Músics del Romanticisme

 • Romanticisme incipient

  Els Lieder de Schubert, les óperes de Weber i les darreres composicions de Ludvig Van Beethoven.
  Entre les característiques del romanticisme destaquen la universalitat, l'individualisme, el subjectivisme, la passió és la llibertat, la varietat estètica i l'interès pels valors nacionals i populars i pel món medieval.
 • Bellini

  Vincenzo Salvatore Carmelo Francesco Bellini (Catània, Sicília, 3 de novembre 1801 - Puteaux, 23 de setembre 1835) és un dels més celebres compositors d'òpera italià. Les seves òperes més famoses i representades són La sonnambula, Norma i I Puritani.
 • Berlioz

  Louis Hector Berlioz (11 de desembre de 1803 – 8 de març de 1869) fou un compositor francès del romanticisme, molt conegut per la seva Simfonia fantàstica, estrenada el 1830 i el Rèquiem, estrenat el 1837. És considerat l'únic músic pròpiament romàntic de França i el creador de la instrumentació moderna
 • Schumann

  Robert Alexander Schumann (8 de juny de 1810 – 29 de juliol de 1856) fou un compositor i pianista romàntic alemany.
 • Chopin

  Frédéric-François Chopin (Żelazowa Wola, Polònia, 1 de març de 1810 – París, 17 d'octubre de 1849) és generalment considerat com el més gran dels compositors polonesos i entre els més grans compositors de piano, instrument per al qual va compondre quasi exclusivament.
 • Liszt

  Franz Liszt, en hongarès Ferenc Liszt (Doborjan, comtat de Sopron (Hongria), 22 d'octubre de 1811 - Bayreuth, (Alemanya) el 31 de juliol de l'any 1886), fou un compositor i pianista hongarès.
  Liszt és considerat un dels grans virtuosos del Romanticisme, juntament amb els seus contemporanis Frédéric Chopin, Johannes Brahms i Hector Berlioz. En nombroses ocasions fou considerat el més gran pianista de l'època.
 • Wagner

  Richard Wagner (Leipzig, 1813 – Venècia, 1883) fou un compositor d'òpera, director d'orquestra i teòric musical alemany
 • Romanticisme ple

  La simfonia fantàstica de Hector Berlioz marca el punt de partida d'aquesta època que pràcticament abasta el conjunt de l'obra de Frédéric Chopin, Felix Mendelssohn i Robert Schumann. També inclou les primeres òperes de Richard Wagner i Verdi.
 • Brahms

  Johannes Brahms (Hamburg, Alemanya, 7 de maig de 1833 - Viena, Àustria, 3 d'abril de 1897) va ser un compositor alemany de música clàssica, un dels més representatius del Romanticisme. Brahms és una figura prominent de la música del segle XIX, potser l'últim gran compositor clàssic
 • Romanticisme tardà

  Caracteritzat pels poemes simfònics de Franz Liszt, els drames musical de Wagner, les òperes de maduresa de Verdi i l'aparició de la segona generació romàntica, amb Anton Bruckner, Johannes Brahms, Franck i altres.
 • Puccini

  Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Puccini (Lucca, Gran Ducat de Toscana, 22 de desembre de 1858 - Brussel·les, 29 de novembre de 1924) fou un dels més grans compositors d'òpera italians que visqueren entre el segle XIX i el XX, màxim exponent del Verisme.
 • Final de segle

  Gustav Mahler, Strauss, Claude Debussy i Puccini porten les diferents tendències romàntiques fins al límit, representat a la vegada la fi d'un cicle i el principi del període atonal iniciat per Arnold Schönberg i que portarà a la música del segle XX cap a nous plantejaments.