timeline historia

By user444
 • Period: 20,000 BCE to 3500 BCE

  PREHISTORIA

  Període de la història de la humanitat que comprèn des de l'origen de l'home fins a l'aparició dels primers testimonis escrits, moment en què comença el període històric pròpiament dit. La prehistòria es divideix en Edat de Pedra (Paleolític, Mesolític i Neolític) i Edat dels Metalls.
 • 10,000 BCE

  PINTURES RUPESTRES

  PINTURES RUPESTRES
  Solien pintar-se obre les parets o el sostre de les coves, els humans dibuixaven o pintaven. Algunes són més abstractes i a d'altres es distingeixen clarament mans, persones o animals, per exemple. Els materials que hi empraven eren el carbó de llenya, d'ossos i diferents tipus de terres de colors, tots ells aglutinats amb aigua o greixos d'animals. (la data no és la correcta, he posat aquesta perquè no hem sortia la l'any de la primera pintura rupestre)
 • 4000 BCE

  DESCOBRIMENT DEL FOC

  DESCOBRIMENT DEL FOC
  El domini del foc pels primers humans fou un punt d'inflexió en l'evolució humana i en l'evolució cultural que permeté proliferar les poblacions d'espècies humanes a causa de la incorporació a la dieta d'aliments cuits amb proteïnes i carbohidrats, l'expansió de l'activitat humana durant la nit i protegir-los dels depredadors (la data de descobriment no es 4.000 a.C sino que és 500.000 a.C però la pàgina no hem deixa posar la data correcta)
 • 3500 BCE

  ESCRIPTURA

  ESCRIPTURA
  L'escriptura és un mètode de comunicació humana que es realitza mitjançant signes visuals que constitueixen un sistema, que pot o no expressar sense ambigüitat tot el que pot dir una llengua determinada. El domini de l'escriptura i la lectura associada s'anomena alfabetisme. La persona que es dedica professionalment a escriure és escriptora i l'art d'escriure és la literatura.
 • Period: 3500 BCE to 476

  EDAT ANTIGA

  Període de la història que compren des de els inics de l'escriptura fins a la caiguda de l'imperi Romà d'occident. En aquest període hi ha el naixement de Crist.
 • 2500 BCE

  DOMESTICACIÓ DEL CAVALL

  DOMESTICACIÓ DEL CAVALL
  Existeixen diverses hipòtesis sobre molts dels punts clau de la domesticació del cavall. Tot i que els cavalls van començar a aparèixer en els motius artístics en l'art de cova del paleolític a partir de 30000 aC, aquests eren cavalls salvatges i eren probablement caçats per carn. No està clar com i quan els cavalls van ser domesticats.
 • 69 BCE

  CLEOPÀTRA

  CLEOPÀTRA
  va ser l'última reina d'Egipte, de la dinastia hel·lènica dels Ptolemeu, aquella que va ser creada per Ptolemeu I Sòter, general d'Alexandre el Gran.
 • 476

  CAIGUDA DE L'IMPERÍ ROMÀ D'OCCIDENT

  CAIGUDA DE L'IMPERÍ ROMÀ D'OCCIDENT
  El triomf del cristianisme, que va ser convertit en religió oficial per l'emperador Teodosi I el Gran a finals del segle IV, consolidava encara més aquesta unitat. Però, en aquell moment, aquest immens imperi patia una greu crisi que a la llarga acabaria amb la seva existència. Era un gegant cansat després de diversos segles d'expansió i esforços.
 • Period: 476 to 1453

  EDAT MITJANA

  Període de la història que compren des de la caiguda de l'imperi Romà d'occident fins a la caiguda de l'imperi Romà d'orient.
 • 700

  CASTELLS MEDIEVALS

  CASTELLS MEDIEVALS
  El castell medieval era la fortalesa i casa dels reis, prínceps i princeses i els senyors feudals, que convivien amb les seves famílies i els seus servents. Els soldats defensaven el castell i les terres d'aprop.
  El lloc de construcció d'un castell es trava tenint en compte una situació dominant del terreny per a controlar els camins i terres del seu voltant.
 • 711

  INVASIÓ MUSULMANA A LA PENINSULA IBERICA

  INVASIÓ MUSULMANA A LA PENINSULA IBERICA
 • 1442

  DESCOBRIMENT D'AMERICA

  DESCOBRIMENT D'AMERICA
  L'arribada d'espanyols comandats per Cristòfor Colom a una illa del mar Carib.
 • Period: 1453 to

  EDAT MODERNA

  Període de la historia que compren es de la caiguda de l'imperi Romà d'orient fins a la Revolució Francesa.
 • 1517

  MARTÍ LUTER KING INICIA LA REFORMA

  MARTÍ LUTER KING INICIA LA REFORMA
  Va ser un moviment de reforma cristiana a Europa, que generalment es considera que comença amb Les 95 tesis de Martí Luter, el 1517, tot i que existeixen una sèrie de precursors com Johannes Hus anteriors a aquest esdeveniment.
 • GUERRA DELS 30 ANYS

  GUERRA DELS 30 ANYS
  Va ser una guerra entre Espanya i Àustria contra França i altres potències europees
 • REVOLUCIÓ FRANCESA

  REVOLUCIÓ FRANCESA
  Amb aquesta revolució finalitza l'Edat Moderna i comença la contemporània. És un canvi important que suposa l'abolició de l'antic règim i la instauració de una nova forma de govern, gràcies a les idees de la Il·lustració.
 • Period: to

  EDAT CONTEMPORANEA

  Període històric que compren des de la Revolució Francesa fins a l'actualitat.
 • SEGONA REPÚBLICA

  SEGONA REPÚBLICA
  La Segona República Espanyola va ser el règim polític que va existir a Espanya entre el 14 d'abril de 1931 (data de la proclamació de la República, en substitució de la monarquia d'Alfons XIII) i l'1 d'abril de 1939 (data de la fi de la guerra Civil Espanyola, que va donar pas a la dictadura del general Franco).
 • ARRIBADA A LA LLUNA

  ARRIBADA A LA LLUNA
  Apol·lo 11 va ser una missió espacial tripulada Pels Estats Units l'objectiu va ser aconseguir que un ésser humà caminés en la superfície de la Lluna. La missió es va enviar a l'espai el 16 de juliol de 1969, va arribar a la superfície de la Lluna el 20 de juliol d'aquest mateix any i al dia següent va aconseguir que dos astronautes caminessin sobre la superfície lunar.
 • APARICIÓ DEL'EURO

  APARICIÓ DEL'EURO
  L'euro és la moneda actual a Espanya, va substituir a la pesseta.