Línia de temps de l’evolució històrica de la imatge en moviment

 • Fenaquistoscopi

  Fenaquistoscopi
  Va ser la primera joguina òptica que permetia reproduir el moviment d'una imatge. L'aparell és compost per un disc giratori de cartó, un amb una sèrie d'escletxes o ranures equidistants i una sèrie de dibuixos que descomponen les fases d'un moviment a una de les seves cares.
 • Zoòtrop

  Zoòtrop
  És una joguina òptica es basa en el fenomen de la persistència de la visió per crear la il·lusió de moviment, i funciona col·locant una seqüència d'imatges que mostra les diferents fases del moviment dins el cilindre del tambor.
 • Muybridge

  Muybridge
  E. Muybridge a partir d'una cursa de cavalls on es debatia sobre si aquests animals arribaven a trepitjar el terra durant la cursa, va crear una seqüència de imatges en moviment, que va anomenar Cronofotografia.
 • Marey

  Marey
  Va adoptar i més endavant desenvolupar la "fotografia animada" en un camp singular de la cronofotografia. La seva idea revolucionària consistia a enregistrar diverses fases del moviment en una mateixa superfície fotogràfica.
 • Quinetoscopi

  Quinetoscopi
  L'invent consistia en una caixa de fusta amb un orifici on hi havia una lent. A l'interior s'hi trobava una bombeta i el rotlle de la pel·lícula. La funció principal de l'aparell era reproduir imatges en moviment, les quals es visionaven a través d'una pantalla d'augment, prèviament dipositant una moneda i de forma individual.
 • Cinematògraf

  Cinematògraf
  Un cinematògraf és una màquina obra dels germans Lumière capaç de filmar i projectar imatges en moviment. Patentada a finals del segle XIX, fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules de cinema
 • Le Voyage dans la Lune

  Le Voyage dans la Lune
  Film creat per George Méliès, que va ser tot un èxit en l'època, ja que el director es va adonar que si parava la projecció i canviava els elements enquadrats en la càmara, podria crear efectes i animacions, va fer montatges,històries de fantasies i va afegir escenografies. Segueix estant situada la càmara de forma estàtica i frontal, amb el mateix enquadrament, no juga encara amb el llenguatge audiovisual.
 • Hollywood

  Hollywood
  Edison patenta el seu invent, per aconseguir diners. Els germans Lumiére també arriben a Estats Units, i comença la Guerra de patents. Arriben a resoldre el conflicte amb la creació d’un sindicat del cinema Motion Pictures Patents Company. Volen ser els únics patentadors que es portin els beneficis d’entrades etc.
  Però hi ha més gent interessada en el món del cinema. Llavors aquests independents fugen a l’oest, el que en un futur será Hollywood
 • Chaplin

  Chaplin
  Va ser actor, compositor, productor i director de cinema. És considerat com un dels millors mims i pallassos de la història del cinema. Chaplin fou una de les personalitats més creatives de l'època del cinema mut i va influir molt en altres actors. La seva vida artística va durar més de 65 anys,
 • Griffith

  Griffith
  Actor,guionista,realitzador de més de 400 films
  Importància interpretació: caçatalents d’actors
  Inventa el llenguatge audiovisual: Il•luminació artificial, flash-back, salts en l’espai i el temps: fi de la linealitat.
 • Alfred Hitchcock

  Alfred Hitchcock
  Reconegut com el millor director de cinema de tots els temps, encara que mai va guanyar un Oscar Award. Realitza més de 50 llargmetratges, tant de cinema mut com de sonor.
  Destacà en el cinema de suspens
 • Technicolor

  Technicolor
  El Technicolor va ser el primer intent efectiu de la indústria cinematogràfica per a deixar enrere el blanc i negre i reproduir en pantalla els colors filmats en la realitat. Inventat l’any 1916 i millorat al llarg de diverses dècades, es tracta del segon procés principal d’aquest tipus i del més utilitzat a Hollywood entre 1922 i 1952. Va ser conegut i reconegut pel seu nivell saturat de color
 • Cinema sonor

  Cinema sonor
  Per superar la crisis que estaven passant, Warner Bros v començar a experimentar amb els sistemes sound-on-disc, fins que al 1927, estrenen el film "The Jazz Singer" un musical que és tot un èxit, sent la primera pel·lícula amb el so sincronitzat a la imatge.
 • Oscars Awards

