MUSICALS

By Paurizo
 • ELS ORÍGENS

  La primera pel.lícula sonora va ser "El cantante de jazz" ja que durant la pel.lícula sescolten actors cantar i diriem que aquest sería l'origen del musical als cinemas. No obstante això, el primer veritable musical de la història del cinema va ser La melodia de Broadway.
 • ANYS 30

  ANYS 30
  Els nays 30 es van veer afectats econòmicament per la Gran Depressió ja que desposaven de pocs diners en especiales de entreteniment.
  Una de les obres més destacades de la dècada va ser Porgy and Bess al 1935.
 • ANYS 40

  ANYS 40
  En apuesta dècada el musical té una gran evolució i colorit. Ámbar El mágic d'Oz (1939) encara que siga a finales de la dècada anterior. Desfilada de Pasqua va ser altre del musicals pórtate a la gran pantalla en els 40.
  Fins al moment el musicals s'havien rodat en teatres, amb Gene Kelly (actor, ballarín, director...) van rodar escenes a l'exterior com en les pel.lícules.
 • ANYS 50

  ANYS 50
  Una de les millores èpoques d'aquest gènere, sorgiren alguns dels millors musicals, com Un americà París o Brigadoon.
  També destaca Stanley Donen, amb musicais com Canatant sota la pluja o Set núvies per a set germans. Altres musicals també com Els cavallers les prefereixen rosses i Funny face.
 • ANYS 60

  ANYS 60
  Afrontes temes més complexos i dramàtics.
  Musicals: West Side Story (1961) viu, dramàtic, real I modern.
  altres musicals Somriures i llàgrimes, Mary Poppins, Hello Dolly o My fair Lady.
 • ANYS 70

  ANYS 70
  Andrew Lloyd Weber és un dels compositors més destacats, aporta l'espectacularitat, tant en les coreografies com en l'escenografia. Destaca Evita, Cats, El fantasma de l'òpera o Sunset Bulevard. Però l'obra més emblemàtica és Jesucrist Superstar.
 • ANYS 80

  ANYS 80
  Els macro-festivals I les òperes rock van ser la gran influència dels musicals dels 80. La petja del pop i del rock, ess va fer notar en alguns musicals de la dècada anterior, serà la gran influència d'aquesta dècada, grans nòmines d'actors i efectes especials sumptuosos.
 • ANYS 90

  En els 90 sorgeix The Walt Disney Company, que va realitzar musicals importants en pel.lícules animales. La Bella i la Bèstia, El rei lleó, El llibre de la selva, Pocahontas, Tarzan, Aladdin, Mulan, etc.