NAZISME ALEMANY

 • REVOLUCIÓ LLIGA ESPARTAQUISTA

  REVOLUCIÓ LLIGA ESPARTAQUISTA
  Va ser un moviment revolucionari marxista organitzat a Alemanya durant els últims anys de la Primera Guerra Mundial. Va ser fundat per Karl Liebknecht i Rosa Luxemburg al costat d'altres tals com Clara Zetkin.
 • 25-PUNKTE-PROGRAMM

  25-PUNKTE-PROGRAMM
  El 25-Punkte-Programm era el nom amb què es resumia el programa del Partit Nazi amb què Hitler va presentar la seva força el 1920, inspirant-se en el Partit dels Treballadors austríac.
 • FORMACIÓ DE LES SA DEL NSDAP

  Una organització paramilitar que aviat es caracteritzaria per l’ús de la violència contra els seus adversaris, per l’uniforme bru i el braçalet amb el símbol de l’esvàstica.
 • FUNDACIÓ NSDAP

  FUNDACIÓ NSDAP
  El partit va sorgir a la calor de la cultura racista i ultranacionalista dels Freikorps, unitats paramilitars que van combatre els aixecaments comunistes que es van produir a l'acabament de la Primera Guerra Mundial.
 • PUTSCH DE MÚNICH

  PUTSCH DE MÚNICH
  Es coneix com Putsch de Munic o Putsch de la Cerveseria a l'fallit intent de cop d'Estat de el 8 i 9 de novembre de 1923 a Munic, dut a terme per membres de Partit Nacional Socialista Obrer Alemany (NSDAP) i pel qual van ser processats i condemnats a presó Adolf Hitler i Rudolf Hess, entre d'altres dirigents nazis
 • Period: to

  OCUPACIÓ DEL RUHR

  Entre l'11 de gener de 1923 i el 25 d'agost de 1925 per tropes franceses i belgues va ser la resposta al'fracàs de la República de Weimar presidida per Friedrich Ebert en la seva obligació d'assumir les indemnitzacions econòmiques als aliats després de la derrota de l'Imperi alemany en la Primera Guerra Mundial.
 • HINDENBURG PRESIDENT

  HINDENBURG PRESIDENT
  fou un mariscal alemany durant el II Reich alemany i la Primera Guerra Mundial, i el president de la Primera República alemanya del 1925 al 1934.
 • CREACIÓ DE LA SS

  A finals del 1925 es va crear la Seguretat Social
 • MEIN KAMPF

  MEIN KAMPF
  És un llibre escrit per Adolf Hitler, combinant elements autobiogràfics amb una exposició de la ideologia política del nacional socialisme.
 • ENTRADA A LA SDN

  ENTRADA A LA SDN
  Es produeix l'entrada d'Alemanya a la SDN( Societat de Nacions)
 • CREACIÓ DE LA GESTAPO

  CREACIÓ DE LA GESTAPO
  Coneguda amb l'acrònim Gestapo, va ser la policia secreta oficial de l'estat a Alemanya nazi. Va ser un aparell de polícia criminal durant el període del Nacionalsocialisme.
 • HITLER CANCILLER

  HITLER CANCILLER
  El 30 de gener de 1933, el president d'Alemanya, el general Paul von Hindenburg, influït pel polític conservador Franz von Papin, va nomenar canceller a Adolf Hitler.
 • INCENDI DEL REICHSTAG

  INCENDI DEL REICHSTAG
  Va ser un incendi perpetrat contra l'edifici de l'Reichstag a Berlín, el 27 de febrer de 1933. La responsabilitat de l'incendi segueix sent un tema de permanent debat i investigació; Marinus van der Lubbe, un jove comunista neerlandès de 24 anys, va ser culpat de l'esdeveniment pel Govern alemany de el canceller Adolf Hitler
 • REICHSFUHRER-SS

  REICHSFUHRER-SS
  El 1934, el títol de Himmler esdevingué el seu rang, després de la Nit dels ganivets llargs. A partir d'aquell moment, Reichsführer-SS va ser el màxim rang de les SS, sent considerat l'equivalent a Generalfeldmarschall a la Wehrmacht. Nomenat per Hitler
 • NIT DELS GANIVETS LLARGS

  NIT DELS GANIVETS LLARGS
  Va ser una purga política que va tenir lloc a l'Alemanya nazi entre el 30 de juny i el 2 de juliol de 1934, en la que es van dur a terme una sèrie d'assassinats extra-judicials. Importants figures del Strasserisme, la facció més esquerrana del Partit Nazi van ser assassinades
 • LLEIS DE NUREMBERG

  LLEIS DE NUREMBERG
  Van ser les lleis antisemites a l'Alemanya nazi que es van introduir en el míting anual de Nuremberg. Les lleis van classificar les persones amb quatre avis alemanys com de «sang alemany o afí», mentre que les persones van ser classificades com a jueus si eren descendents de tres o quatre avis jueus. Una persona amb un o dos avis jueus era un «Mischling», un mestís, de «sang mesclada».
 • PLA QUATRIENNAL

  PLA QUATRIENNAL
  Va ser una sèrie de mesures econòmiques iniciades per Adolf Hitler, amb Hermann Göring a el comandament. Partint el 1936, Göring va ser designat plenipotenciari d'el Reich, donant-li jurisdicció sobre els gabinets de diversos ministeris com ara el Ministeri d'Economia, Ministeri de Defensa i el Ministeri d'Agricultura.
 • ANSCHLUSS

  És el nom amb què es coneix l'annexió d'Àustria al Tercer Reich pel règim nazi el 12 de març de 1938.
 • NIT DELS VIDRES TRENCATS

  NIT DELS VIDRES TRENCATS
  Va ser organitzat per les SS a l'Alemanya nazi contra la població jueva, a la qual consideraven causant de tots els problemes dels alemanys. En la nit del 9 al 10 de novembre de 1938, es van incendiar i destruir unes 300 sinagogues, es van profanar cementiris, es van destruir indústries i comerços,[1] i es van detenir entre vint-i-cinc i trenta mil persones i se'n van assassinar més de 90.
 • Period: to

  INVASIÓ POLONIA

  Va ser una acció militar de l'Alemanya nazi encaminada a annexar el territori polonès. L'operació tècnica, coneguda com «Cas Blanc» (en alemany, Fall Weiss), es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquest mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa.
 • FI DEL NAZISME ALEMANY

  FI DEL NAZISME ALEMANY
  Amb la fi de la Segona Guerra Mundial,finalment el mariscal Wilhelm Keitel va capitular oficialment davant el mariscal rus Gueorgui Júkov la nit de l'8 a el 9 de maig de 1945. Era la fi de l'Alemanya nazi.