  Oscars Awards
  Els Premis de l'Acadèmia són uns premis cinematogràfics atorgats anualment per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques a Los Angeles. Aquesta organització està formada per professionals del cinema en les seves diverses especialitats, com ara productors, directors, actors, guionistes, directors de fotografia i molts d'altres.
  El premi és una estatueta daurada que representa un home sostenint una espasa.
 • Surrealisme

  Surrealisme
  Moviment cinematogràfic basat en l'absència de lògica en el guió dels films. Es basa en la idea del subconcient, es a dir, en els somnis i desitjos, pel que els personatges de les obres no es desenvolupen psicològicament.
 • Orson Welles

  Orson Welles
  va ser un actor, guionista i director de cinema estatunidenc, considerat un dels grans directors de Hollywood, i també un dels més excèntrics.Es caracterítza pel cinema negre, l'ús del pla seqüència i del gran pla angular.
 • Neorealisme

  Neorealisme
  fou un moviment cinematogràfic sorgit després de la Segona Guerra Mundial. L'objectiu d'aquest moviment va ser reflectir el dia a dia de la gent treballadora del país, amb els seus problemes i misèries.En algunes de les produccions es va decidir no comptar amb actors professionals, no utilitzar decorats sinó localitzacions reals i prescindir d'il·luminació artificial, per tal que el que es veiés en pantalla fos el més semblant al que es podia trobar a la realitat
 • Televisió

  Televisió
  A l'any 1952 ja hi havia més de 21,000.000 televisions a Estats Units, aixó provoca l''aparició d'altres cinemes europeus. Per resistir a aquesta globalització el cinema s'innova creant el cinema 3D,el cinerama, el cinemascope.
 • Normal McLaren

  Normal McLaren
  És considerat un dels pares de l'animació experimental, va entrar en contacte amb l'estil soviètic i a partir d'aquell moment va anar investigant diferents tipus de tècniques experimentals, explorar l'art abstracte i va ser un dels pioners en aplicar el so sintètic (pintant sobre la banda de so).
 • Nouvelle vague

  Nouvelle vague
  És un moviment sorgit a França on els directors de l'època crítiquen les estructures que es mantenen fins a l'època del cine francès i busquen la llibertat expressiva i de tècniques
 • Saul Bass

  Saul Bass
  Pare dels títols de crèdit SAUL BASS, intenta que al produir el film al cinema, l’espectador quedi enganxat desde el primer nom de crèdit de la obra, i per aconseguir-ho treballa molt el disseny d’aquests crèdits perquè no sigui avorrit i ho saltessin al cinema.
 • Vídeoart

  Vídeoart
  Forma de producció de vídeo que fuig de la narrativitat, i que acostuma a ubicar-se als museus.
  Es un canvi en les regles de producció i recepció
 • Internet

  Internet
  La primera xarxa interconnectada es va crear, segons es diu, per sobreviure als atacs nuclears, encara que ha anat evolucionant tant que en l'actualitat, Internet és un medi de comunicació massiu del qual quasi tothom disposa i el pot utilitzar.
 • Video mapping

  Video mapping
  El vídeo mapping és una tècnica que consisteix en projectar un vídeo sobre una superfície tridimensional. Els continguts es creen a partir d’una reconstrucció virtual de l’objecte sobre el que es vol projectar.
 • Vídeoclip

  Vídeoclip
  Al 1981 s’inaugura la cadena musical MTV amb el videoclip de Bugles Video kiled the radio star, una declaració d’intencions sobre el que serà el desplaçament del so pelat respecte al vídeo, amb imatge i so.
 • Kyle Cooper

  Kyle Cooper
  És un dissenyador de caràtules de pel·lícules que destaca pel seu estil "grunge", cridant així l'atenció del espectador a seguir mirant els crèdits.
  Un dels títols de crèdit més rellevant va ser per el film "se7en"
 • Youtube

  Youtube
  Portal d'internet, creat per tres antics empleats de PayPal on qualsevol persona pot pujar o veure vídeos d'una varietat molt àmplia de contingut. Reemplaça en les noves generacions a la Televisió. Fins l'actualitat és el tipus de web del seu format més utilitzat amb diferència.
 • Mòbil intel·ligent

  Mòbil intel·ligent
  Al 2007, es produeix un canvi en la comunicació, ja que apareix el primer mòbil tàctil i intel·ligent, que acaba adquirint tantes possibilitats com un ordinador.