Caigudaimperiromá

L'edat mitjana

By Fatousl
 • 476

  Guerra del 100 anys

  Va començar amb la Caiguda de l'imperi Roma d'Occident i va acabar al 1492 amb el descobriment d'Amèrica. També es situa al 1453 amb la caiguda de constantinopla, que coincideix amb l'invenció de l'imprenta i amb el fi de la guerra del 100 anys que en realitat va durar 116 anys. Aquesta guerra va ser de arrel feudal entre França & Inglaterra per resoldre qui controlaría les enormes posesions acumulats pel's reis Anglesos.
 • 476

  La caiguda de l'imperi d'occident

  La caiguda de l'imperi d'occident
  La caiguda de l'imperi romà d'Occident es de decadencia que va portar a la fragmentació de l'imperi roma d'occident a l'any 476.
 • Period: 476 to 1000

  Alta Edad Mitjana

  L'alta edad mitjana és una de les divisions convencionals de la historiografia europea que fa referència al període entre la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident i l'any 1000. El terme és una mala traducció de l'alemany, en el qual alt significa 'antic'.
 • 610

  Islam

  Islam
  L'islam és una religió monoteista abrahàmica, fundada al segle vii a la península Aràbiga. Els seus fidels creuen que Déu va revelar el seu missatge al profeta Mahoma mitjançant l'arcàngel Gabriel. Aquest missatge va quedar plasmat en l'Alcorà, el llibre sagrat d'aquesta religió.
 • Period: 1000 to 1250

  Plena Edad Mitjana

  La plena edat mitjana o edat mitjana central són els noms que alguns historiadors donen al període de la Història d'Europa que ocupa els segles xi al xiii, mentre que per a uns altres seria el començament de la baixa edat mitjana. Acabaria amb la crisi del segle XIV.
 • 1154

  edat mitjana

  A l'edat mitjana es va sustituir la manera de produccio esclavista per una manera de producció de servitud feudal.
  Es va produïr un descomposició de les estructures centralitzades de l'imperi Roma que va donar pas a una dispersió del poder. Es va produïr un meztizatge de la cultura clasica amb les cultures monoteístes cristiana e islamica.
 • Period: 1250 to 1492

  Baixa Edad Mitjana

  La baixa edad mitjana o baixmedieval és el terme utilitzat per descriure la història europea dels segles XI a XV. Aquets periode va ser predecit per l'alta edad mitjana, i va ser succeït per l'edad moderna. Podem dividir aquest període entre una edad mitjana central i una edad mitjana.
 • 1492

  L'EDAT MITJANA

  L'EDAT MITJANA
  L'edat mitjana és el periòde històric de la civilització Occidental comprés entre els segles V i XV. Comença al 476 i acaba al 1492, coincideix amb la guerra dels 100 anys aquesta guerra va ser d'arrel feudal. És divideix en Alta i Baixa edat mitjana. Al 620 surgeix la figura de Mahoma a la Meca. El vasallatge es comfirma amb 2 ceremònies. Va nèixer l'estil gòtic, la filosofía doinant era d'Aristòtil. Els monestirs van ser illes de civilització, la majoría de la població era anlfabeta.
 • 1492

  Descobriment d'Amèrica

  Descobriment d'Amèrica
  D'aquesta manera, el 12 d'octubre de 1492 Cristòfor Colom va arribar al que avui conèixem com Amèrica en trobar-se amb les Antilles i d'esembaracar a l'illa de Guanahaní, mateixa que va batejar amb el nom de Sant Salvat.
 • Al-Àndalus

  Un dels sodats de don Rodrigo es va unir a l'enemic. 2 exercits comencen la batalla. Els musulmas conquereixen Galia. Abterraman I mai va perdre una batalla. Ramiro I somia que habia de tenir fe amb la victòria. Abderraman va dirigir l'exercit amb 21 anys.