walt Disney Company va adquirir els estudis d'animació Pixar, les pel·lícules, distribuïdes per Disney, havien aconseguit en anys anteriors un èxit més gran que les produïdes per Walt Disney Pictures.
 • 21st Century Fox i 20th Century Fox

  21st Century Fox i 20th Century Fox
  Disney adquireix 21st Century Fox i 20th Century Fox per la xifra de 52 400 milions de dòlars, a causa de que la compra inclou les franquícies d'Avatar, Alien, la saga completa de Star Wars, Titanic, El planeta dels simis, els 4 Fantàstics, X-Men i Deadpool, els quals abans eren de Marvel, però en un moment Marvel gairebé estava en fallida, per la qual cosa li va vendre els drets a Fox de alguns superherois. Després d'això Disney va comprar Marvel.