El periode de guerres 2 foto

El Període d'Entreguerres.

 • Els corrents de l'abstracció.

  Els corrents de l'abstracció.
  L'abstracció va ser el corrent més innovador del segle XX. Rebutjava la pintura figurativa i la representació de la realitat. La va començar Vasili Kandinsky al 1910
 • Period: to

  La crisi de les democràcies: L'ascens dels totalitarisme.

  A causa de la crisi econòmica i de l'agitació social, els països amb un fort arrelament del parlamentarisme i de la democràcia van aconseguir integrar el socialisme emergent per mitjà sufragui universal i de la formació de coalicions polítiques, com va ser el cas de Inglaterra, França, Bèlgica i Holanda, principalment.
  Amb tot, als països amb poca tradició parlamentària, els partits liberals van quedar superats per la revolta social i es van acabar imposant sistemes polítics autoritaris.
 • El Dadaisme

  El Dadaisme
  El dadaisme va començar el 1916 amb la intenció de destruir totes les convencions establertes en l'art.
  Els artistes dadà, com Marcel Duchamp, va defensar el caos davant de l'ordre i la imperfecció del seu art i va adaptar una actitud antiracional i provocativa com a eina creadora.
 • Els desequilibris econòmics mundials.

  Els desequilibris econòmics mundials.
  La població Europea va perdre el lideratge de la economia mundial per la primera guerra mundial en canvi els Estats Units va sortir beneficiada per que ella va agafar les riendas de la economia mundial, el 44,8% de la producció mundial eran els seus productes.
  A més a més, molts països d'Europa estaven endeutats amb els Estats units com a conseqüència dels préstecs de la guerra.
 • Period: to

  Els feliços anys vint.

  Va ser una dècada de prosperitat, en què l'estil de vida nord-americà i els valors que l'empernaven, que prometían enriquiment i benestar als ciutadans, es van convertir en un model per al món sencer.
  L'expansió dels Estats Units es va basar en una profunda transformació del procés de producció de béns, dominat per la innovació tècnica. D'una banda, el taylorisme i el fordisme van contribuir a incrementar la productivitat i a reduir costos.
 • La creació del Feixisme

  La creació del Feixisme
  En els moments de crisi va apareixa la figura de Benito Mussolini que, el 1919, va crear els fasci de combat, un grup paramilitars uniformats amb camises negres que volien solucionar tot amb violencia.
  En el 1921, els fasci es van transformar en el partit nacionalista Feixista, que es presentava com el recurs més eficaç per aturar els moviments revolucionaris.
 • L'alemanya de la postguerra.

  L'alemanya de la postguerra.
  En el 1918 després de perdre la gran guerra, el Kàiser Guillem || va abdicar i va proclamar la república però sempre estaba amenaçat per les revoltes de la propia població i dels cops d'estat de l'esquerra i de la dreta.
  Una part del malestar va ser tenir que assumir la seva derrota en la guerra i acceptar les condicions dels guanyadors, aquestes condicions eren un insult per Alemanys ja que deien que era la màxima responsable i tenien que pagar molts terrenys afectats durant les batalles.
 • Period: to

  Els efectes de la revolució Russa.

  Les dificultats econòmiques van provocar una greu crisi social, que sovint va revestir característiques revolucionaries. Entre el 1919 i el 1920 hi va haber vagues a Gran Bretanya, França, Itàlia...Les mobilitzacions les van sufocar durament la policía i l'exercit i es van acabar limitan els drets sindicals. Amb tots, els sindicats i els partits socialistes i comunistes es van reforçar recordant als treballadors que la revolució Soviètica havia portat la classe obrera al poder.
 • Adolf Hitler

  Adolf Hitler
  Adolf Hitler era un soldat desmobilitzat de la primera guerra mundial que no havia acceptat la derrota alemanya i que el 1920 va ingressar al Partit Nacionalista dels treballadors, del cual va erigir en líder indiscutible.
  Per captivar les classes treballadores, Hitler va fer la demagògia: va prometre feina per a tothom, reduir els beneficis industrials o millorar els salaris. Hitler acusava els jueus, els comunistes i els demòcrates de la crisi alemana en aquell moment.
 • La nova objectivitat

  La nova objectivitat
  La cultura i l'art i els artistes dels anys vint van proposar un art tremendament agressiu i carregat d'una crítica ferotge contra la societat i les institucions del poder.
  Va néixer el any 1920
 • Itàlia en la postguerra

  Itàlia en la postguerra tenia molts problemas: Els acords de pau van comportar una decepció peque els aliats no van entregar-li les terres que havien acordat i tota això més la inestabilitat política, Les greus seqüeles humanes i econòmiques i el nombre d'aturats cada cop augmentava més, va provocar una revolució de l'exemple soviètic en el nord d'italià.
 • L'ascens del feixisme.

