Baixa

the Beatles

 • Inicis

  Els inicis de The Beatles arrenquen des de les primeres festes estudiantils i actuacions en salons parroquials i cerimònies familiars amb distintes formacions i noms com The Quarrymen. El grup es professionalitza quan embarquen cap a Hamburg John, Paul i George (els tres amb guitarres) més Stuart Stuclife al baix i Pete Best a la bateria. És a Hamburg on realment es puleix el grup en nits interminables tocant a tot volum en bars de mala mort.
 • Punt d’arrencada de la llegenda

  De tornada a Liverpool comencen a tocar regularment en The Cavern, un pub de ball amb música en viu diàriament. Aquest pub, avui demolit,
 • Primera produccio

  En una d’aquestes actuacions són vists per Brian Epstein, un comerciant que dirigia una botiga de discos, qui els aconsegueix una sessió amb George Martin, un productor de la EMI dedicat a buscar nous talents. En les audicions, Martin va decidir que no li agradava com tocava Pete Best, i la resta del grup va decidir donar-li l’esquena amb la condició de gravar el disc i van ficar a Ringo Starr.
 • Salt a la Fama

  es grava Love em do que obté un acceptable èxit i arriba al Top 20 de singles, el que els obre el camí per a iniciar una reeixida gira nacional. Ja en 1963, Please, please arriba al nombre 1 a Anglaterra i la fama de The Beatles comença a créixer desmesuradament.
 • Primer disc arrasador

  A mitjants de 1963 surt el seu primer LP Please, please que té un èxit arrasador i a partir d’aquí inicien una carrera imparable d’èxits.
 • La gira

  Amb la gira pels Estats Units, la seva fama ja es fa mundial i arriben a el màxim reconeixement quan la Reina d’Anglaterra els nomena Cavallers de l’Imperi (entre les protestes d’altres velles glòries) i quan són elegits per a inaugurar amb All you need is love el primer canal internacional de televisió.
 • The Beatles abandonen els concerts en viu

  No obstant això, esgotats per les gires, les presentacions, les intervencions públiques, els homenatges, etc., The Beatles abandonen els concerts en viu a partir de 1966 (les seves cançons també s’havien fet massa complexes per a ser interpretades en directe) i es dediquen a fer discos.
 • La baralla entre Lennon i McCartney

  les relacions entre Lennon i McCartney comencen a tibar-se per l’aparició de Yoko Ono o a les pretensions empresarials de McCartney i el seu entorn; segurament seria tot això i moltes més coses i, fonamentalment, al fet que a més de ser uns genis, haurien d’haver estat unes persones perfectes per a aguantar-se quinze anys sense barallar-se, sent tan distints com eren.
 • Desaparico del grup

  el grup deixa d’existir com a tal. Es grava la pel·lícula-documental Let it be i mentre es realitza el procés de producció i muntatge del LP i de la pel·lícula, graven un últim disc, Abbey road en el qual recullen les seves últimes cançons, temes inacabats i una espècie de mix de restes. Això és l’últim que fan. Quan surten el disc i la pel·lícula Let it be el 1970, el grup ja no existeix.
 • La mort de John Lennon

  El grup, per altra banda, mai es va tornar a reunir ni ho tornarà a fer per la tràgica mort de John Lennon, assassinat el 1980 a Nova York.