3039591w

PETS

 • QUAN NEIX EL GRUP

  QUAN NEIX EL GRUP
  Els Pets neixen la nit de Nadal de 1985 a Constantí, petit poble del Tarragonès on Lluís Gavaldà, veu i guitarra, Joan Reig, bateria i veu, i Falin Cáceres, baix, es reforcen ràpidament amb dues veus femenines, Les Llufes i comencen a tocar per la seva comarca davant un públic incondicional i bulliciós que gaudeix amb la frescor i l’humor del grup.
 • EL SEU PRIMER DISC

  EL SEU PRIMER DISC
  Després de estar quatre anys tocant per la seva comarca fan el seu primer disc 'Els Pets' (Discmedi 1989) amb el que donen a conèixer arreu del país la seva música, dotada d’un gran eclecticisme, i les seves lletres compromeses, provocadores i dotades d’un gran sentit de l’humor. I van tocant pel país durant uns anys.
 • CADA VEGADA MÉS EXIT

  CADA VEGADA MÉS EXIT
  L’èxit del primer disc es multiplica amb 'Calla i Balla' (Discmedi 1991), l’esperat segon disc del grup, i inici de la seva col•laboració amb el guitarrista i productor Marc Grau. Aquest disc, amb les seves 45.000 còpies venudes, no només dobla les vendes del primer, sinó que es situa entre els cinc discs més venuts del rock en català. A finals d’any editen una tirada limitada de tots els seus singles amb portades originals, 'Els Singles' (Discmedi 1991) que s’exahureix en una setmana.
 • MES ÉXIT ENCARA

  MES ÉXIT ENCARA
  L’any 1992 consoliden el seu èxit amb l’àlbum 'Fruits Sex' (Discmedi 1992) i apleguen més de 150.000 persones arreu del Països Catalans. A finals d’any assoleixen el seu segon “Èxit d’Or” i reben el guardó de grup més popular de l’any a Ràdio 4.
 • UNA SINTONIA I NOVES VERSIONS DE TEMES ANTICS

  UNA SINTONIA I NOVES VERSIONS DE TEMES ANTICS
  L’any 1993 componen la sintonia de la campanya d’estiu de TV3 'Munta-t’ho bé', i ho aprofiten per a enregistrar-la en un mini 'CD Cap de Setmana' (Discmedi 1993) amb noves versions de temes antics.
 • EL DISC CATALÁ MÉS VENUT DE L´ANY

  EL DISC CATALÁ MÉS VENUT DE L´ANY
  L’any 1994 veu l’aparició el seu quart àlbum 'Brut Natural' (Discmedi 1994) que esdevé el disc català més venut de l’any.
 • FAN LA GIRA CUA 95

  FAN LA GIRA CUA 95
  L’any 1995 i coincidint amb el desè aniversari del grup, Els Pets decideixen enregistrar 18 concerts de la gira “Gira Cua 95” de cara a treure el seu primer disc en directe. El resultat és 'Vine a la festa' (Discmedi 1995), un recull de les cançons més representatives del grup a més de quatre peces inèdites. A finals d'any resulten el millor grup en directe de l’any per la revista Enderrock, i queden primers en la deliberació dels premis “Èxits d’Or 95”.
 • BAT TOTS ELS RÈCORDS

  BAT TOTS ELS RÈCORDS
  El 1997 Els Pets enregistren i publiquen el seu setè treball 'Bondia' que bat tots els rècords de la carrera discogràfica del grup: es vénen més de 100.000 còpies, s'assolieix el Disc d’Or i es converteixen en l’àlbum no recopilatori més venut del rock en català. Com a conseqüència de tot això Els Pets esdevé el primer grup que reuneix en un mateix any els guardons de Millor Grup, Millor Disc, Millor Cançó (Bon dia) i Millor Concert (Vic) de la revista Enderrock.
 • MÉS PREMIS

  MÉS PREMIS
  El 1999 apareix 'Sol', que, seguint l’exitosa trajectòria del seu anterior treball, supera les 60.000 unitats venudes i proporciona a Els Pets el seu segon disc d’or consecutiu. A finals d’any reben un cop més els premis a millor grup, directe, disc i single per la revista Enderrock, i l’any següent, tot cel•lebrant els 15 anys de carrera reben el prestigiós premi Puigporret, atorgat per votació entre tots els crítics musicals del país.
 • EL PROCÉS DE MADURACIÓ

  EL PROCÉS DE MADURACIÓ
  El 2001 editen Respira, i donen un nou pas el procés de maduració que els ha col•locat al capdamunt de l’escena musical catalana. El grup torna a apostar per un estil propi que amb una senzillesa compositiva, aconsegueix un cop més destil•lar cançons amb majúscules, de bon envellir i amb pòsit,de les que es mantenen vives les modes i estils. Amb Respira retrobem un grup en renovació, sota la direcció musical del prestigiós productor americà Brad Jones -substitut del irreemplaçable Marc Grau.
 • UNA ALTRA GIRA

  UNA ALTRA GIRA
  El 2002 - 2003 Els Pets tornen a fer una gira pel Principat després de l'any sabàtic autoimposat aquest estiu, una pausa on s’han dedicat a tombar el Païs Valencià i les Illes Balears amb un èxit indiscutible. Aquesta esperadíssima gira comença el 17 de setembre a Tarragona i coincidirà amb la sortida del seu primer disc i DVD recopilatori, resum de 18 anys de carrera, en el qual hi haurà tots els seus èxits amb algunes remescles, remasteritzacions i elements inèdits.
 • EL MILLOR GRUP CATALÁ

