Els musicals

Timeline created by JoGa
In Music
 • Els Origens

  El musical: Consisteix en una obra de teatre o pel·lícula en què es combina el diàleg i l'acció amb cançons i balls.L'èmfasi d'aquesta música està en les melodies enganxoses amb balls,cors,melodrames i molt de sentimentalisme
 • Anys 30

  Anys 30
  Es van veure afectasts econòmicament per la Gran Depressió.Fred Astaire i Ginger Rogers, que eren parella de ball van ser uns dels actors amb més èxit d'aquest gènere.Amb pel·lícules com "Barret de copa" o "Volant a Río de Janeiro"
 • Anys 40

  Anys 40
  El musical cinematogràfic té una gran evolució i colorit.Amb "El màgic d'Oz".Irving Berlin va compondre cançons memorables per a la gran pantalla i John Alton va crear una coreografia brillant.
 • Anys 50

  Anys 50
  Van sorgir alguns dels millors musicals.Destaquen "Un americà a París (1954)" o "Brigadoon (1954)". També destaca en aquesta època Stanley Donen, amb musicals com "Cantant sota la pluja (1952)" o "Set núvies per a set germans (1954)"
 • Anys 60

  Anys 60
  Els musicals en aquesta dècada deixen de tenir un caràcter còmic i desenfadat a tenir temes més complexos i dramàtics. El musical que obre aques camí és "West Side Story (1961)" de L.Bernstein basat en Romeu i Julieta.Altres musicals a destacar són "Somriures i llàgrimes,Mary Poppins..." A la fi del 60 el musical "Hair" va fer un canvi en el concepte que es tenia del musical fins llavors; el va transformar completament mitjançant una teatralitat enginyosa i una posada en escena intel·ligent.
 • Anys 70

  Anys 70
  Andrew Lloyd Weber és un dels compositors més destacats no sols d´aquesta dècada, sinó també de les posteriors. És un autor que aporta un element fonamental per a l´èxit d´aquest gènere.Entre les seues composicions destaca "Evita (1976),Cats (1981),El fantasma de l´òpera (1986) o Sunset Bulevard (1993)".Peró potser l´obra més emblemàtica d´aquest compositor és "Jessucrist Superstar (1971)".
 • Anys 80

  Anys 80
  Els macro-festivals i les òperes rock van ser la gran influència dels musicals dels 80. La petja del pop i del rock es va fer notar amb èxit en alguns musicals de la dècada anterior.
  El musical "Els miserables" és un dels grans musicals de tota la història d´aquest gènere.És pràcticament una òpera en què s´usen els elements propis de l´orquestra tradicional, a més de percussions i sintetitzadors.S´ha convertit en l´espectacle que durant més temps s´ha interpretat en la història.
 • Anys 90

  Anys 90
  Sorgeix The Walt Disney Company que va realitzar musicals importants en pel·lícules animades com: La bella i la bèstia, El rei lleó o Aïda espectacles que van aconseguir grans èxits. Una altra pel·lícula ha destacar és El llibre de la selva.Altres pel·lícules de Disney en que les cançons formen part de l´argument han estat Pocahontas(1995) en la qual cançó Colors del vent ha aconseguit triomfs importants.