Txarango

Txarango

By moliva
 • Inici

  Inici
  Txarango és un grup de música català format a Barcelona el 2010 per components originaris del Ripollès, de Ripoll i
  Sant Joan de les Abadesses.
 • Alegria i revolta! Música per canviar el món.

  Alegria i revolta! Música per canviar el món.
  L’hivern del 2010, després de gravar una petita maqueta de dues cançons “Vola” i “Nits amb Txarango”, les caravanes del grup pugen per primera vegada als escenaris i estrenen la gira “Welcome to Clownia” que els portarà a recórrer els festivals més importants de Catalunya i Espanya.
 • el seu primer treball "Benvinguts al llarg viatge"

  el seu primer treball "Benvinguts al llarg viatge"
  L’any 2012 publiquen el primer treball “Benvinguts al llarg viatge” i es consoliden ràpidament com a una de les bandes de referència del panorama musical català. Aplegant el reconeixement del públic i la crítica i recollint incomptables guardons al llarg de les dues gires internacionals que acompanyen el disc “Benvinguts al llarg viatge 2012” i “Music and Revolution Tour 2013”.
 • Som persones - Disc de la marató

  Som persones - Disc de la marató
  Durant la tardor del 2012 enregistren el tema inèdit “Som Persones” per recaptar diners en la lluita contra el cáncer a través del disc solidari de La Marató de TV3.
 • Espectacle solidari amb Circ-Cric

  Espectacle solidari amb Circ-Cric
  A la tardor del 2013 uneixen les forces amb el Circ Cric i creen l’espectacle solidari “S’enlaira” que aconsegueix finançar una expedició de l’ONG Pallassos Sense Fronteres als camps de refugiats del Líban.
 • Mundo Nikosia

  Mundo Nikosia
  A principis del 2013 sumen forces amb Ràdio Nikosia (Ràdio Barcelonina realitzada per persones diagnosticades amb problemes de salut mental) i, juntament amb molts altres artistes com Manu Chao o Che sudaka, editen el disc “Mundo Nikosia” que pretén finançar i mantenir viva la mateixa ràdio.
 • el segon treball "Som riu"

  el segon treball "Som riu"
  L’any 2014 Txarango publica “Som Riu”, el segon treball del grup, i s’estrenen com a programadors culturals amb la creació del “Clownia Festival”. Un festival de música, circ i teatre que neix per portar a la seva terra natal totes aquelles experiències artístiques que els acompanyen al llarg de les gires i que, de la mateixa manera que el grup, pretén ser una eina més per a proposar nous horitzons i defensar la música i la cultura com a eines bàsiques per a la transformació social.
 • Premis Enderrock 2015

  Premis Enderrock 2015
  La discogràfica Discmedi ha entregat a Txarango dos Discs d’Or assolits pels seus àlbums ‘Som Riu’ (2014) i ‘Benvinguts al llarg viatge’ (2012), que han superat respectivament les 20.000 còpies venudes. Malgrat els dos anys que separen la publicació d’un i altre disc, els dos han assolit aquestes xifres de vendes recentment.
 • El cor de la terra

  El cor de la terra
  El 2017 publiquen "El cor de la terra", el tercer treball de Txarango. Unes lletres que descriuen sonorament allò que el grup del Ripollès ha viscut l'últim any en el seu llarg viatge arreu del món.
 • Agafant l'horitzó

  Agafant l'horitzó
  Agafant l'horitzó és una cançó publicada el 3 de setembre de 2017, on participen també altres cantants com Gemma Humet, Les Kol·lontai, Aspencat, Ascensa Furore i Cesk Freixas, creada en senyal de suport al referèndum sobre la independència de Catalunya.