  L'ascens del feixisme.
  En les eleccions del 1922, el partit Feixista només va aconseguir 22 diputats en el parlament de 500. Però aquell mateix any, denunciant la incapacitat del govern per mantenir l'ordre en la vaga general dels sindicats socialistes i anarquistes, Mussolini va exigir al rei que li lliurés el govern. Per mostrar la seva força va organitzar una marxa sobre Roma, acompanyat per 300 000 camises negres. A l'octubre, el monarca, pressionat per les forces conservadores, el va nombra cap del govern.
 • L'arribada de Stalin al poder

  Lenin, l'indiscutible líder de la revolució, va morir el 1924, en un moment que es debatia quin era el millor camí per consolidar la revolució
  Stalin, que s'havia convertit en secretari general del PCUS, es va fer l'amo de la situació a partir del 1927 i es va convertir en el principal dirigent de l'URSS. Trotski, el seu rival, es va exiliar i el 1940 va ser assassinat per ordre del mateix Stalin.
 • El surrealisme

  El surrealisme
  El surrealisme va néixer el 1924 a parís. Es va caracteritzar pel fet d'intentar plasmar, mitjançant formes abstractes o figures simbòliques, la realitat més profunda de l'ésser humà: El subconscient.
  Dins del surrealisme existeixen dos tipus: L'automatista i l'oníric.
 • Les contradiccions de la prosperitat.

  Les contradiccions de la prosperitat.
  La prosperitat no va beneficiar a tothom.
  L'agricultura va viure grans dificultats, molts pagesos s'endeutaven per poder pagar més terrenys i noves màquines però el problema era que els preus dels productes agrícols no pugaven tan ràpids com els industrials.
  En les industries, l'augment dels salaris fou molt més baix que el dels beneficis o el de la quantitat dels productes fabricats. Una part de la població que treballava en les industries tenien cada cop menys adquisicions.
 • Crisi Econòmica

  Crisi Econòmica
  A l'any 1929 una terrible crisi econòmica va colpir els estats units, tota la economia mundial, vinculada i dependent d'aquest país -la primera potència econòmica de l'època-,també va entrar en una etapa de depressió econòmica. Tanmateix els efectes de l'atur i la pobresa van provocar una crisi social greu
 • De la crisi borsària a la crisi econòmica.

  De la crisi borsària a la crisi econòmica.
  La primera conseqüència va ser la crisi de la banca. L'enfonsament dels sistema bancari. Después de la fallida be la reducció dels crèdits al consum i a la producció, es a dir que provoca l'enfonsament de la industria, del comerç i de agrícola.
 • El socialisme en un sol país

 • El crac borsari del 1929.

  El crac borsari del 1929.
  El crac borsari és la caiguda en picat de l'economia dels estats units, tothom volia vendre les seves participacions hi ha la vegada ningú les volia comprar perquè molts eren conscients que la cotització de les accions era molt superior al seu valor real.
  Milers d'inversors es van arruinar i el pànic es va apoderar dels ciutadans. Aquell dia es anomenar el dijous negre.
 • La mundialització de la crisi.

  La mundialització de la crisi.
  La crisi bancària es va estendre a la resta del món i va provocar que immediatament el crèdit es reduís, els inversors retiressin els capitals dipositats als bancs europeus i les empreses nord-americanes disminuïssin les inversions.
  A més a més, les importacions nord-americanes van caure en picat, amb la qual cosa el comerç mundial va patir una gran recessió.
 • La imposició de la ideologia nazi.

  La imposició de la ideologia nazi.
  El partit narcisista tenia ideas racistas, nacionalistes, la cremació de llibres considerats perniciosos que a la llarga aquest fet es va convertir en un ritual narcisista.
  Una altre idea que tenien era el manteniment de la puresa racial de la societat, és a dir la persecució i l'eliminació de tota la minoria considerada inferior (gitanos, jueus, etc). La persecució que va tenir més importancia va ser la dels jueus. El 1933 es va crear el primer camp de concentració Jueva.
 • Un sistema Totalitari.

  Un sistema Totalitari.
  A partir de l'any 1934 va començar la identificació entre el Partit Nazi i l'estat, sota l'única autoritat de Hitler. Es van suprimir les llibertats i les garanties individuals. Es va decretar la dissolució dels partits i els sindicats. L'administració pública va ser depurada. La judicatura va quedar sotmesa a la voluntat de partit, la policía va ser formada i dirigida per els nazis per controlar l'opinió pública i en el mateix anys es va crear la Gestapo (Policia secreta).
 • Una política expansionista.

  Hitler va vincular estretament la formulació de la superioritat racial amb la seva voluntat d'implantar un nou ordre a Europa fonamentat en el domini germànic. Les ambicions expansionistes requerien un exèrcit poderós i Hitler el va començar a preparar.
  Un cop fet el exèrcit i una estabilitat econòmica es va llençar a la conquesta, va començar cap a l'est per obtenir un espai vital.