Linia del temps de Social (4t ESO A)

 • 1456

  Inici del Antic Regim

 • Period: 1456 to

  Antic Regim

  L'Antic Regim es la forma en la que funcionava la societat abans de les revolucions franceses, les clases socials eren dividides en tres. El primer estat (esglesia) el segon estat (nobles) i el tercer (camperols, burguesia, artesans...). Els dos primers formaven part dels privilegiats, els altres no. La economia era governada per els senyors feudals, i politicament es va crear la teoria dels tres poders (legislatiu, judicial i executiu). A aquesta epoca, en monarquies absolutistes, el rei te tot
 • Revolucio Industrial

  La revolucio industrial va cambiar molts aspectes que ja es coneixien, ara es volia produir coses en massa, es volia tenir excedent per poder comprar millores o més terrenys, les millores portarien més excedent, i això encara més millores. Tot era un cicle sense fi. Moltes persones van anar a les ciutats i van obrir moltes fabriques, les quals abusaven dels seus treballadors, ja que els pagaven una miseria per 14h diaries, també es sobrexplotava als nens, i es van començar a construir maquines.
 • Period: to

  S'inventa la Maquina de Vapor

  La maquina de vapor es una maquina que funciona amb un motor de vapor, que funciona amb un combustible i aigua. L'aigua es calenta i es transforma en vapor, vapor que mou un pisto que impulsa una roda, es molt similar al vaixell de vapor, va ser inventat per James Watt
 • Period: to

  S'inventa el Vaixell de Vapor

  El vaixell de vapor es una maquina que funciona amb un motor de vapor, que funciona amb un combustible i aigua. L'aigua es calenta i es transforma en vapor, vapor que mou un pisto que impulsa una roda, que es la que mou el vaixell, en general, es molt similar a la maquina de vapor. Va ser inicialment construida per John Fitch (un prototip), però comercialment va ser Robert Fulson el que va construir una versió comercial, vint anys després del prototip.
 • Revolucio Francesa

  La primera revolucio francesa es podria considerar que va començar despres dels estat generals. Es volien fer cambis als sistema.
 • Period: to

  Estats Generals

  El Rei Lluis XVI va fer un estat general perque el pais estava en bancarrota, volia proposar que tothom paguesi impostos, i els que ja ho feien, que paguesin més. Tots es van imposar a aquella idea, el primer i segon estat no volien pagar, els tercer volien pagar si tots ho feien, al final, per les injusticies que el primer i segon estat donaven al tercer, aquests (i una mica dels altres) es van anar de la sala i van fer el seu propi estat general.
 • Period: to

  Coronen a Napoleo com Emperador

  Napoleo Bonaparte es coronotat com Emperador de França el 2 de decembre de 1804. Ell va dirigir els seus exercits per portar la revolucio a tots llocs.
 • Period: to

  Derrota de Napoleo

  Despres de adentrar-se a territori rus i perdre la batalla de Waterloo, Napoleo va ser exiliat a una illa, on va morir el 5 de maig de 1821, curiosament, 32 anys exactes desde ''l'inici'' de la revolucio industrial
 • Period: to

  Moviment Obrer

  Després de la creació de un munt de maquines va neixer el Luddisme, que consistia en, per les nits, entrar a les fabriques i trencar les maquines, així es podria tenir més llocs de treball.
  Es volien fer canvis a la societat, estaven els utopic (volien fer una societat perfecta, aïllada de la normal) i el científic (volien cambiar l'actual) En el científic era el marxisme (Forma de govern centrada en la població treballadora) i l'anarquisme (ningú tenia poder sobre ningú)