  EL MILLOR GRUP CATALÁ
  Al 2004 surt Agost un disc que fa el que semblava impossible,que la premsa de l'estat espanyol reconegui el grup com el millor grup catalá. Amb aquest treball aconsegueixen per sempre el respecte de la crítica que els manté com a grup més gran catalá La cançó Agost és escollida entre les 25 millors cançons espanyoles de l'any.També van guanyar molts premis.
  Els Pets son un grup popular i el nou disc els col·loca una vegada més per sobre.Amb el productor americà i l’ajut de la seva banda.
 • FAN TEATRE

  FAN TEATRE
  El 2006 comença la sortida al carrer a la primavera, del nou documental Això és espectacle En aquest pots gaudir d’un repàs molt bo de la Giravint amb actuacions en directe... A la tardor una de les gires més recordades . Els Pets fan teatre, una gira que te les entrades exhaurides en les 30 actuacions que nota la maduresa del grup, capaç de defensar en íntim i sense intermediaris lúdics un repertori farcit de cançons. Cal esmentar la decoració Alvaro Sanz i la incorporació de Juantxe Aguiar.
 • MES DISCOS

  MES DISCOS
  El 2007, tres anys mes tard d'Agost i amb el gust càlid de les coses fetes sense presses arriba un disc esperat 'Com anar al Cel i Tornar'. Una obra serena, plena d’energia, de pausa que els torna a situar com a grup de referència. El seu pop d’autor torna a aconseguir el miracle fer
  música accessible i de qualitat, arribant a diferents generacions sense trair la seva manera d’explicar les coses.Aquest un disc, on es barregen timbres i colors mediterranis amb orquestracions de pel•lícula.
 • VOLEN INNOVAR

  VOLEN INNOVAR
  Gira 2008. Els Pets tornen a la carretera el 2008 amb una proposta atrevida i innovadora que barreja nostàlgia i voluntat de futur. Per una banda, els de Constantí volen continuar ensenyant les cançons de l'últim disc amb la il•lusió que comporta la rebuda apoteòsica que ha tingut per part de públic i crítica. Per altra banda, volen celebrar el desè aniversari del seu disc més popular: "Bon Dia", el qual es reeditat amb bonus tracks per la ocasió.
 • EL DISC MÉS ESPERAT

  EL DISC MÉS ESPERAT
  2010 el disc més esperat. El 10 d’abril 'Fràgil'. El 10 treball dels de Constantí ha estat produït un cop més pel productor americà. es un disc clàssic i atemporal. ha apostat per la senzillesaetc Són dotze cançons.
  El disc ha estat gravat a Banyeres del Penedès a la Casa Murada. Cal dir la col·laboració dels músics habituals que acompanyen Els Pets els últims anys, amb els quals el 23 d’abril iniciaran a Castelló d’Empúries una nova gira.
  Han hagutde passar tres anys,però ja el tenim aqui.
 • 25È ANIVERSARI

  25È ANIVERSARI
  L'any 2011, per tal de celebrar el seu 25è aniversari, recopilen algunes de les seves millors cançons en el CD+DVD en directe "Els Pets fan teatre" enregistrat a Balaguer el 2007.
 • A LONDRES

  A LONDRES
  El 2012 es prenen un any sabàtic. Tot i això, fan el seu primer concert a Londres, a la sala Cargo, esgotant totes les entrades.
 • ÀREA PETITA

  ÀREA PETITA
  El 2013 surt L'àrea petita. «la zona on tot acaba tenint sentit, on es finalitzen i es concreten totes les jugades. El single del CD és "Bombolles". La gira per presentar el disc havia de començar el 13 de setembre de 2013 al Mercat de Música Viva de Vic. Una crisi d'estrès de Lluís Gavaldà va obligar a posposar l'inici de la gira fins al 19 d'octubre del mateix any . Més tard, ja al gener de 2014, surt el segon single "Blue Tack". Així mateix, reben el Premi Enderrock.
 • NOU MEMBRE

  NOU MEMBRE
  30 anys de carrera l'any 2015 entra un nou guitarrista,que també és membre del grup Trau tot substituint David Muñoz el saxofonista Oriol Cusó i el trompetista Jaume Peña juntament amb Joan-Pau com a teclista, arranjador i responsable de la direcció del grup, sobretot durant les actuacions en directe. A la tardor d'aquell mateix any van celebrar una gira amb un conjunt de música sent nomenada.Els Pets fan Cambra. Com a celebració d'aquests 30 anys, fan un disc en directe el Trespuntzero.
 • CANÇO DEDICADA

  CANÇO DEDICADA
  A l'estiu de 2018, entren a l'estudi de Joan Pons "El Petit de Cal Eril" a Guissona, per gravar un nou disc d'estudi després de cinc anys. Al setembre de 2018, anuncien el títol del disc (Som), el seu primer single "La vida és molt avorrida sense el teu cos", el segon "L'exèrcit que vindrà" està dedicada a la gent que va participar en Referèndum sobre la independència de Catalunya l'1 d'octubre. La gira que presentarà el disc, va començar al Liceu de Barcelona.